Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 19. 1. 2018 - 25. 1. 2018

TV tipy: Slídil obdržel Boží vzkaz od Sněhurky a sedmi trpaslíků

Vydáno: 19.01.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z aktuální televizní nabídky, která je plná méně známých a méně výrazných žánrovek, vyčnívají především dva počiny. Prvním je temné drama Slídil s Jakem Gyllenhaalem, druhým pak klasická disneyovka Sněhurka a sedm trpaslíků.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
V tom domě straší! (Monster House) (pátek 19. 1., Nova Cinema, 20.00 - 21.40 / sobota 20. 1., 14.55 - 16.25 / neděle 21. 1., 12.05 - 13.35)

Plakát filmu V tom domě straší! / Monster HouseDvanáct let starý animák je dnes trochu zapomenutý, což je malinko škoda, neboť jako jeden z mála spoléhá trošku na něco jiného než ty ostatní. Tehdy debutující režisér Gil Kenan v něm vsadil na lehce hororový nádech a poměrně zdařilou atmosféru osmdesátých let. Výborně pracuje i s gradací napětí a příběhu jako takového, který navíc není úplně určen dětem a plně ho ocení dospělí, což se také tak často nevidí. Potěší i to, že pokusy o vtipy relativně fungují, i když tedy ne vždy a někdy ony snahy vyšumí do prázdna. Nechybí ani krátká stopáž a svižné tempo, které zakryjí případné nedostatky, k nimž patří trochu slabší animace a občasná repetetivnost. Trochu nostalgický tip na páteční večer.

Zajímavost: Natáčení s živými herci trvalo čtyřicet dnů, poté se film převáděl do digitální podoby.

Originální trailer filmu V tom domě straší! / Monster House
Slídil (Nightcrawler) (pátek 19. 1., ČT2, 23.50 - 01.45)

Český plakát filmu Slídil / NightcrawlerKriminální drama je alarmující zprávou o stavu dnešních bulvárnějších médií a jejich nekonečné touze po senzaci za každou cenu. Debutující režisér a ostřílený scenárista Dan Gilroy v něm od počátku zcela pohltí atmosférou nočního L.A. a nebojí se několika originálních a neotřelých nápadů. Problémy nemá ani s tempem, které po rozpačitém začátku příjemně graduje a nenechá diváka vydechnout. Jeho hlavním trumfem ovšem je vyhublý, slizký a naprosto výborný Jake Gyllenhaal, jenž si celý film krade pro sebe, a i když mu přihrávají třeba Rene Russo, Bill Paxton nebo Riz Ahmed, nemají proti němu moc šancí vyniknout. Zážitek kazí snad jen pár nelogičností a zdánlivá přepálenost a vykonstruovanost celého námětu, ačkoli je otázkou, zda to v reálu není ještě horší. O jednom z tipů týdne, z něhož není úplně dobře po těle, více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Před natáčením se Gyllenhaal zcela přizpůsoboval své postavě, takže hladověl, nestýkal se s přáteli, žil samotářsky a přivykal životu v noci.

Český teaser trailer filmu Slídil / Nightcrawler
Jack (Jack) (sobota 20. 1., Nova, 08.30 - 10.30 / pondělí 22. 1., Nova Cinema, 09.40 - 11.45)

Plakát filmu Jack / JackZatímco u nás se komediální drama z poloviny devadesátých let těší solidnímu hodnocení, na zahraničních databázích už to taková sláva není. Jednoznačně je to dáno jménem režiséra, jímž je legendární Francis Ford Coppola, od něhož se zkrátka znovu čekala nadčasová záležitost. On ovšem natočil obyčejnou a trochu smutnou komedii, v níž zavzpomínal na svá dětská léta a spolehl se na nostalgii, melancholickou atmosféru a decentní humor, který ale tak úplně nefunguje. Překvapivě ani tempo není zcela vyrovnané a občas je snímek dost líný a točí se v kruhu. V hlavní roli exceluje Robin Williams, jehož doplňují třeba Diane LaneBrian KerwinJennifer Lopez nebo Bill Cosby. Škoda, že tak zkušený tvůrce si nepohlídal práci s emocemi a v závěru je z diváků tahá opravdu hodně prvoplánově a lacině. Zapomenutý počin filmařského génia. 

Zajímavost: Choroba, kterou trpí Jack, vychází ze skutečné vady, která se jmenuje Wernerův syndrom.

Originální trailer filmu Jack / Jack
Naše dovolená a jiné pohromy (What We Did on Our Holiday) (sobota 20. 1., Prima, 16.45 - 18.55 / pondělí 22. 1., 22.45 - 00.45 / čtvrtek 25. 1., Prima Max, 13.40 - 15.40)

Plakát filmu Naše dovolená a jiné pohromy / What We Did on Our HolidayU nás jen málo známá britská komedie trpí zejména hodně nevyrovnaným humorem. Režijní a scenáristická dvojka Guy Jenkin a Andy Hamilton totiž divákům servíruje nepřekvapivě ten nejčernější britský humor, jenže na dva výborné vtipy připadá jeden špatný až trapný, což není úplně dobře, na druhou stranu to nikterak zásadně nevadí. Ačkoli jde vesměs o rodinný film, tvůrci v něm rozehráli dost morbidní téma a spolehli se na malinko potemnělou atmosféru, kterou ale vyvažují evidentním nadhledem. Diváky okouzlí též nádherné záběry nekonečné skotské krajiny, která se de facto stává další postavou filmu. Titulní role ztvárnili velmi dobří Rosamund Pike a David Tennant, kteří se vzájemně skvěle špičkují, a jimž přihrávají výborně vybraní dětští herci a Billy Connolly. Trochu nekorektní podívané na sobotní podvečer.

Zajímavost: Těsně před začátkem natáčení byly Connollymu diagnostikovány Parkinsonova choroba a raná fáze rakoviny prostaty, herec o tom ale nikomu neřekl a natáčel bez úlev.

Oficiální trailer filmu Naše dovolená a jiné pohromy / What We Did on Our Holiday
Sněhurka a sedm trpaslíků (Snow White and the Seven Dwarfs) (sobota 20. 1., Nova, 17.45 - 19.30 / pondělí 22. 1., Nova Cinema, 18.25 - 20.00 / středa 24. 1., 05.40 - 07.05)

Plakát filmu Sněhurka a sedm trpaslíků / Snow White and the Seven DwarfsKlasická disneyovka z roku 1937 je považována za jeden z nejlepších animovaných filmů vůbec a ani po více než osmdesáti letech neztratila ze svého kouzla vůbec nic. Hlavní režisér David Hand, jemuž v jednotlivých sekvencích vypomáhalo dalších pět tvůrců, se v něm spolehl na romantickou pohádkovou atmosféru, nádhernou a dokonalou ruční animaci, v níž se všechny postavy hýbou naprosto přirozeně a množství sytých barev, z nichž až přechází zrak. Nikterak nezklame ani známý příběh, s nímž autor pracuje staromódně a citlivě a vzhledem ke krátké stopáži a poměrně svižnému tempu prakticky není prostor na žádnou nudu, chybět nesmí ani chytlavá a na Oscara nominovaná hudba. Tip pro celou rodinu, který se neomrzí.

Zajímavost: Na filmu pracovaly dvě tisícovky animátorů.

Originální trailer filmu Sněhurka a sedm trpaslíků / Snow White and the Seven Dwarfs
Maigret a noc na křižovatce (Maigret: Night at the Crossroads) (sobota 20. 1., Prima, 20.15 - 22.15 / úterý 23. 1., Prima Max, 18.05 - 20.00)

Plakát filmu Maigret a noc na křižovatce / Maigret: Night at the CrossroadsBritské kriminální televizní drama, které znovu představuje novou verzi a vizi legendárního komisaře Maigreta, patří z dosavadních příspěvků k těm nejlepším, protože je s ním zacházeno trochu jinak. Režírující Sarah Harding se v něm spoléhala na melancholičtější a temnější dobovou atmosféru a velmi citlivě pracovala s napětím a samotným příběhem, neboť i když nastolila pomalejší tempo, snímek je prakticky celou dobu strhující a nedá vydechnout. Samotný příběh je pak klasicky dost propletený, takže vyžaduje plnou diváckou pozornost, a ačkoli už je v závěru možná až moc překombinovaný, zážitek by to tolik kazit nemělo. V hlavní roli opět exceluje civilní a seriózní Rowan Atkinson, vedle něhož se objeví už jen méně známé tváře. Trocha napětí na sobotní večer.

Zajímavost: Film se natáčel v Budapešti.

Televizní spot filmu Maigret a noc na křižovatce / Maigret: Night at the Crossroads
Dlouhý Velký pátek (The Long Good Friday) (sobota 20. 1., ČT2, 22.05 - 23.55)

Plakát filmu Dlouhý Velký pátek / The Long Good FridayBritské krimi z počátku osmdesátých let u nás nepatří k těm nejznámějším a je zastíněno mnohem slavnějšími žánrovkami. A asi se není co divit, protože režírující John Mackenzie v něm téměř rezignuje na akci, která je sice potřebně brutální, nicméně je jí tu málo a většinu stopáže tvoří slovní přestřelky. Ty ovšem mají náboj a nechybí jim typicky břitký a černý britský humor a objeví se tu i několik citovatelných hlášek. Výborné je obsazení, v němž si hlavní roli těžce užívá Bob Hoskins, dále pak hrají třeba Helen Mirren, Kevin McNally, P.H. Moriarty nebo Eddie Constantine, v menší úloze se objeví i tehdy začínající Pierce Brosnan. Dojem sráží komplikovaný a překombinovaný příběh, který nedává moc smysl a řeší se v něm zbytečně mnoho dějových linií. Tip pro milovníky britské kultury.

Zajímavost: Hoskinse za ztvárnění hlavní role pochválil v dopise známý londýnský gangster Ronald Kray.

Originální trailer filmu Dlouhý Velký pátek / The Long Good Friday
Rodinné hříchy (Family Sins) (pondělí 22. 1., Nova Cinema, 20.00 - 21.50 / úterý 23. 1., 09.35 - 11.20)

Plakát filmu Rodinné hříchy / Family SinsNejen u nás jen minimálně známé americko-kanadské televizní drama se z podobné produkce vymyká, jeho komornost mu ale do značné míry škodí. Režírující Graeme Clifford v něm vychází ze skutečné události a soustředí se především na vykreslení jednotlivých charakterů a hutnější atmosféru, což se mu daří poměrně slušně. Vzhledem k podmínkám ale nemůže ukazovat moc drsnějších scén, které by se zrovna k tomuto tématu hodily a jejich absence výsledek trochu sráží, stejně jako jeho neinvenčnost a rutina. Snímek tak drží v lehkém nadprůměru právě silná tematika, která donutí k zamyšlení nad společností jako takovou a herecké výkony, jimž dominuje fantastická Kirstie Alley, vedle které poznáte už asi jen Willa Pattona. Nenápadný počin, jemuž chybí výraznější momenty a větší rozpočet.

Zajímavost: Televizní premiéru v USA měl film 14. března 2004.

Ukázka z filmu Rodinné hříchy / Family Sins
Detektiv ze San Franciska (The Cheap Detective) (pondělí 22. 1., ČT2, 22.35 - 00.05)

Plakát filmu Detektiv ze San Franciska / The Cheap DetectiveKriminální komedie z konce sedmdesátých let se u nás řadí k těm málo známým, na zahraničních databázích se ale těší solidnímu hodnocení. Režírující Robert Moore v ní složil poctu a zároveň lehce zparodoval tzv. detektivky z drsné školy, filmy noir a slavného detektiva Phila Marlowa. Výsledek ale trpí nevýrazností, protože ačkoli se tvůrci pokusili o inteligentní humor, jejich snaha zůstala někde na půli cesty. Nechybí ale několik svérázných a svižných dialogů, hodně příjemná atmosféra a v rámci možností i zajímavý příběh. Ústřední roli bravurně ztvárnil Peter Falk, jenž byl obklopen vskutku nádhernými ženami, které ztělesnily Ann-MargretEileen Brennan nebo Louise Fletcher. Stejně jako u většiny parodií platí i u této, že čím víc má divák nakoukáno, tím víc se pobaví. Neznámá záležitost.

Zajímavost: Originální název (Laciný detektiv) odkazuje podle autora scénáře Neila Simona k tomu, že detektivové z podobných filmů skoro nikdy nedostali zaplaceno.

Originální trailer filmu Detektiv ze San Franciska / The Cheap Detective
Boží vzkaz (The Grace Card) (úterý 23. 1., Nova Cinema, 22.20 - 00.10 / čtvrtek 25. 1., 01.25 - 02.55)

Plakát filmu Boží vzkaz / The Grace CardV našich končinách minimálně známé a ryze průměrně hodnocené drama se zejména v zámoří těší velmi dobrým ohlasům a v tomto případě není potřeba dlouze zkoumat, proč tomu tak je. Režírující debutant David G. Evans v něm totiž natočil prvoplánovou a typicky americkou křesťanskou agitku, která se ateistovi zdá směšná a neuvěřitelná. Tvůrce se po celou dobu na půdorysu velmi jednoduchého až naivního příběhu soustředí na roli odpouštění a milosti v našich životech a uchyluje se logicky k dlouhým a nábožensky zabarveným dialogům, jenž jsou pro nezaujatého diváka takřka k nepřežití. S tím samozřejmě souvisí i značné působení na emoce a srdceryvné scény. Nekooperujícího diváka tak zaujmou snad jen krátká stopáž a příjemná atmosféra. V hlavních rolích se objeví solidní Michael Joiner a Michael Higgenbottom. Tip pro velmi úzké a specifické publikum.

Zajímavost: Evans není profesionální režisér, ale v Memphisu pracuje jako optometrista.

Originální trailer filmu Boží vzkaz / The Grace Card

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Atlas (13.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu