Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 4. týden

Kinopremiéry: Vincent s láskou hledá v labyrintu všechny prachy světa

Vydáno: 24.01.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední sedmička lednových premiér je z ranku těch slabších, protože jednoznačný divácký hit v ní nenajdete. Publikum se pokusí oslovit třeba závěrečný díl trilogie Labyrint nebo drama Všechny prachy světa Ridleyho Scotta.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Všechny prachy světa (All the Money in the World) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Všechny prachy světa / All the Money in the WorldKriminální drama podle skutečných událostí se proslavilo už dlouho před svou premiérou, neboť původně obsazený Kevin Spacey byl po aféře "metoo" nahrazen čerstvě na Oscara nominovaným Christopherem Plummerem a všechny jeho scény byly v šibeničním termínu natočeny znovu. Možná právě tato skutečnost bude tím největším diváckým lákadlem, i když v tomto případě jich je o něco více. Mimo už zmiňované reálné základy také jméno režiséra, jímž je legendární Ridley Scott a obsazení dalších rolí, které si zahráli Michelle Williams a Mark Wahlberg. Hodnocení na mezinárodních databázích jsou spíše spokojená, ale nijak nadšená, divácký ohlas byl ovšem dost malý a film kiny spíše prošuměl. Uvidíme, jak si povede u nás. Přes všechny výhrady premiéra týdne.

Synopse: Šestnáctiletý John Paul Getty III (Charlie Plummer) byl unesen a únosci za něho vyžadují vysoké výkupné. Vědí totiž, že jeho dědeček (Christopher Plummer) je miliardář a není problém pro něj tak velkou částku zaplatit. Ten to však odmítá a brutalita a prchlivost pachatelů roste. Když se ho chlapcově matce (Michelle Williams) nedaří přesvědčit, aby peníze vydal, obrátí se na jeho poradce (Mark Wahlberg), aby jí pomohl. Trochu nečekané spojenectví tak možná přinese ovoce a zachrání chlapcovi život.

Zajímavost: Kvůli sexuální aféře bylo přetočeno celých dvaadvacet scén.

Oficiální český trailer filmu Všechny prachy světa / All the Money in the World
Labyrint: Vražedná léčba (Maze Runner: The Death Cure) (CinemArt)

Český plakát filmu Labyrint: Vražedná léčba / Maze Runner: The Death CureZe všech young adult sérií je Laybrint asi nejlepší, proto by jeho završení mohlo být docela solidní a nemuselo by jít o otloukánka kritiků. Tomu nahrává i fakt, že režie se znovu chopil Wes Ball, který určitě bude chtít udržet konzistentní kvalitativní linii, o čemž ostatně svědčí už nemnoho zahraničních ohlasů, které jsou zatím mírně spokojené. Ani v obsazení nenastala žádná zásadní změna, takže v hlavní roli se znovu objeví Dylan O'Brien, jemuž dělají společnost třeba Walton GogginsWill Poulter nebo Barry Pepper. Jediné, co trochu odrazuje, je delší stopáž. Věřme ale, že půjde o důstojné zakončení překvapivě zdařilé trilogie.

Synopse: Thomas (Dylan O'Brien) vede skupinu unikajících Placerů na poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, bojují o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými raply na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě něčemu a někomu věřit?

Zajímavost: Produkce filmu byla na několik týdnů zastavena, protože hlavní představitel se zranil a musel podstupovat několikatýdenní rehabilitaci.

Oficiální český trailer filmu Labyrint: Vražedná léčba / Maze Runner: The Death Cure
S láskou Vincent (Loving Vincent) (Bohemia MP)

Plakát filmu S láskou Vincent / Loving VincentDrama o osudech slavného malíře Vincenta van Gogha je originální svou formou, která ovšem přesně padne k osobě, o níž vypráví. Debutující scenáristická a režijní dvojice Dorota KobielaHugh Welchman v něm totiž kombinuje klasický hraný film s animací ve formě originálních olejomaleb, které připomínají právě díla malířského velikána. Ohlasy jsou vesměs spokojené, a i když většina z nich hovoří o tom, že zvítězila forma nad obsahem a titulní příběh je vlastně příliš obyčejný, film určitě stojí za vidění, protože přináší něco trochu jiného než běžná produkce. Nalákat může i obsazení, v němž byste měli poznat třeba Saoirse RonanAidana TurneraDouglase Bootha nebo Chrise O'Dowda. Rozhodně nejoriginálnější premiéra týdne.

Synopse: Film, který je natočený unikátní metodou kombinace hraného filmu a animace originálních olejomaleb, vznikl na základě osmi set van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se malíř léčí z depresí, postřelí se do hrudníku a na následky zranění umírá.

Zajímavost: Nejprve byly natočeny hrané scény, které posléze přes sto malířů přemalovalo olejovými barvami.

Oficiální český trailer filmu S láskou Vincent / Loving Vincent
Na konci světa (God’s Own Country) (AČFK)

Český plakát filmu Na konci světa / God's Own CountryBritské romantické drama je režijním a scenáristickým debutem u nás méně známého herce Francise Lee. Podle synopse jde o tradiční homosexuální romanci, která má ambice zaujmout festivalové diváky a ty, kteří hledají trochu náročnější podívanou. Podle dostupných ohlasů se zdá, že se mu to vesměs povedlo a na světě je další citlivá žánrovka, která sice nad ostatními ničím nevyniká, ale publiku nabídne přesně to, co očekává. V hlavních rolích se objeví Josh O'ConnorAlec Secareanu, v těch dalších pak třeba Ian Hart nebo Gemma Jones. Premiéra pro milovníky britských dramat.

Synopse: Johnny Saxby (Josh O'Connor) pracuje od rána do večera na zastrčené farmě svých rodičů. Frustraci z nudy a osamělosti si vybíjí destruktivní konzumací alkoholu v místní hospodě a příležitostným sexem. Ve chvíli, kdy na farmu dorazí atraktivní rumunský pomocník Gheorghe (Alec Secareanu), pociťuje Johnny něco, co nikdy necítil. A jelikož spolu oba tráví množství času, jejich vztah se vyvíjí do rozměrů, které nikdo z nich nečekal a možná jim i změní život.

Zajímavost: V rámci příprav na své role oba hlavní herci několik týdnů pracovali a žili na farmě.

Český trailer filmu Na konci světa / God’s Own Country
Paula (Jeune femme) (Artcam)

Český plakát filmu Paula / Jeune femmeO francouzském dramatu se toho nedá příliš napsat, neboť jde o režijní a scenáristický debut Léonor Serraille, jehož synopse vypadá dost tuctově a zdá se, že diváci budou sledovat další variaci o hledání sama sebe ve chvíli nějakého životního zlomu. Ani v hlavní roli nelze na nic lákat, protože se v ní objevuje v tuzemsku ne tak známá Laetitia Dosch a i v těch vedlejších neuvidíte nikoho příliš povědomého. Dosavadních komentářů a hodnocení je zatím příliš málo na to, aby byly nějakým způsobem relevantní, takže nemá smysl se jimi zabývat. Premiéra pro ortodoxní milovníky francouzské kinematografie.

Synopse: Třicátnici Paulu (Laetitia Dosch) po deseti letech opustil přítel. Rozhořčená a naštvaná žena, která odmítá přijmout roli pasivní oběti, se rázem ocitá na ulici. A právě tam začíná její cesta za znovunalezením klidu plná bizarních setkání.

Originální trailer filmu Paula / Jeune femme
Michail Baryšnikov: Prostor (Place) (Beverly Matous Distribution)Český plakát filmu Michail Baryšnikov: Prostor / Place

Od pátku 26. ledna můžete ve vybraných kinech zhlédnout krátkometrážní, zhruba půlhodinový a skoro deset let starý švédský dokument o ceněném tanečním představení Place švédského choreografa Matse Eka. Tato performance je pro neznalého diváka nejzajímavější asi tím, že v jedné z hlavních rolí hraje a tančí legendární Michail Baryšnikov, jehož partnerkou je Ana Laguna. Režisérem dokumentu je poměrně známý Jonas Åkerlund, takže aspoň z tohoto hlediska by mělo jít o sázku na jistotu. Jak je ale krátká stopáž řešena v tuzemské distribuci a co vlastně od filmu čekat, je jednou velkou neznámou.

Synopse: Krátkometrážní dokument vypráví o vysoce oceňovaném tanečním představení "Place" švédského choreografa Matse Eka, v němž účinkují Mikhail Baryshnikov a Ana Laguna.

 

Originální trailer filmu Michail Baryšnikov: Prostor / Place
Dukátová skála (APK Cinema Service)

Plakát filmu  / Dukátová skálaAni třetí česká premiéra roku 2018 nenaznačuje, že by se mělo blýskat na lepší časy a spíše se dá čekat, že se pokračuje v trendu, který nastolil rok loňský. Synopse rodinné pohádky totiž nedává moc představ, jakým směrem by se měla ubírat a nenaznačuje jasný příběh. Příliš nadějí nevzbuzuje ani jméno režiséra, jímž je Ján Novák, jehož filmografie je hodně děsivá a tomu, že film bude spíš noční můrou než kvalitní podívanou, přidává i obsazení, které tvoří ansámbl, jenž se většinou objevuje v seriálech a televizních počinech pochybné kvality. Najdete v něm tedy jména jako Martin Dejdar, Martin Zounar, Kateřina Brožová nebo Filip Blažek a očekávat se dají i různé "celebrity" v menších úlohách. To, že naše recenze je dost kritická, asi nikoho nepřekvapí. Premiéra na vlastní nebezpečí.

Synopse: Čtrnáctiletý Pavel při jedné výpravě v okolí hradu Lukova spadne do podzemní štoly, poraní si páteř a je upoután na invalidní vozík. Po několika měsících rehabilitace se on i jeho matka jen těžko smiřují s tím, že už nikdy nebude chodit. Své problémy v Lukově ale řeší i kastelán Jaromír, který bojuje proti smutku ze smrti své ženy. A to není všechno, neboť každý z obyvatelů Lukova má své problémy a zdá se, že zrovna v jednom okamžiku se všichni ocitli na životní křižovatce.

Originální teaser filmu Dukátová skála

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Rivalové (22.02.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Království Planeta opic (13.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu