Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 9. 2. 2018 - 15. 2. 2018

TV tipy: Přebytečný Otello se studeným čumákem musí pryč

Vydáno: 09.02.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První polovina února je v televizi opravdu výjimečně slabá, protože i tento týden pokračuje v nastoleném trendu repríz spolehlivých hitů. V našem výběru tak opět najdete skoro raritní žánrovky nebo pomalu zapomenuté filmy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Můj přítel delfín 2 (Dolphin Tale 2) (sobota 10. 2., Nova, 15.35 - 17.45 / neděle 11. 2., Nova Cinema, 11.30 - 13.25 / pondělí 12. 2., 08.15 - 10.10)

Plakát filmu Můj přítel delfín 2 / Dolphin Tale 2Pokračování úspěšného rodinného dramatu studia Disney asi nikoho nepřekvapí. K jeho režii a scénáři se vrátil Charles Martin Smith, který toho moc nevymýšlel a v podstatě plynule navázal na díl předchozí. Jediný zásadní rozdíl tkví v tom, že ústřední příběh tentokráte působí až moc vychtěně a de facto nemá o čem vyprávět. Jinak ale klade důraz na pohodovou atmosféru, důležité společenské poselství, sympatické hrdiny a pochopitelně i mnoho vodních záběrů s ústředními delfíny. Potěší i to, že obsazení zůstalo skoro stejné, takže se v titulních rolích představí třeba Morgan Freeman, Ashley Judd, Austin Stowell nebo Kris Kristofferson. Nenáročná podívaná pro celou rodinu.

Zajímavost: Oba delfíny, kteří sehráli ve filmu zásadní roli, bylo možné sledovat online na webkameře.

Oficiální trailer filmu Můj přítel delfín 2 / Dolphin Tale 2
K-9, můj přítel se studeným čumákem (K-9) (sobota 10. 2., Prima, 16.45 - 18.55)

Plakát filmu K-9, můj přítel se studeným čumákem / K-9Akční komedie z konce osmdesátých let je dnes trochu zastaralou zábavou, která ale při nevelkých nárocích spolehlivě pobaví a patří k těm lepším počinům, v nichž kooperují lidští a zvířecí hrdinové. Režírující Rod Daniel v ní nijak nevystoupil ze své spíše průměrné filmografie a natočil tzv. sázku na jistotu, v níž se spolehl na velmi prostý, ale funkční příběh, svižné tempo, několik hodně slušných vtipů a hlášek a pár solidních akčních scén. Podařilo se mu i obsazení, v němž vedle sympatického německého ovčáka září spolehlivý James Belushi, jenž si svou úlohu evidentně užívá. Škoda jen, že příjemný zážitek trochu kazí závěr, který se vymyká jakékoli logice a je dost bizarní. Další nenáročný víkendový tip pro celou rodinu.

Zajímavost: Titulního psa hrál tříletý německý ovčák Rando, který kvůli roli musel podstoupit intezivní a poměrně náročný tříměsíční výcvik.

Oficiální trailer filmu K-9, můj přítel se studeným čumákem / K-9
101 dalmatinů (One Hundred and One Dalmatians) (sobota 10. 2., Nova, 17.45 - 19.30 / pondělí 12. 2., Nova Cinema, 18.25 - 20.00 / středa 14. 2., 04.05 - 05.30)

Plakát filmu 101 dalmatinů / One Hundred and One DalmatiansJedna z mála klasických animovaných disneyovek, která je minimálně u nás o něco méně známější než její pozdější hraná podoba, ničím zásadním nepřekvapí a znovu ukáže, proč tyto staré animáky pořád skvěle fungují. Režírující trojice Hamilton Luske, Wolfgang Reitherman a Clyde Geronimi v ní znovu vsadila na jistotu a opřela se o poctivou ruční animaci, v níž vynikne každý detail, syté barvy, jednoduchý, nicméně působivý příběh a tentokrát i velké množství sympatických, především psích hrdinů. Dále pak nastolila svěží tempo a neopomněla ani příjemný a nepříliš infantilní humor, který ocení i dospělí. Vzhledem ke krátké stopáži navíc není moc prostoru na nudu a přemýšlení o nedostatcích. Ničím výjimečná, ale zdařilá rodinná podívaná.

Zajímavost: Jde o vůbec první disneyovku, v níž byla využita tehdy nová technologie Xerox, díky níž nemuseli animátoři každé okénko ručně překreslovat.

Originální trailer filmu 101 dalmatinů / One Hundred and One Dalmatians
Všechno musí pryč (Everything Must Go) (sobota 10. 2., Prima Max, 17.55 - 20.00 / neděle 11. 2., 13.20 - 15.20)

Plakát filmu Všechno musí pryč / Everything Must GoU nás jen málo známé komediální drama není úplně dotažené a nejvíc doplácí na to, že je v něm málo humoru i málo filozofie na to, aby zanechalo silnější dojem. Debutující režisér a spoluscenárista Dan Rush se v něm sice opírá o zajímavý příběh, ten by byl ale vhodnější spíše na povídku, protože v celovečerní, byť nijak dlouhé stopáži nemá moc co nabídnout a celou dobu trochu křečovitě osciluje mezi lehkou až "chcípáckou" komedií a dramatem o hledání nového smyslu života. Podařilo se mu ale vystihnout specifickou atmosféru náhlého zklamání a osamění a udržet poměrně svižné tempo, fungují i některé černější vtipy. V titulní roli překvapí hodně umírněný a vážnější Will Ferrell, jemuž dělají společnost třeba Rebecca Hall, Michael Peña nebo Laura Dern. Nevýrazná, ale relativně solidní žánrovka.

Zajímavost: Snímek je adaptací povídky Why Don’t You Dance? Raymonda Carvera.

Originální trailer filmu Všechno musí pryč / Everything Must Go
Orel Deváté legie (The Eagle) (neděle 11. 2., Prima Cool, 20.00 - 22.35 / úterý 13. 2., Prima Max, 00.40 - 08.30)

Plakát filmu Orel Deváté legie / The EagleDnes už trochu zapomenuté, sedm let staré historické drama doplácí především na nižší rozpočet, který je z rádobyvýpravných scén dost znát a na velké množství dialogů, které ustupují akci. Režírující Kevin MacDonald navíc akci úplně nezvládá a točí ji nezajímavě a většinou nepřehledně, záležet si moc nedal ani na titulním příběhu, který je sice z atraktivního prostředí, příliš ale neřeší logiku a motivaci postav. O něco lepší je to s potemnělou atmosférou a výtečnou a tajemnou hudbou Atliho Örvarssona. V hlavních rolích se představí tehdy ještě dost toporný Channing Tatum a spolehlivý Jamie Bell, ty pak v těch vedlejších doplňují dost upozadění Mark StrongDonald Sutherland. Více se o této snesitelné jednohubce dozvíte z naší recenze.

Zajímavost: Aby odlišili tvůrci Římany od obyvatel Británie, do rolí Římanů obsadili herce americké, do rolí Britů pak britské.

Oficiální trailer filmu Orel Deváté legie / The Eagle
Na první pohled (At First Sight) (pondělí 12. 2., Prima Max, 20.00 - 22.45 / úterý 13. 2., 15.15 - 18.05)

Plakát filmu Na první pohled / At First SightV našich končinách prakticky neznámé romantické drama z konce devadesátých let zaniká vedle mnoha jiných žánrovek a asi se není co divit. Výjimečně režírující zkušený producent Irwin Winkler tedy nenatočil vysloveně špatný film, ale nejvíc doplatil na to, že diváky láká na příběh dle skutečných událostí, ten je ale plný těžce uvěřitelných dialogů a tradičních hollywoodských klišé, což z filmu dělá předvídatelnou záležitost. Posmutnělá atmosféra, melancholická hudba Marka Ishama a velké množství romantických scén ale fungují, jak mají a nebýt zbytečně slzopudného závěru a několika opravdu lacině dojemných momentů, mohl být výsledný dojem o něco lepší. Ústřední úlohy si zahráli trošku unylý Val Kilmer a také méně výrazná Mira Sorvino, naštěstí ale mezi nimi funguje potřebná chemie. Trochu prvoplánové romantiky na začátek týdne.

Zajímavost: Kilmer se na svou roli připravoval se svým kamarádem sochařem, který oslepl ve válce ve Vietnamu.

Oficiální trailer filmu Na první pohled / At First Sight
Otello (Otello) (pondělí 12. 2., ČT art, 20.20 - 22.20)

Plakát filmu Otello / OtelloNejen u nás téměř neznámé italsko-americké hudební drama je zfilmovanou operou na motivy slavné hry Williama Shakespearea. Jestli ale čekáte pouhý záznam představení, budete hodně překvapeni, protože o režii se postaral shakespearovský specialista Franco Zeffirelli, který mu dodal nový rozměr, neboť už tak spletitý příběh zasadil do famózních kulis a dal si záležet na vskutku opulentní výpravě, jejímž vrcholem jsou na Oscara nominované kostýmy. Samozřejmostí pak je geniální hudba z pera Giuseppe Verdiho, která je nadčasová a znalcům opery z ní mnohdy běhá mráz po zádech. V hlavní roli hraje, především ale zpívá fenomenální Plácido Domingo, jehož doplňují třeba Justino Díaz, Katia Ricciarelli nebo Urbano Barberini. Nutno dodat, že film je určen hlavně pro ty, kteří ústřední příběh dobře znají, protože autoři se v tomto případě netrápí se sáhodlouhým vysvětlováním ani odhalováním motivací postav. Hodně netradiční a dost náročný (nejen) hudební zážitek.

Zajímavost: Později Zeffirelli přiznal, že po dokončení filmu prošel tvůrčí krizí, neboť se mu tak líbil, že se bál, že něco tak úžasného už nikdy nenatočí. 

Originální trailer filmu Otello / Otello
Přebytečný člověk (L’uomo in piú) (úterý 13. 2., ČT art, 21.40 - 23.20)

Plakát filmu Přebytečný člověk / L’uomo in piúU nás neznámé italské komediální drama z počátku milénia je z dnešního pohledu nejzajímavější tím, že jde o celovečerní režijní a scenáristický debut vzývaného Paola Sorrentina. Ten v něm částečně skládá poctu oblíbeným hollywoodským gangsterkám, a i když je film avizován i jako komedie, jedná se spíše o existenciální drama se snahou o přesah. Ve výsledku to znamená, že tvůrce tu není originální, ale velmi šikovně, ač místy trochu těžkopádně variuje to, co funguje v podobných žánrovkách a skládá to v jeden zajímavý celek. Opírá se o trochu pomalejší tempo, hutnější atmosféru a hodně výraznou hudbu, kterou mnohdy výborně propojuje s vizuální stránkou. Sice se mu po celou dobu úplně nedaří udržovat zdání jakési nadsázky a alegorie, to by ale tolik vadit nemělo. Titulní roli výtečně ztvárnil režisérův dvorní herec Toni Servillo, vedle něho dostali příležitost mimo jiné také Antonino BruschettaAndrea RenziMonica Nappo nebo Peppe Lanzetta. Prvotina jednoho z nejvýraznějších evropských tvůrců současnosti.

Zajímavost: Film je lehce inspirován osudy fotbalisty Agostina di Bartolomeia, který v roce 1994 spáchal sebevraždu a zpěváka Franka Califana, který byl dvakrát stíhán za přechovávání drog.

Originální trailer filmu Přebytečný člověk / L’uomo in piú
Náhradnice (The Decoy Bride) (středa 14. 2., Nova Cinema, 20.00 - 21.45 / čtvrtek 15. 2., 16.00 - 17.40)

Plakát filmu Náhradnice / The Decoy BrideBritské romantické komediální drama se v tuzemsku nemůže chlubit nějak nadšeným hodnocením, na zahraničních databázích ale patří k lepšímu nadprůměru. Dáno je to asi tím, že v Česku je přece jen nárok na britské komedie trochu vyšší a diváci pak bývají při nenaplnění očekávání dost přísní. Režírující Sheree Folkson totiž celou dobu zůstává někde na půli cesty a typicky britský suchý humor servíruje až překvapivě málo a místo toho se soustředí na předvídatelný příběh, v němž se odehraje několik vtipných situací, ty jsou nicméně o úroveň horší, a velké množství nezáživných dialogů. Nad vodou tak film drží atraktivní lokace a nádherné záběry překrásné skotské krajiny a obsazení, v němž hrají prim sympatičtí Alice EveDavid TennantKelly Macdonald. Zapomenutelná žánrovka. 

Zajímavost: Zatímco finanční odhady na realizaci scénáře činily až sedm milionů liber, film byl nakonec pořízen za dva a půl milionu liber.

Originální trailer filmu Náhradnice / The Decoy Bride
Cesta do pekla (Give ’em Hell Malone) (čtvrtek 15. 2., Kino Barrandov, 00.05 - 02.05)

Plakát filmu Cesta do pekla / Give 'em Hell MaloneDevět let starý akční kriminální thriller má dost rozporuplná hodnocení, ta jsou ale dána částečně i tím, že mnoho diváků od něj čeká zcela seriózní žánrovou podívanou. Ale vzhledem k tomu, že režie se ujal béčkový král Russell Mulcahy, je jasné, že zrovna tu nabídnout nemůže. Výsledek je totiž hodně bizarní směsicí a zároveň poctou filmu noir, japonským podivnostem, westernu a grindhousu a opírá se o přiznanou nadsázku, v rámci možností pohodovou atmosféru, brutální a krvavé akční scény, klipovitý střih, zběsilou kameru a snahu o co nejvíc hlášek. Z toho pak vyplývá, že celé je to dost nevyrovnané a na druhou stranu natolik osobité, že to nejde úplně odsoudit. Tomu pomáhá i takřka geniální obsazení, v němž se sešli mimo jiné Thomas Jane, Ving Rhames, Elsa Pataky nebo Doug Hutchison. Poctivá béčková zábava na čtvrteční noc.

Zajímavost: Maloneovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952, Jane ho objevil pár dní před natáčením a nechal si ho dovézt dokonce až z Oxnardu v Kalifornii.

Originální trailer filmu Cesta do pekla / Give ’em Hell Malone

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Film Godzilla x Kong: Nové impérium je akční výplach s rvačkami monster (30.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským (25.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu