Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 23. 2. 2018 - 1. 3. 2018

TV tipy: SpongeBob leze po stromu života a přináší dárek v podobě vzkazu v lahvi

Vydáno: 23.02.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Televizní dramaturgové sáhli v tomto týdnu k několika premiérám a dali dohromady zajímavou diváckou všehochuť. Mezi novinkami vynikají romance Daleko od hlučícího davu, krimi Vzkaz v lahvi nebo filozofické drama Strom života.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nemilosrdná spravedlnost (Out for Justice) (pátek 23. 2., Nova, 22.45 - 00.30 / neděle 25. 2., Nova Cinema, 00.35 - 02.20)

Český plakát filmu Nemilosrdná spravedlnost / Out for JusticeAkční béčko z počátku devadesátých let vrací diváky do dob pirátských videokazet a do časů, kdy Steven Seagal nebyl svou vlastní parodií a vzbuzoval respekt. Režírující John Flynn v něm diváka nijak nešetří a mimo parádní atmosféry a prostředí Brooklynu jakožto čtvrti, kde není bezpečno, spoléhá především na hodně brutální scény, v nichž ustřelená noha nebo propíchnutá hlava nejsou žádnou výjimkou. Kromě hlavní hvězdy si velkou pozornost zasluhuje i maniakální William Forsythe jakožto asi nejlepší seagalovský záporák všech dob. Škoda jen, že film se bere zbytečně vážně a představitel titulní role se místy pokouší o seriózní herectví. Tip s nádechem těžké nostalgie.

Zajímavost: Šlo o vůbec první film, v němž Seagal sám neprováděl choreografii soubojů.

Originální trailer filmu Nemilosrdná spravedlnost / Out for Justice
SpongeBob ve filmu: Houba na suchu (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water) (sobota 24. 2., Prima Cool, 20.00 - 22.10 / neděle 25. 2., 16.15 - 17.55)

Český plakát filmu SpongeBob ve filmu: Houba na suchu / The SpongeBob Movie: Sponge Out of WaterČástečně animovaná fantasy rodinná komedie má v našich končinách o něco nižší hodnocení než na zahraničních databázích, to ale v tomto případě není tak podstatné. Režírující dvojice Paul Tibbitt a Mike Mitchell v ní totiž vychází z populárního dětského seriálu, pro který je příznačná naprostá šílenost všech situací a to, že se v něm může stát skoro cokoli. Této zásady se tvůrci drží a zůstávají jí věrni, což znamená, že velmi prostinký děj nelze předvídat, tempo je hodně svižné a celé to disponuje naprosto pohodovou a odlehčenou atmosférou a jakousi svéráznou bizarností. Animace je záměrně nedokonalá a kooperace animovaných postaviček a živých herců, mezi kterými vyniká pološílený Antonio Banderas, je podobně nepovedená a viditelná. Ačkoli je film určen primárně dětskému divákovi, díky své osobitosti upoutá i dospělé, kteří mnohdy nebudou vědět, co si o něm mají myslet. Svérázný tip pro celou rodinu.

Zajímavost: Při natáčení simulovaly ptáky, k nimž mluví Banderasova postava, tenisové míčky.

Oficiální český teaser filmu SpongeBob ve filmu: Houba na suchu / The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water
Daleko od hlučícího davu (Far from the Madding Crowd) (sobota 24. 2., Prima Max, 20.00 - 22.30 / neděle 25. 2., 15.20 - 17.55)

Český plakát filmu Daleko od hlučícího davu / Far from the Madding CrowdBritsko-americké romantické drama je adaptací klasického románu Thomase Hardyho a je typickou ukázkou toho, jak podobně letité literární dílo přiblížit modernímu divákovi. Dánský režisér Thomas Vinterberg se v něm opřel o velmi dobrý scénář, na němž spolupracoval s Davidem Nichollsem, který vypustil zdlouhavé popisy a soustředil se pouze na odvyprávění ústředního příběhu, jenž je zpracován takřka doslovně a odnesly to pouze některé postavy, které jsou zjednodušené a jejich motivace někdy není jasně pochopitelná. Vypomohl si pak i výbornou dobovou atmosférou, nádhernou kamerou, která nešetří krásnými záběry na kouzelnou krajinu a svižným tempem. Hlavní roli svěřil spolehlivé Carey Mulligan, kterou doplňují charismatický Matthias Schoenaerts, minimalistický Michael Sheen a trochu unylý Tom Sturridge. Výsledku tak překáží jen malinko delší stopáž a chybí zapamatovatelnější momenty. Příjemná žánrovka na sobotní večer, což potvrzuje i naše recenze.

Zajímavost: Film byl natočen za třiapadesát dní.

Oficiální český trailer filmu Daleko od hlučícího davu / Far from the Madding Crowd
Vzkaz v lahvi (Flaskepost fra P) (sobota 24. 2., ČT2, 22.30 - 00.20)

Český plakát filmu Vzkaz v lahvi / Flaskepost fra PDánsko-německo-norský krimithriller je zatím posledním zfilmovaným dílem z populární knižní série o Oddělení Q. A právě čtenáři předlohy budou těmi, kdo bude mít nejvíc výhrad, protože režírující Hans Petter Moland musí pracovat s notně osekaným příběhem, který do scénáře převedl Nikolaj Arcel, v němž není čas na vývoj postav a zoufale v něm chybí pro předlohu typická ironie a černý humor. Tvůrce se tak soustředí jen a pouze na atraktivní zápletku a námět fanatické náboženské sekty, výbornou atmosféru a fantasticky gradované napětí, s nímž pracuje velmi dobře. V hlavních rolích se vrací výborní Nikolaj Lie Kaas a Fares Fares, kterým tentokráte přihrává i vynikající Pål Sverre Valheim Hagen. Výsledku tak nejvíc škodí zbytečně hollywoodský závěr, který postrádá logiku a je plný nepravděpodobných náhod. Trocha napětí na sobotní noc.

Zajímavost: Ještě než započalo natáčení, byl film prodán už do patnácti zemí.

Český trailer filmu Vzkaz v lahvi / Flaskepost fra P
Svatba mého nejlepšího přítele (My Best Friend’s Wedding) (neděle 25. 2., Nova, 11.15 - 13.25 / úterý 27. 2., Nova Cinema, 16.10 - 18.10 / středa 28. 2., 12.05 - 14.05)

Plakát filmu Svatba mého nejlepšího přítele / My Best Friend's WeddingJedenadvacet let stará romantická komedie asi nikoho nepřekvapí a dnes patří k těm trochu zapomenutým žánrovkám. Režírující P. J. Hogan toho v ní moc neřešil a spolehl se na odlehčenou atmosféru, předvídatelný příběh a naštěstí také na nekýčovitou romantiku, která chvílemi opravdu působí "jako ze života", což se vždy počítá a vše dokreslil zdařilou hudbou Jamese Newtona Howarda. Opíral se ovšem především o kvalitní obsazení, jemuž v hlavních rolích kralují obstojní Julia Roberts a Dermot Mulroney, které výtečně doplňují tehdy ještě ne tak známá Cameron DiazRupert Everett. Vysloveně pak potěší trochu nečekaně nehollywoodský závěr, který vytrhne z letargie. Nenáročná podívaná k nedělnímu obědu.

Zajímavost: Mulroneyho a Diaz doporučila režisérovi sama Roberts.

Originální trailer filmu Svatba mého nejlepšího přítele / My Best Friend’s Wedding
Dárek (The Gift) (neděle 25. 2., Prima, 22.45 - 00.55 / pondělí 26. 2., Prima Max, 00.30 - 09.05)

Český plakát filmu Dárek / The GiftPod trošku tuctovým a spoileroidním titulem Křivdy z minulosti najdete v programu nenápadný psychologický thriller, s nímž před třemi lety celovečerně režijně debutoval herec a scenárista Joel Edgerton. Ten tedy zvolil hodně pomalý úvod, který diváka malinko ukolébá a vypadá jako další předvídatelná a zapomenutelná žánrovka, postupem času ale přitvrzuje a servíruje hodně hutnou a chytrou podívanou, která v závěru totálně strhne. Spoléhá se přitom na naprostý minimalismus a soustředí se jen na nepříjemnou atmosféru, zajímavé dialogy a výtečnou práci s psychologií postav, přičemž si vystačí s jedinou, leč takřka dokonalou lekačkou. V titulní roli mnohé příjemně překvapí zcela vážný Jason Bateman, jemuž dělají společnost především Rebecca Hall a sám autor filmu. O zbytečně skromné prvotině, která na konci týdne poškádlí divácké nervy, více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Jelikož se Edgerton chtěl soustředit jen na režii, své scény natočil už dva týdny před začátkem natáčení a během sedmi dnů je dokončil.

Oficiální český trailer filmu Dárek / The Gift
Strom života (The Tree of Life) (úterý 27. 2., ČT art, 21.40 - 23.55)

Plakát filmu Strom života / The Tree of LifeHodnocení sedm let starého dramatu jsou dost rozdílná a rozporuplná, v tomto případě to ovšem není tak podstatné. Důvodem je to, že režisérem a scenáristou je legendární Terrence Malick, který ho plánoval celou kariéru a chtěl se v něm zamyslet nad smyslem života, významu všehomíra a úlohou vesmíru v našich životech. Vzhledem k tomu, že ho natočil sám pro sebe a diváka tak odstavil na vedlejší kolej, záleží na tom, jak k němu ten přistoupí. Ti přemýšlivější a náročnější ho nejspíš budou považovat za sice chytrý, ale nedotažený kýč, který hraničí s prázdnou manýrou, ti ostatní pak jako zbytečné meditování o životě, v němž se neděje vůbec nic, ti první mu budou vytýkat, že stopáž je nesmyslně krátká, ti druzí zase, že je nesnesitelně dlouhá. Jak už je u slavného tvůrce zvykem, obsazení je hvězdné, protože v hlavních rolích se objeví Brad Pitt, Sean Penn a Jessica Chastain, našince nepochybně potěší, že ve filmu zazní i Smetanova Vltava. Jako jeden z pohledů, jak na svébytný počin nahlížet, vám může posloužit i naše recenze.

Zajímavost: Film vznikal třicet let a rok a půl byl stříhán z více než třistahodinového materiálu.

Český trailer filmu Strom života / The Tree of Life
Volte mě! (The Campaign) (středa 28. 2., Nova Cinema, 22.25 - 00.05 / pátek 1. 3., 00.05 - 01.35)

Plakát filmu Volte mě! / The CampaignŠest let stará komedie režiséra Jaye Roache pochází z období, kdy se hodně zabýval politickými tématy, tady si od nich ale evidentně potřeboval odpočinout, zlehčil je a dělá si z nich legraci. Humor je tedy sice příjemně nekorektní a v rámci nedávných voleb asi i trošku vizionářský a nadčasový, zároveň ale silně nevyrovnaný, protože na jeden zdařilý vtip připadají dva až tři trapné. Radost nicméně udělají některé satirické prvky a zesměšňování typicky amerických vlastností. Titulní úlohy si zahráli Will FerrellZach Galifianakis, kteří své odpůrce o komediálním talentu nepřesvědčí a fanoušky zase nijak nepřekvapí. Dále je pak doplňují mimo jiné Jason SudeikisDylan McDermottJohn LithgowDan Aykroyd nebo Brian Cox. Lehce nadprůměrná žánrovka.

Zajímavost: Děj se odehrává ve státě Severní Karolína, odkud mimochodem pochází Galifianakis.

Oficiální trailer filmu Volte mě! / The Campaign
Vítězství (Winning) (čtvrtek 1. 3., Nova Cinema, 17.40 - 20.00)

Plakát filmu Vítězství / WinningV tuzemsku skoro neznámé sportovní drama z konce šedesátých let bylo jakýmsi průkopníkem filmů z prostředí automobilových závodů, jehož následovníci ho později zcela zastínili. A je to asi logické, protože režírující James Goldstone jako by experimentoval, protože neví, čemu má dát přednost, snaží se uspokojit většinu diváků a tím pádem zůstává někde na půli cesty. Na jednu stranu nabízí jednoduchou romanci, která balancuje na hranici kýče, ale může se spolehnout na chemii mezi postavami a relativně zajímavé dialogy, na stranu druhou strhne scénami ze závodů, které jsou dynamické, energicky a svižně sestříhané a mají zběsilé tempo, přičemž samotný závěr je jedna velká adrenalinová jízda. Hodně toho ale zachraňuje obsazení hlavních rolí, které si zahráli Paul NewmanJoanne Woodward. Zapomenutá klasika, která mohla být o něco kratší.

Zajímavost: Snímek si vypůjčil záběry ze závodu Indy 500 z roku 1968, v němž došlo ke slavné havárii sedmnácti automobilů.

Originální trailer filmu Vítězství / Winning
Yves Saint Laurent (Yves Saint Laurent) (čtvrtek 1. 3., ČT art, 20.20 - 22.00)

Český plakát filmu Yves Saint Laurent / Yves Saint LaurentNa zahraničních databázích jen lehce nadprůměrně hodnocené francouzské životopisné drama zdaleka nevyužívá svůj potenciál a neznalým divákům toho o slavném módním návrháři mnoho neprozradí. Režírující Jalil Lespert se v něm pochopitelně opřel především o vizuální stránku, bohatou výpravu, dekadentní prostředí francouzské módy a svižné tempo, v němž je jen minimum prostoru na nudu. Zásadním problémem je ovšem to, že se rozhodl pro nechronologické vyprávění a v různých časových rovinách se trochu ztratil, tudíž je to celé těžko pochopitelné a divák si musí domýšlet, jak k čemu došlo. Nedostatkem budiž i to, že se za celou dobu nedozví, v čem přesně tkvěla návrhářova výjimečnost a revolučnost. Hlavní roli ztvárnil až na výjimky, kdy lehce přehrává, výborný Pierre Niney, který na sebe oprávněně strhává veškerou pozornost. Více informací hledejte v naší recenzi

Zajímavost: Film byl natáčen se souhlasem návrhářova životního i obchodního partnera, což tvůrci umožnilo i nahlédnout do archivů zesnulé módní ikony.

Originální trailer filmu Yves Saint Laurent / Yves Saint Laurent

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Krotitelé duchů: Říše ledu (09.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřela Piper Laurie (15.10.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu