Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 9. 3. 2018 - 15. 3. 2018

TV tipy: Bába z ledu, Dorian Gray a fešák Hubert se účastní milionového závodu

Vydáno: 09.03.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Hodně skromná je aktuální televizní nabídka, z níž asi nejvíc zaujme premiéra loňské dramedie Bohdana Slámy Bába z ledu. Jinak se můžete těšit na pozapomenuté a nepřílis známé filmy jako třeba Milionový závod nebo Pomsta.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Táta (Dad) (pátek 9. 3., Nova Cinema, 11.15 - 13.30 / neděle 11. 3., 07.45 - 10.00 / pondělí 12. 3., 06.40 - 08.40)

Plakát filmu Táta / DadSolidně hodnocené komediální drama z konce osmdesátých let u nás není moc známé, což je poměrně škoda. Na jednu stranu se tedy nelze divit, protože snímek jako takový není úplně výrazný a zastiňují ho mnohem známější žánrovky, na tu druhou by ale určitě zasloužil dostat se více do povědomí, protože režisér a scenárista Gary David Goldberg v něm natočil hodně citlivý a upřímný snímek, v němž se řeší opravdové problémy a dost připomíná život. Spolehl se při tom na nostalgickou a melancholickou atmosféru, výborně napsaný příběh, v němž není problém s motivací a chováním postav a vztahy mezi nimi fungují výborně, svižné tempo a zdařilou hudbu Jamese Hornera, chlubit se navíc může i oscarovou nominací za masky. Slabší chvilky, k nimž patří zejména delší stopáž a v závěru až přílišná slzopudnost, z velké části kompenzuje obsazení, v němž excelují Jack Lemmon, Ted Danson, mladý Ethan Hawke, Olympia Dukakis, Kathy Baker nebo začínající Kevin Spacey. Příjemná žánrovka, která je na programu v dost neatraktivní čas.

Zajímavost: Danson na poslední chvíli nahradil původně obsazeného Jamese Caana.

Originální trailer filmu Táta / Dad
Nezničitelní (The Unforgiven) (pátek 9. 3., Prima Max, 20.00 - 22.40 / sobota 10. 3., 15.15 - 17.50 / úterý 13. 3., 11.30 - 14.00)

Plakát filmu Nezničitelní / The UnforgivenPod alternativním názvem Co se nepromíjí najdete v programu u nás nepříliš známý snímek ze šedesátých let, který je sice anoncován jako western, přesnější by ale mělo být psychologické drama s westernovou zápletkou. Režírující John Huston se v něm vezl na tehdy módní vlně jakési rehabilitace indiánů, takže mimo klasického westernového příběhu a romantické linie akcentuje i rasistický podtext. Soustředil se na detailní vykreslení typické atmosféry, pomalé tempo, v němž místo akce dostávají prostor mnohdy patetické a trochu nudné dialogy a snahu o maximální realističnost. Titulní role bravurně ztvárnili Burt LancasterAudrey Hepburn, u níž možná někoho překvapí, že není tak výrazná, jak bývalo zvykem. Vzhledem k trochu náročnějšímu tématu, minimu akce a trochu přetažené délce je snímek určen tolerantnějším divákům a opravdovým milovníkům klasické podoby kovbojského žánru.

Zajímavost: V průběhu natáčení spadla Hepburn z koně, poranila si páteř a práce musely být na šest týdnů přerušeny. Herečka pak film dotočila v ortopedickém korzetu.

Originální trailer filmu Nezničitelní / The Unforgiven
Pelikán Nicostratos (Nicostratos le pélican) (sobota 10. 3., ČT :D, 09.20 - 10.50)

Plakát filmu Pelikán Nicostratos / Nicostratos le pélicanU nás neznámé francouzsko-řecko-německé komediální drama se těší velmi dobrému hodnocení a patří k těm lepším filmům pro celou rodinu. Debutující režisér a scenárista Olivier Horlait v něm vsadil na jednoduchý, ale působivý příběh o přátelství dospívajícího chlapce a pelikána, krásnou a pohodovou atmosféru řeckého ostrova a svižné tempo, v němž není prostor pro nudu. Výsledku pomáhají i fantastické lokace zabírané nádhernou kamerou. Vydařilo se i obsazení, v němž si jednu z hlavních rolí zahrál Emir Kusturica, jehož doplňují méně známé tváře. Potěší i to, že výsledek není tak slzopudný, netlačí na divákovy emoce a ani titulní zvířata nejsou otravná. Tip k sobotnímu probouzení.

Zajímavost: Snímek je adaptací knihy Erica Boisseta.

Originální trailer filmu Pelikán Nicostratos / Nicostratos le pélican
Tři mušketýři: Pomsta Milady de Winter (Les trois mousquetaires: La vengeance de Milady) (sobota 10. 3., ČT2, 14.00 - 15.35)

Plakát filmu Tři mušketýři: Pomsta Milady de Winter / Les trois mousquetaires: La vengeance de MiladyFrancouzsko-italsko dobrodružná romance je nejlepší adaptací legendárního románu Alexandra Dumase staršího a dějově navazuje na první díl nabízený minulý týden. A platí pro něj vlastně totéž, což znamená, že režírující Bernard Borderie se spoléhá na poctivou podívanou plnou adrenalinových bitek, charismatických hrdinů, výborné dobové atmosféry a celkového nadhledu, který jen dotváří celkový pohodový dojem. Tempo nikterak nepolevilo, tudíž ani tady není prostor pro hluchá místa a nechybí tu ani velkolepá výprava a notná porce typicky francouzského humoru. V hlavní roli znovu exceluje Gérard Barray, jehož doplňují třeba Mylène DemongeotPerrette Pradier nebo Georges Descrières. Absolutně pohodová záležitost na sobotní odpoledne.

Zajímavost: Ve Francii měl snímek premiéru 18. října 1961.

Ukázka z filmu Tři mušketýři: Pomsta Milady de Winter / Les trois mousquetaires: La vengeance de Milady
Milionový závod (Rat Race) (sobota 10. 3., Prima, 16.25 - 18.55 / neděle 11. 3., Prima Max, 10.50 - 13.15 / čtvrtek 15. 3., 12.55 - 15.20)

Plakát filmu Milionový závod / Rat RaceSedmnáct let stará dobrodružná komedie je dnes už trochu zapomenutá, což je docela škoda, protože je příjemně oldschoolová. Režírující klasik žánru Jerry Zucker v ní dokázal výborně načasovat a vypointovat většinu vtipů a dodal svižné tempo a naprosto šílenou zápletku, v níž je možné úplně vše. Děj samozřejmě nedává smysl a postrádá logiku, protože vše je podřízeno humoru, který je místy geniální, většinou ucházející a jen málokdy vysloveně trapný, navíc se tvůrce vyhnul fekálnímu humoru, což vždy potěší. Opřít se mohl i o hodně slušné obsazení, v němž se předvádějí Breckin Meyer, Rowan Atkinson, Cuba Gooding, Jr., Seth Green, Whoopi Goldberg nebo John Cleese. Škoda, že snímek není kratší a nenabízí víc hlášek, protože v této podobě zbytečně rychle vyšumí z hlavy. Nenáročná oddechovka na sobotní podvečer.

Zajímavost: Postava Goodinga, Jr. je inspirována skutečným rozhodčím.

Originální trailer filmu Milionový závod / Rat Race
Dorian Gray (Dorian Gray) (sobota 10. 3., ČT2, 22.15 - 00.05)

Plakát filmu Dorian Gray / Dorian GrayBritská adaptace klasického románu Oscara Wildea se setkává s hodně rozporuplným přijetím, přičemž hodnotící nejsou schopni se shodnout ani na tom, zda je film věrný knize. Jedni tvrdí, že režírující Oliver Parker se předlohy moc nedržel a půjčil si z ní jen samotný titul a místo děje se soustředil na potemnělou atmosféru staré Británie, pár hororových momentů a přespříliš intelektuální dialogy a závěr pojal ve zbytečně hollywoodském stylu. Druzí zase chválí, že se pokusil zachovat ducha předlohy a vychází z ní docela dost, nicméně brutálně osekal motivaci hlavního hrdiny, z něhož udělal prvoplánovou a jednorozměrnou sexuální mašinu a kvitují, že se mu podařilo zachytit odraz Wildeova světa a myšlení. V hlavních rolích se objeví výborní Ben Barnes a Colin Firth, kterým dělají společnost mimo jiné Ben Chaplin, John Hollingworth, Rebecca Hall nebo Maryam d'Abo. Moderní verze literární klasiky.

Zajímavost: V knižní předloze má Dorian Gray kudrnaté blond vlasy.

Originální trailer filmu Dorian Gray / Dorian Gray
Bába z ledu (neděle 11. 3., ČT1, 20.15 - 22.00)

Plakát filmu  / Bába z leduNa patnáct Českých lvů nominovaná dramedie patří k nejlepším filmům (hodně slabého) loňského roku a představuje jakýsi návrat režiséra a scenáristy Bohdana Slámy do divácké přízně. Ten tu opět řeší pro sebe typická témata nedoceněnosti a osamělosti a pomáhá si při tom posmutnělou atmosférou, zajímavými dialogy, krásnou kamerou a velmi dobře vystavěným příběhem, který tedy není tak silný, jak je u něj divák zvyklý, pořád má ale daleko k banálnosti a má co říct, což bohužel u většiny českých filmů neplatí. Trumfem jsou pochopitelně herecké výkony, které obstarávají na Českého lva nominovaní Zuzana Kronerová, Pavel Nový, Petra Špalková, Tatiana Vilhelmová, Marek Daniel a Václav Neužil. Možná je škoda konce, který není tak intenzivní a dojem trochu sráží, v loňském roce ale vskutku moc lepších filmů nevzniklo, navíc v době televizní premiéry už bude známo, kolik Českých lvů si snímek odnesl. Jeden z tipů týdne.

Zajímavost: Kronerová trénovala otužilectví už půl roku před natáčením.

Originální trailer filmu Bába z ledu
Pomsta (Revenge) (neděle 11. 3., Prima, 22.45 - 01.20 / pondělí 12. 3., Prima Max, 00.45 - 06.40)

Plakát filmu Pomsta / RevengeKriminální thriller z počátku devadesátých let v našich televizích rotuje poměrně často, ačkoli nejde o nikterak výrazný počin. Režírující Tony Scott v něm nejvíc upoutá drsnou jižanskou atmosférou, které dosahuje pro sebe typickým používáním a střídáním filtrů. Pomáhá si samozřejmě i střihovou skladbou, která ale není tak zběsilá jako v pozdějších letech, nicméně je dost zásadní. Hlavní role obsadili solidní Kevin Costner, spolehlivý a charismatický Anthony Quinn a sexy Madeleine Stowe, mezi nimiž funguje hodně zvláštní chemie, která filmu dodává zajímavý nádech. O to větší je škoda, že příběh jako takový moc nezaujme, protože je zoufale banální a nenápaditý a akce je tu naprosté minimum, i když má hodně slušný náboj. Nijak náročná jednohubka.

Zajímavost: Novela Jima Harrisona, z níž film vychází, vyšla v roce 1979 v časopisu Esquire.

Originální trailer filmu Pomsta / Revenge
Fešák Hubert (čtvrtek 15. 3., Prima Max, 20.00 - 21.55)

Plakát filmu  / Fešák HubertNotoricky známá normalizační československá komedie je také stálým hostem na televizních obrazovkách a vlastně se není co divit. Režírující Ivo Novák se v ní vrací do první republiky a diváka uchvátí naprosto pohodovou dobovou atmosférou, velkým nadhledem, laskavým humorem a decentní snahou o definici české povahy. K tomu přidal svižné tempo, krásnou výpravu, množství vtipů a hlášek a výraznou hudbu Petra Hapky. Samozřejmostí jsou i excelentní herecké výkony, které v tomto případě obstarával především titulní Karel Heřmánek, jehož doplňují třeba Petr Kostka, Josef Somr, Pavel Zedníček nebo Pavel Nový. Absolutní klasika, která neurazí a dodá trošku dobré nálady do blížícího se víkendu.

Zajímavost: Film byl natáčen v Praze, především na Žižkově a v Karlíně.

Ukázka z filmu Fešák Hubert
Enid (Enid) (čtvrtek 15. 3., ČT art, 20.20 - 21.45)

Plakát filmu Enid / EnidU nás nepříliš známé britské životopisné drama vypráví o osudech populární spisovatelky dětských knih Enid Blyton. Jelikož jde o televizní produkci, je nutné počítat s určitou komorností, která ale výsledku jen prospěla. Režírující James Hawes se v něm soustředil na pomalejší tempo a dobovou atmosféru, nijak ale neexhiboval a primárně se pokoušel o zachycení složité povahy slavné autorky. Ta tedy všem, kteří její knihy četli, vezme iluze, protože byla hodně nesnesitelná, čehož si byl tvůrce dobře vědom a filmu vyměřil snesitelně krátkou stopáž. Nelehkou hlavní roli famózně ztvárnila Helena Bonham Carter, které přihrávají například Matthew MacfadyenDenis Lawson nebo Claire Rushbrook. Skromný počin, který stojí a padá s hlavní hereckou hvězdou a chybí mu náznak tvůrčí invence. 

Zajímavost: Rozpočet filmu byl natolik nízký, že některé kostýmy k filmu zapůjčila sama představitelka titulní role.

Televizní spot filmu Enid / Enid
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu