Sequel Kingovy knihy Doctor Sleep natočí Mike Flanagan

Vydáno: 27.01.2018 07:38 - Václav Limberk | foto: Warner Bros. Entertainment Inc.

Sequel Kubrickova hororu Shining podle knihy Stephena Kinga, který se jmenuje Doctor Sleep, natočí režisér Mike Flanagan.
Fotografie z filmu Osvícení / The ShiningWarner Bros vybralo pro filmovou adaptaci knihy Stephena Kinga Doctor Sleep (Doktor Spánek) režiséra Mike Flanagana. Flanagan přitom minulý rok pro Netflix natočil Gerald's Game (Geraldova hra) podle jiné Kingovy knihy. Znalci Kingova díla vědí, že Doctor Sleep je sequelem jeho starší a kultovní knihy Osvícení, kterou v roce 1980 adaptoval sám Stanley KubrickOsvícení sice nenadchlo autora předlohy, přesto patří k nejlepším filmovým dílům nejen v žánru hororu.

V knize Doktor Spánek vystupuje nyní už dospělý hrdina z Osvícení, Danny Torrance (v Osvícení ho hrál Danny Lloyd), který se nyní potýká s alkoholismem a vzpomínkami na dětství, kde přežil řádění svého otce Jacka Torrance (ve filmu ho hrál nezapomenutelný Jack Nicholson). Danny, který je obdařený zvláštní schopností vyzařování, se ji rozhodne využít, aby pomohl malé dívce. Warner Bros zaznamenalo minulý rok fenomenální úspěch s filmovu adaptací Kingova To, který vydělal 700 milionů po celém světě. Druhý díl bude mít premiéru 6. září 2019.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY