Box Office: Black Panther trhal rekordy

Vydáno: 19.02.2018 07:30 - Václav Limberk | foto: Falcon

Nejnovější marvelovka Black Panther trhala rekordy s otvírákem blížícím se hranici 200 milionů. Jde o pátý nejlepší otvírák všech dob. Ostatní novinky neměly šanci.
Chadwick Boseman, Michael B. Jordan ve filmu Black Panther / Black PantherS otvírákem 192 milionů zaznamenal nejnovější film studia Marvel/Disney Black Panther pátý největší otvírák všech dob, největší únorový otvírák všech dob a pro studio Disney jde o osmý titul, který se zařadil do top 10 největších otvíráků všech dob. Jde také o druhý nejlepší otvírák pro snímek z Marvel Cinematic Universe, když před ním jsou pouze Avengers, kteří otevřeli za 207,4 mil. Za mořem otevřel Black Panther za 169 mil., které celkový debut zaokrouhlily na 361 mil. za tři dny.

S velkým odstupem je na dvojce Králíček Petr, který za druhý víkend vydělal něco málo přes 17 mil., aby své tržby zaokrouhlil na necelých 50 mil. Na trojce je jednička z minulého víkendu, Padesát odstínů svobody, ktera vydělala necelých 17 mil. Doma tak třetí díl vydělal za týden 76 mil. S tržbami ze světa pak vydělal zhruba 267 mil.

Fotografie z filmu Pračlověk / Early ManČtvrtý je snímek studia Sony Jumanji: Vítejte v džungli!, který je nyní s celkovými tržbami 377 mil. druhým nejvýdělečnějším titulem studia Sony. Před ním je už pouze Spider-Man s tržbami 403,7 mil. Na pětce je snímek Paříž 15:17, který zatím vydělal něco málo přes 25 mil.

Na šestce je Největší showman, který konečně pokořil hranici 150 mil. Až sedmá je druhá novinka, animák Pračlověk, který otevřel jen za 3,1 mil. Třetí z novinek, drama Samson skončilo až desáté s necelými 2 miliony.  
 
Příští víkend otevře akční komedie Game Night a sci-fi Anihilace

BOX OFFICE: VÍKEND OD 16. ÚNORA 2018

 1. Black Panther 192 mil.  (novinka)
 2. Králíček Petr 17,2 mil.
 3. Padesát odstínů svobody 16,9 mil.
 4. Jumanji: Vítejte v džungli! 7,9 mil.
 5. Paříž 15:17 7,6 mil.
 6. Největší showman 5,1 mil.
 7. Pračlověk 3,1 mil.  (novinka)
 8. Labyrint: Vražedná léčba 2,5 mil.
 9. Winchester: Sídlo démonů 2,2 mil.
10. Samson 1,9 mil.  (novinka)

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY