Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Noční hra

Recenze: Komedie Noční hra nabízí jen průměrný humor a nedomyšlený děj

Vydáno: 25.02.2018 07:00 v sekci Recenze | Premiéry - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

V komedii o účastnících herního večera, který se zvrtne ve chvíli, kdy jednoho z hráčů namísto předem domluvených únosců unesou skuteční kriminálníci, ztvárnili hlavní role Jason Bateman a Rachel McAdams.

Noční hraRecenzoval/a Jan Varga dne 25.02.2018 07:00. V komedii o účastnících herního večera, který se zvrtne ve chvíli, kdy jednoho z hráčů namísto předem domluvených únosců unesou skuteční kriminálníci, ztvárnili hlavní role Jason Bateman a Rachel McAdams. Hodnocení: 2

Noční hra

Game Night
Komedie / Tajemný / Akční / Krimi
USA, 2018 , 100 min.

Režie: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
Scénář: Mark Perez
Kamera: Barry Peterson
Hudba: Cliff Martinez
Herci: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler, Sharon Horgan, Billy Magnussen, Lamorne Morris, Kylie Bunbury, Jesse Plemons, Michael C. Hall, Danny Huston, Chelsea Peretti, Camille Chen, Zerrick Williams, Joshua Mikel, R.F. Daley

Česká premiéra: 01.03.2018

Distributor: Vertical Ent.

Noční hra hodnocení na Kinobox.cz: 69.31 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Jason Bateman, Rachel McAdams ve filmu Noční hra / Game NightNoční hra je americká komedie, jejíž výstižnější název by byl „Herní večer“, neb vypráví o dvou manželích, kteří se každý týden setkávají se svými kamarády kvůli hraní společenských her. Těmi manželi jsou Max (Jason Bateman) a Annie (Rachel McAdams), kteří se před časem seznámili právě díky společenským hrám. Pak se jim ale jeden takový herní večer zvrtne.
 
Hlavní hrdiny totiž navštíví Maxův bratr Brooks (Kyle Chandler), úspěšný bohatý podnikatel, který po večeru stráveném s nimi a jejich čtyřmi přáteli navrhne, aby se další herní setkání uspořádalo u něj doma, ovšem mnohem víc na úrovni. Najme si firmu, která se specializuje na skupinové hry s fingovanými únosy, kdy najatí herci vždy unesou jednoho z hráčů, zatímco ostatní mají pomocí různých detektivních hádanek a rébusů vyřešit, kam a kým byl unesen. Celou akci však shodou okolností naruší náhodná dvojice skutečných kriminálníků, kteří Brookse odchytnou a odvezou neznámo kam. Zbylé osazenstvo si nejprve myslí, že jde o součást hry, ale záhy se ukáže, že jde o životy.

Jason Bateman, Rachel McAdams ve filmu Noční hra / Game NightAby se vám Noční hra mohla líbit, tak vám nesmí vadit, že A) její děj je totálně debilní a B) všechny postavy v ní se chovají jako totální idioti. Příběh je od začátku do konce prošpikovaný logickými mezerami a vyvíjí se zcela absurdně (brutálně nedomyšlený závěrečný zvrat nijak nepomáhá) a hrdinové jsou strašně hloupí, tak hloupí, že to je za hranicí věrohodnosti i na stylizovanou střelenou komedii (a v kontrastu s tím musejí být dost kulturně vzdělaní a mít všeobecný přehled, protože jsou přeborníci ve vědomostních hrách). Jestli jste třeba sami fanoušci společenských her, je v podstatě jedno, protože postavy ve filmu sice milují společenské hry, nicméně nehrají skoro nic jiného než Activity nebo Scrabble a spíš jsou prezentované jako maniaci závislí na soupeření a vyhrávání.
 
Dokonce i z hlediska humoru je Noční hra poměrně slabá, přestože vtipů nebo legračních scén je v ní rozhodně mnoho. Většina z nich však není dost intenzivní na to, aby dosáhla na spouštěč smíchu, případně ji (a snaživé herecké výkony většiny představitelů) úspěšně zabíjí chabá režie dvojice filmařů, kteří mají sice za sebou práci na scénářích k několika velmi vtipným snímkům, leč režijně oba debutovali teprve v roce 2015, a to teroristicky příšernou komedií Bláznivá dovolená. Scenárista Noční hry se oproti nim pro změnu nemůže chlubit vůbec ničím, resp. nemůže se chlubit ničím, co by bylo dobré.
 
Rachel McAdams, Jason Bateman ve filmu Noční hra / Game NightNejlepší vtip z celého filmu je ten gag se zakrváceným psem, který je vidět v traileru, a který kupodivu i končí přesně tím, co je vidět v traileru – ve filmu samotném už nikam dál negraduje, pes se prostě oklepe, potřísní krví všechno kolem sebe a ta scéna už dál nepokračuje. Velmi nepříjemná je zoufalá snaha tvůrců nechávat hrdiny vysvětlovat pointy vtipů – takže když někdo udělá zcela zjevnou narážku na Pulp Fiction, tak někdo jiný musí vysvětlit, že to byla narážka na Pulp Fiction. Nebo když někdo někoho omylem postřelí, tak musí proběhnout dialogová výměna: „Tyjo, tys mě postřelila!“ + „Tyjo, já tě postřelila!“, asi aby to došlo i těm méně všímavým.

Zásadní nedostatky v režii i ve scénáři pak vedou k vypravěčským nepřesnostem, chybám v kontinuitě, nesmyslnému reagování postav na určité situace i ke zmatečným protimluvům. V jednu chvíli se třeba jeden z vedlejších hrdinů snaží vymámit ze své manželky, s jakou celebritou mu byla nevěrná, a dohodnou se, že on bude hádat, a když se strefí, tak ona mu to potvrdí. Padají jména jako Tommy Lee Jones, Denzel Washington… a ona pořád jen kroutí hlavou. On to pak vzdá a přinutí ji, aby to teda prozradila, načež ona prohlásí, že to byl Denzel Washington. WTF? To jako předtím lhala? Proč ji na to neupozornil?
 
Fotografie z filmu Noční hra / Game NightZcela selhává i snaha o jakoukoli vážnější notu, zejména v pasážích, kdy se oba hlavní hrdinové během nezákonného vloupávání do cizích obydlí a nasazování vlastních životů v soubojích s gangstery (kteří je okamžitě nezabijí skutečně jen proto, že jde o komedii) ještě stíhají bavit o tom, jestli spolu chtějí mít děti. Náznaky opatrně romantické linie mezi dvěma vedlejšími postavami - věčným proutníkem a jeho starší kolegyní z práce – zas vyšumí kamsi do ztracena.
 
Ve finále je Noční hra dost podprůměrně napsanou a natočenou komedií, kterou jakžtakž zachraňují sympatičtí a snaživí herci, vcelku slušné tempo a pár vtipných míst, ale pořád je to jako chválit kuchaře za to, že vám nastrouhal lanýže na fazole z konzervy.

[Recenze původně vyšla na filmovém blogu FilmSpot.cz.]


Český trailer k filmu Noční hra

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
4/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Snivokraj (25.08.2022 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Godzilla a Asterix prožili sen noci svatojánské a jdou dlouhou cestu zpět (08.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství stopy nezanechal (04.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Strážce je první člověk, který se stal vládcem vesmíru (29.04.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství ukazuje nový trailer (14.02.2022 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dáma na kolejích je krvavá nevěsta, která utíká na panství Downton (21.01.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ozark: trailer 4. série (07.01.2022 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (23.12.2021 08:30 v Novinky | Trailery)
- Seriál Ozark se vrací na Netflix (20.10.2021 16:00 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Mayor of Kingstown (15.10.2021 16:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Angelika nasadila slaměný klobouk, ohlédla se v hněvu a spáchala atentát na střední (23.07.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zmizelá favoritka Eurovize si musí dávat pozor na Boba Dylana (21.05.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Gagarin, Pancho Villa, Igor Stravinsky a Coco Chanel jsou Street Kings (09.04.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Thunder Force (04.03.2021 08:09 v Novinky | Trailery)
- Hugh Grant bude záporákem v Dungeons & Dragons (03.03.2021 11:03 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ochotní dospělí absolvovali zocelovací kúru a kurz negativního myšlení (12.02.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nejvýraznější vánoční filmy od roku 2010 (19.12.2020 11:30 v Články)
- Chris Pine si zahraje v remaku Dračího doupěte (16.12.2020 12:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu