Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 26. 1. 2018 - 1. 2. 2018

TV tipy: Popelka zachraňuje moře v plamenech a na večeři si dává vraždu

Vydáno: 26.01.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ani konec ledna nepřináší na televizní obrazovky něco zcela zásadního, rozhodně ale potěší premiéra nedávného dramatu Deepwater Horizon: Moře v plamenech. Mimo něj lze vidět třeba animovanou Popelku nebo parodii Vražda na večeři.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Deepwater Horizon: Moře v plamenech (Deepwater Horizon) (pátek 26. 1., Prima, 21.35 - 23.50 / neděle 28. 1., 02.10 - 03.45)

Český plakát filmu Deepwater Horizon: Moře v plamenech / Deepwater HorizonDva roky starý akční thriller vycházející ze skutečné ekologické katastrofy je nejsilnější právě v jejím ztvárnění. Režírující Peter Berg si na akci dal hodně záležet, dopřál jí svěží tempo a věnoval se vskutku každému detailu a navíc je na ní znát hodně vysoký rozpočet, takže si ji diváci mohou opravdu užít. Sympatické je i obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil spolehlivý Mark Wahlberg, jehož doplňují podobně dobří Kurt RussellJohn Malkovich, dále pak nechybí třeba Kate Hudson nebo Dylan O'Brien. Daní za strhující druhou polovinu je ovšem pomalý rozjezd plný složitých technických pojmů a dialogů a jen letmé naznačení ústředních charakterů. Jeden z tipů týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Ropná plošina, která se ve filmu objeví, byla postavena speciálně pro potřeby natáčení.

Český trailer filmu Deepwater Horizon: Moře v plamenech / Deepwater Horizon
Popelka (Cinderella) (sobota 27. 1., Nova, 17.50 - 19.30 / pondělí 29. 1., Nova Cinema, 18.40 - 20.00 / středa 31. 1., 06.30 - 07.45)

Plakát filmu Popelka / CinderellaOsmašedesát let starý disneyovský animák patří k naprostým klasikám a ve své podstatě nezestárl ani o chloupek. Režírující trojice Hamilton Luske, Wilfred Jackson a Clyde Geronimi v něm vypráví notoricky známý příběh malinko jinak, nikoli však tak, aby to ani ty největší konzervativce urazilo. Malé i velké diváky uhrane fantastickou a poctivou ruční animací, sytými barvami, propracovaným prostředím, několika nečekanými scénami, příjemnou akcí, svěžím tempem a krátkou stopáží. Nesmí samozřejmě chybět ani tradičně výtečná hudba, která se společně se zvukem a titulní písní dočkala nominace na Oscara. To, že se tvůrci občas uchylují ke zbytečným klišé a chybí tu nějaký překvapivější moment, už jsou výtky opravdových hnidopichů. Nádherná rodinná záležitost na sobotní podvečer.

Zajímavost: Svého času určoval snímek i módní trendy.

Originální trailer filmu Popelka / Cinderella
Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (Bean) (sobota 27. 1., Prima Cool, 20.00 - 22.05 / neděle 28. 1., 16.15 - 17.55)

Plakát filmu Mr. Bean: Největší filmová katastrofa / BeanVe druhé polovině devadesátých let se svého celovečerního filmu dočkala populární britská komediální postava a výsledek dopadl v rámci možností poměrně dobře. Režijně nepříliš zkušený Mel Smith se v něm o nic zásadního nepokoušel a plně se spolehl na příliš epizodický scénář Richarda Curtise a Robina Driscolla, který sice ve snaze o ucelený příběh poněkud selhává, naštěstí se mu ale daří zaujmout gagy, humorem a jednotlivými scénami. Jemu pak už stačilo dodat jen svižné tempo a solidní komediální načasování. V hlavní roli pochopitelně exceluje Rowan Atkinson, jemuž je ale překvapivě vyrovnaným spoluhráčem roztomilý Peter MacNicol. I když kvalit původního seriálu snímek zdaleka nedosahuje, rozhodně mu nedělá ostudu a funguje i s odstupem času, což není málo. Něco na odlehčení pravděpodobně bouřlivého sobotního večera.

Zajímavost: Jde o vůbec první film, který pokořil tržby sta milionů dolarů ještě před premiérou v USA.

Oficiální trailer filmu Mr. Bean: Největší filmová katastrofa / Bean
Šedá zóna (The Grey Zone) (sobota 27. 1., ČT art, 21.35 - 23.25)

Plakát filmu Šedá zóna / The Grey ZoneHistorické drama z počátku milénia má dvě zásadní slabiny. První je ta, že jde o režijní a scenáristický debut zkušeného, ale nepříliš známého herce Tima Blakea Nelsona, který v něm jede víceméně na jistotu a doplácí na nevyrovnané tempo a příběh. Chvílemi se mu podaří diváka strhnout, aby hned za okamžik trošku nudil zdlouhavými dialogy a velkým množstvím postav, jimž se divák nedostane moc pod kůži. Škoda je i to, že nedokáže vytvořit potřebně depresivní atmosféru, o níž se snaží až moc křečovitě, a i když jakési klaustrofobické pocity navodí, na tematiku holocaustu je to trochu málo. Druhým nedostatkem pak je menší rozpočet, jenž je znát především na skromnější výpravě, úplně šťastné není použití strohé kamery, které by v tomto případě slušely filtry. Na lehce nadprůměrné úrovni tak snímek udržují hlavně tematika, několik vydařených scén a obsazení, jemuž vládne výtečný David Arquette, v menších rolích se pak objeví Harvey KeitelSteve Buscemi nebo Mira Sorvino. Trochu těžší a náročnější snímek na sobotní večer.

Zajímavost: Kniha Miklose Nyiszliho, podle níž je film natočen, vyšla v češtině pod názvem Byl jsem Mengeleho asistentem.

Originální trailer filmu Šedá zóna / The Grey Zone
Věc: Počátek (The Thing) (sobota 27. 1., Prima Cool, 22.05 - 00.10 / neděle 28. 1., Prima Max, 00.50 - 08.35)

Plakát filmu Věc: Počátek / The ThingDnes už trochu zapomenutý prequel legendárního hororu ve své době docela obstál a neskončil takovým průšvihem, jak se čekalo. Celovečerně debutující režisér Matthijs van Heijningen Jr. v něm originál v několika scénách přímo cituje a v některých na něj zase odkazuje, aniž by to bylo prvoplánové nebo laciné. Problémy nemá ani s atmosférou, která je zejména v první polovině hodně hutná a daří se mu i zachycovat nedůvěra mezi jednotlivými členy týmu. Postupem času se ale uchyluje k využití až příliš viditelně digitálních efektů a v závěru se snímek mění v obyčejný slasher, což je velká škoda. Příliš mu nefungují ani lekačky, které navíc při znalosti originálu vůbec nepřekvapí, po logice by se také moc pátrat nemělo. Titulní roli si zahrála obstojná Mary Elizabeth Winstead, které dělají společnost mimo jiné Joel Edgerton, Ulrich Thomsen, Eric Christian Olsen nebo Adewale Akinnuoye-Agbaje. Solidní žánrovka, o níž si více přečtěte v naší recenzi.

Zajímavost: Norská stanice se jmenuje Thule, což znamená místo někde na "nejvzdálenějším severu".

Český trailer filmu Věc: Počátek / The Thing
Vražda na večeři (Murder by Death) (neděle 28. 1., ČT2, 22.05 - 23.40)

Plakát filmu Vražda na večeři / Murder by DeathKriminální komedie z druhé poloviny sedmdesátých let je vynikající parodií na klasické detektivky a postavy jako slečna Marplová, Phil Marlowe, Hercule Poirot a další. Režírující Robert Moore, pro něhož šlo o suverénně nejslavnější počin, v něm od počátku nastoluje hodně uvolněnou atmosféru plnou nadhledu a spoléhá se na výborně napsané břitké dialogy, velké množství hlášek a klasicky zamotaný detektivní příběh, který je samozřejmě v trochu odlehčenějším duchu. Jeho hlavním trumfem nicméně zůstává hvězdné obsazení, v němž nechybí geniální Peter Sellers, Peter Falk, jenž si tu dělá legraci ze své nejslavnější postavy poručíka Columba, Truman CapoteAlec GuinnessEileen BrennanMaggie Smith nebo David Niven. Jako u většiny parodií platí i u této to, že čím víc detektivních příběhů divák zná, tím víc se baví. Nedostatky se tu hledají opravdu hodně těžko. Kopec dobré nálady na konec týdne.  

Zajímavost: Ve filmu herecky debutoval James Cromwell.

Originální trailer filmu Vražda na večeři / Murder by Death
Strom v srdci (The Memory Keeper’s Daughter) (pondělí 29. 1., Nova Cinema, 20.00 - 21.50 / úterý 30. 1., 12.30 - 14.15 / středa 31. 1., 05.05 - 06.30)

Plakát filmu Strom v srdci / The Memory Keeper's DaughterU nás prakticky neznámé televizní drama vychází ze skutečné události a je potřeba počítat s určitou komorností, která mu ale docela sedí. Režírující Mick Jackson se od úvodních minut soustředí na vylíčení silného příběhu a hraje divákovi na city, což se s postupující stopáží jen a jen zintenzivňuje, jen aby se v závěru film proměnil na tzv. citovou ždímačku. Ničím tím pádem nepřekvapí a klade důraz pouze na lidský rozměr celé záležitosti, čili akcentuje atmosféru a velké množství dialogů. Spoléhá se i na obsazení klíčových rolí, které velmi dobře až výborně ztvárnili Gretchen Mol, Dermot Mulroney a Emily Watson. Nejvíc asi mrzí to, jak rutinně je snímek zpracován, a že mu chybí minimální invenční nápaditost, trošku svižnější tempo a výrazněji zapamatovatelné scény. Nic víc než neškodná žánrová jednohubka.

Zajímavost: Film byl natočen podle knižní předlohy Kim Edwards.

Televizní spot filmu Strom v srdci / The Memory Keeper’s Daughter
Intimní detaily (Up Close & Personal) (středa 31. 1., Nova Cinema, 20.00 - 22.25 / čtvrtek 1. 2., 16.05 - 18.25)

Plakát filmu Intimní detaily / Up Close & PersonalRomantické drama z druhé poloviny devadesátých let patří k těm zapomenutým a v našich končinách se moc nevysílá. A asi se ani není co divit, protože režírující Jon Avnet v něm rezignoval na všechny ambice a natočil rutinní podívanou s předvídatelným scénářem, které chybí moment překvapení a výraznější scéna. Na druhou stranu mu ale funguje melancholická atmosféra, chemie mezi postavami a hudba Thomase Newmana, titulní píseň se navíc dočkala i oscarové nominace. Diváckou pozornost si film ovšem získá a udrží hlavně kvůli obsazení ústředního páru, jenž si zahráli zkušení a spolehliví Robert Redford a Michelle Pfeiffer. Neškodná žánrovka, která ovšem zaniká v množství podobných.

Zajímavost: Pfeiffer posléze přiznala, že ve filmu vyměnila tolik účesů a paruk, že měla na natáčení dokonce přistavené samostatné auto, v němž byly pouze ony paruky.

Originální trailer filmu Intimní detaily / Up Close & Personal
Vím, že jsi vrah (čtvrtek 1. 2., Prima Max, 20.00 - 22.05)

Plakát filmu  / Vím, že jsi vrahČeskoslovenská normalizační krimi z počátku sedmdesátých let potěší nejvíc tím, že má jen minimální ideologické zabarvení, tím pádem je snesitelná i v současnosti. Režírující Petr Schulhoff v něm vraha prozrazuje už v úvodu a soustředí se spíš na vykreslení pečlivé policejní práce a příběhovou linii se soukromím vyšetřujícího detektiva, která ale zbytečně odvádí pozornost a jinak svižné tempo jen zdržuje. Opírá se i o hodně solidní atmosféru, velmi dobře vybrané prostředí, hudbu Pavla Blatného a několik velmi sugestivních scén. Nejvýraznější roli své kariéry tu ztvárnil později nechvalně proslulý režisér Jiří Adamec, jehož doplňují mimo jiné Eduard Cupák, Jaroslav Moučka, Alena Vránová nebo Radoslav Brzobohatý. Něco ze zlatého fondu tuzemské kinematografie.

Zajímavost: Shodou okolností šlo o Adamcův herecký debut

Televizní spot filmu Vím, že jsi vrah
Hlasy (The Voices) (čtvrtek 1. 2., Prima Max, 22.05 - 00.20)

Plakát filmu Hlasy / The VoicesPod alternativním názvem Cesta do hlubin magorovy duše najdete v programu americko-německý snímek, který kombinuje hned několik žánrů. Svérázná íránská režisérka Marjane Satrapi v něm míchá inteligentní černou komedii, psychologické drama, částečně horor, krimi a thriller a kupodivu jí to docela funguje. Dáno je to i tím, že snímek disponuje značným nadhledem, relativně pohodovou atmosférou a komediální momenty s těmi seriózními až mrazivými se autorce daří udržovat v rovnováze. Zaujme nepochybně i osobitým vizuálním pojetím, které je plné psychedelických scén a sytých barev a ve své podstatě strašlivě děsivému příběhu dodává tato kombinace zcela nový a nečekaný rozměr. V titulní roli se objeví Ryan Reynolds, jemuž dělají společnost především sexy Gemma Arterton a Anna Kendrick, nechybí ale ani Jackie Weaver. To, co je kladem filmu, je zároveň jeho záporem, protože oněch žánrů je ke konci až moc a některé scény na sebe nenavazují úplně hladce a plynule. Osobitý tip na čtvrteční večer.

Zajímavost: Scénář k filmu byl v roce 2009 zařazen na tzv. blacklist, tzn. seznam nejlepších nerealizovaných scénářů.

Oficiální trailer filmu Hlasy / The Voices

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu