Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 8. týden

Kinopremiéry: Pračlověk vede na hoře skrytou válku s hmyzem

Vydáno: 21.02.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V osmičce posledních únorových premiér nenajdete žádnou zásadní, je mezi ní ale několik oscarových kandidátů. K těm nejvýraznějším určitě patří hvězdně obsazené novinářské drama Stevena Spielberga Akta Pentagon: Skrytá válka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Akta Pentagon: Skrytá válka (The Post) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Akta Pentagon: Skrytá válka / The PostPrvní ze dvou filmů Stevena Spielberga, které přijdou během měsíce do kin, je závažnější a důležité drama o důležitosti svobodné žurnalistiky a práva na informace. Slavný režisér vychází ze skutečných událostí a láká na atraktivní téma a hvězdné obsazení hlavních rolí, které si zahráli Tom Hanks a na Oscara nominovaná Meryl Streep. I když v našich končinách celá kauza není tolik známá, je její problematika natolik univerzální, že by to nemělo vadit. Ohlasy tedy zatím nejsou na tak velká jména úplně nadšené, je ale jasné, že o špatný film rozhodně nepůjde, maximálně jen o slabší chvilku hollywoodské legendy. I tak premiéra týdne.

Synopse: Tajná vládní zpráva zvaná Pentagon Papers odhalovala angažovanost americké vlády během války ve Vietnamu. Celé čtyři roky se vyšší místa snažila tuto zprávu tajit před veřejností, což se jim dařilo. Pak se ale na scéně objevili první americká vydavatelka Kate Graham (Meryl Streep) a ambiciózní šéfredaktor Ben Bradlee (Tom Hanks) z deníku The Washington Post, kteří vládě vyhlásili bezprecedentní válku o zveřejnění pečlivě utajované zprávy.

Zajímavost: Hanks přišel s oběma portrétovanými novináři do styku - Bena Bradleeho, kterého hraje, znal osobně a jeho kolegyni Kate Graham poznal den před její smrtí.

Oficiální český trailer filmu Akta Pentagon: Skrytá válka / The Post
The Florida Project (The Florida Project) (Aerofilms)

Český plakát filmu The Florida Project / The Florida ProjectAmerické nezávislé drama asi znalejší diváky moc nepřekvapí, protože by dle ohlasů mělo být přesně tím, co se za definicí tohoto subžánru skrývá. To tedy znamená, že v centru pozornosti jsou lidé z nižších společenských tříd a tematika je hodně sociální. O režii a částečně scénář se postaral zatím nepříliš známý Sean S. Baker, který diváky mimo samotného námětu láká především na obsazení Willema Dafoea, jenž bude bojovat o Oscara. Vedle něj se pak objeví potenciální budoucí hvězdy, nejvíce chválena je v tomto směru malá představitelka hlavní role Brooklynn Prince. Ohlasy jsou zatím vesměs spokojené, i když nijak zvlášť nadšené, což by ale u podobného filmu mohlo stačit. Klubová premiéra týdne.

Synopse: Okouzlující šestiletá Moonee (Brooklynn Prince) a její přátelé, kteří si užívají léta, bydlí nedaleko Disneylandu v jednom z kdysi populárních pestrobarevných motelů. Radost ze svobody a potulování po okolí nemá svět dospělých vůbec šanci ohrozit. Nevadí, že dívčina dvaadvacetiletá matka (Bria Vinaite) každý týden divoce shání peníze na další činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho (Willem Dafoe). Hlavní je seznámit se s novou sousedkou a naplánovat další průšvihy.

Zajímavost: Briu Vinaite, která hraje matku hlavní hrdinky, oslovil režisér na Instagramu a nabídl jí spolupráci na filmu.

Český teaser filmu The Florida Project / The Florida Project
Pračlověk (Early Man) (CinemArt)

Český plakát filmu Pračlověk / Early ManBritská animovaná dobrodružná komedie pochází z dílny studia Aardman, které si jako jedno z mála v Evropě udržuje osobitý a snadno rozpoznatelný styl, určitou kvalitu a specifický humor. Režírující Nick Park se tentokráte zaměřil na tematiku pravěku a fotbalu, což zdánlivě nejde dohromady, při troše představivosti to ale není problém. Pozitivem budiž to, že animace je opět precizní, horší je ovšem to, že ohlasy jsou střízlivější a některé recenze (třeba i ta naše) jsou dost kritické, což je opravdu škoda. Na druhou stranu by ale měla být možnost film vidět v původním znění v kinech i u nás, a to je dobrá zpráva, protože původní hlasové obsazení je vesměs hvězdné. Jeden z mála animáků, na který se dá jít i bez dětí.

Synopse: Dug je typicky neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. Jenže netuší, že brzy k němu pronikne doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoňem. Aby Dug zachránil svůj kmen a své území, musí se naučit hrát fotbal a vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu. To se ale zdá dost nemožné, když vůbec netuší, co to fotbal vlastně je. Naštěstí potká velkou fotbalovou fanynku Tynu, která se uvolí, že jeho tým zkusí trénovat. Podaří se Dugovi a jeho kamarádům zvítězit?

Zajímavost: Může se to zdát neuvěřitelné, ale pro veterána Parka jde o vůbec první film, který režíruje zcela samostatně.

Oficiální český trailer filmu Pračlověk / Early Man
Hora (Mountain) (AČFK)

Český plakát filmu Hora / MountainJak už název loňského australského dokumentu napovídá, nejvíce si ho užijí milovníci vysokohorských masívů. Režisérka a scenáristka Jennifer Peedom, která se tématem zabývá už dlouhodobě, tentokráte podle nadšených ohlasů, kterých ale vzhledem k žánru není tolik, natočila jakousi ódu na nekonečné vrcholky těch nejvyšších hor a pokouší se zodpovědět na otázku, proč horolezectví přitahuje tolik lidí a dle všeho si trochu povzdechává nad komerční turistikou, která panenskou přírodu ničí. Bonusem navíc je to, že původní komentář načetl Willem Dafoe, tak snad bude možnost slyšet ho i u nás. Premiéra pro milovníky hor a zimy.

Synopse: Ještě před třemi stovkami let byly snahy o zdolání horských vrcholů považovány skoro za šílenství. Nikdo tehdy nepředpokládal, že by divoká a opuštěná krajina mohla někoho zajímat. Vrcholky hor byly považovány za místa, kde sídlí nebezpečí a nikdo je nevnímal jako místa plná krásy. Proč tedy nyní přitahují miliony lidí?

Český trailer filmu Hora / Mountain
Darebák a závodnice (Le Fidéle) (Film Europe)

Český plakát filmu Darebák a závodnice / Le FidèleFrancouzsko-belgické kriminální drama vypadá podle synopse dost tuctově a nezajímavě a nemnoho dostupných ohlasů se vzácně shoduje na tom, že jde o solidní, nicméně ničím výjimečnou podívanou. Za režií a částečně i scénářem stojí jeden z nejvýraznějších belgických tvůrců současnosti Michael R. Roskam, který si už odbyl i debut v USA, takže určitá očekávání už vzbuzuje, do hlavní mužské role navíc obsadil i u nás známého Matthiase Schoenaertse. Uvidíme, zda tuzemský divák na tuto kombinaci uslyší, zklamaný by každopádně být neměl.

Synopse: Dívka Bénédicte (Adèle Exarchopoulos) pochází z vyšší společenské třídy, pracuje v rodinném podniku a řídí vozy na okruzích. To Gino (Matthias Schoenaerts) je zdánlivě běžný pohledný chlapík, který ale ve skutečnosti skrývá tajemství, které je nebezpečné pro něj i jeho okolí. Když se tihle dva potkají, je to láska na první pohled - vášnivá, bezpodmínečná a ohnivá. Aby mohli být spolu, musí překonat několik těžkých překážek i nepřejícnost okolí. Jak daleko ovšem mohou zajít?

Zajímavost: Když nápad na film v roce 2012 vznikl, mělo jít o film noir o kriminálním gangu v Bruselu na konci osmdesátých let, když ale byla do hlavní role o tři roky později obsazena Adèle Exarchopoulos, změnil se film na "amour-noir" - tragickou love story mezi gangsterem a závodnicí.

Český trailer filmu Darebák a závodnice / Le Fidéle
Vnitřní slunce (Un beau soleil intérieur) (Artcam)

Český plakát filmu Vnitřní slunce / Un beau soleil intérieurFrancouzské drama o hledání lásky jedné umělkyně vypadá na první pohled jako trochu předvídatelná vztahová záležitost, jaký ale bude skutečný výsledek, je těžké odhadovat, protože ohlasů je dost málo, i když zahraniční hodnocení se pohybují na úrovni lehkého nadprůměru. Určitou zárukou kvality by měla být i režijní a scenáristická veteránka Claire Denis, která do hlavní role obsadila neméně slavnou Juliette Binoche, vedle které se objeví třeba ještě Gérard DepardieuXavier Beauvois nebo Valeria Bruni Tedeschi. Další nevyzpytatelná evropská premiéra.

Synopse: Rozvedená umělkyně Isabelle (Juliette Binoche) hledá životní lásku. Své naděje ale vkládá spíše do mužů, kteří se s představami o jejím ideálu zcela míjí. Proč tahle neurotická, nerozhodná a stále atraktivní žena loví pořád ve stejných vodách?

Originální trailer filmu Vnitřní slunce / Un beau soleil intérieur
Hmyz (CinemArt)

Plakát filmu  / HmyzUž od pondělí 19. února můžete v kinech vidět úplně poslední film jedné z mála žijících legend československé kinematografie Jana Švankmajera. Z jeho jména je jasné, že film nebude pro každého, protože slavný filmař se nezměnil a opět natočil prapodivný snímek plný jeho typické animace, metafor a symbolů, tentokrát navíc děj umístil na pozadí zkoušení klasické divadelní hry Ze života hmyzu, která je sama o sobě dost alegorická. Obsazení je na tuzemské poměry hvězdné, neboť hlavní role si zahráli Jan BudařJiří LábusNorbert LichýJaromír DulavaPavel Nový. Řídit se recenzemi nemá v tomto případě moc smysl, protože autor je natolik osobitý, že na každého jeho dílo působí diametrálně odlišně. Další legenda se loučí s filmováním.

Synopse: Šestice ochotníků zkouší na hru Ze života hmyzů bratří Čapků, v níž se lidé chovají jako hmyz a hmyz se chová jako lidé. Během těchto zkoušek se ale životy účinkujících nepříjemně prolínají s osudy jejich postav a zoufalý režisér má co dělat, aby všechny udržel na uzdě a aby hra měla alespoň nějakou podobu.

Oficiální trailer filmu Hmyz
Věčně tvá nevěrná (Bioscop)

Plakát filmu  / Věčně tvá nevěrnáStačí si přečíst synopsi nové české "romantické" komedie a je jasné, že ta bude pokračovat v trendu morálně špatných a pokřivených žánrovek, které v posledních letech sbírají divácké úspěchy a povětšinou ukazují nevěru jako něco zcela normálního. Tyto teze nám potvrdí i jméno režiséra Milana Cieslara, jehož poslední počiny jsou tzv. na jedno brdo a kvalitativně patří k tomu horšímu, co vzniklo. Hlavní role tentokráte obsadili Saša RašilovVilma CibulkováLenka Vlasáková a jak už bývá zvykem, v menších rolích se objeví i několik rádoby celebrit a hvězd společensko-bulvárních pořadů. Potenciální komerční hit.

Synopse: Josef (Saša Rašilov) a Miluška (Lenka Vlasáková) jsou manželé už dlouhou dobu. Ona učí aerobik a svého manžela i dceru zahrnuje neúnavnou péčí, on ji sice miluje, ale má slabost i pro mladší a krásnější ženy. Jejich manželství se tak řítí do záhuby, z čehož jim má pomoci teta Marta (Vilma Cibulková), která má jako zkušená psycholožka šílený plán, jak jejich vztah zachránit. Naordinuje jim nevěru, při níž se musí vzájemně přistihnout in flagranti.

Oficiální trailer filmu Věčně tvá nevěrná

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Norbert Lichý (19.01.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu