Martin Scorsese chystá TV sérii The Caesars

Vydáno: 12.02.2018 13:00 - Václav Limberk | foto: Paramount Pictures

Martin Scorsese chystá se scenáristou Vikingů Michaelem Hirstem televizní sérii The Caesars zaměřenou na vzestup vládců starověkého Říma.
Fotografie z filmu Vikingové / VikingsZprávu přinesl server The Guardian. Podle ní renomovaný režisér Martin Scorsese spojí síly s britským scenáristou Michaelem Hirstem k natočení historického TV seriálu o "mládí a vitalitě" starověkých římských vládců. Série začne vzestupem k moci Julia Caesara. Pilot je už napsán a zbytek série má zatím napsaný koncept. Plánem je vytvořit dramatický seriál o několika sériích. Natáčení má začít příští rok v Itálii. Premiéru by pak mohl mít v roce 2020.

Hirst, který má za sebou scenáristickou práci na televizních seriálech Tudorovci a Vikingové (na obrázku) nebo na filmech Královna Alžběta a Královna Alžběta: Zlatý věk, je nadšený spoluprací s jedním z nejlepších amerických režisérů. Hirst o něm řekl, že (Scorsese) je "naprosto zapálený do Římanů", o nichž se "zoufale" mnoho let snažil natočit film nebo TV drama. Scorsese zatím dokončuje gangsterský biopic The Irishman pro Netflix, zatímco připravuje další projekt, adaptaci knihy Davida Granna Killers of the Flower Moon s Leonardem DiCapriem o vyšetřovaní vražd v indiánské rezervaci. V plánu má také biopic Roosevelt o prezidentu Teddym Rooseveltovi a zatím bezejmenný snímek s Sharon Stone.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY