Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 3. týden

Kinopremiéry: Zoufalý a nemilovaný Coco je cizincem ve vlaku, v němž míjí tři billboardy

Vydáno: 17.01.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V tomto týdnu vstupuje do kin pět premiér, z nichž hned čtyři jsou poměrně atraktivní a silné. Tou jasně nejzajímavější ovšem zůstává komediální drama Tři billboardy kousek za Ebbingem, které bodovalo na Zlatých glóbech

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Tři billboardy kousek za Ebbingem (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) (CinemArt)

Český plakát filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem / Three Billboards Outside Ebbing, MissouriKriminální komediální drama s trochu obyčejným a nezajímavým názvem se po nedávném zisku tří Zlatých glóbů zařadilo k největším oscarovým favoritům. Po pěti letech se s ním do filmového světa vrátil režisér a scenárista Martin McDonagh, který v něm znovu vsadil na atraktivní příběh, černohumornou zápletku, která jako by vypadla z pera bratrů Coenových a na svérázné postavy. Dle dostupných ohlasů a třeba i naší recenze se zdá, že se mu návrat nadmíru vydařil a je opravdu nač se těšit. Lákadlem budiž i skvělé herecké obsazení, jemuž dominují (zatím jen) Zlatými glóby ocenění Frances McDormand a Sam Rockwell, dále pak nechybí Woody Harrelson, Abbie Cornish nebo Peter Dinklage. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Mildred (Frances McDormand) zavraždili dceru. A protože se vyšetřování už několik měsíců bezvýsledně vleče, rozhodne se jednat. U vjezdu do města vylepí tři billboardy s velmi kontroverzními vzkazy pro šéfa místní policie (Woody Harrelson). Odstartuje tak svůj boj proti strážcům zákona. Když se do věci vloží ještě další policista, nevyzrálý maminčin chlapeček se zálibou v násilí (Sam Rockwell), souboj se může rozjet na plné obrátky.

Zajímavost: McDormand roli původně odmítla, ke změně názoru ji přesvědčil až její manžel Joel Coen.

Oficiální český trailer filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Cizinec ve vlaku (The Commuter) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Cizinec ve vlaku / The CommuterAkční thriller s poměrně zajímavou a možná i originální zápletkou je pokračováním úspěšné spolupráce režiséra Jaumeho Colleta-Serry a herce Liama Neesona, což je asi to nejpodstatnější, co potřebuje divák vědět. Změna stylu se v tomto případě očekávat nedá a asi to ani není potřeba, protože dosavadní hodnocení jsou víceméně podobná jejich předchozím filmům, takže to vypadá na solidní žánrovku, která zcela splní svůj účel. V dalších rolích se objeví Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson nebo Elizabeth McGovern. Pravděpodobně příjemná oddechovka.

Synopse: Bývalý policista Michael MacCauley (Liam Neeson) prodává pojištění, žije poměrně nudný a spokojený život s rodinou, bydlí za městem a do práce dojíždí pravidelně vlakem. Jednoho dne si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu trochu znepokojující otázku: "Co jste za člověka?" Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se nechá vtáhnout do smrtící hry. Musí najít ve vlaku někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnout ale nesmí.

Český trailer filmu Cizinec ve vlaku / The Commuter
Coco (Coco) (Falcon)

Český plakát filmu Coco / CocoAnimovaná dobrodružná komedie pochází z dílny studia Pixar a podle dostupných ohlasů (třeba naší recenze) a komentářů to vypadá, že se konečně můžeme těšit na originální počin, který nám připomene zlaté časy této "továrny". Příběh se odehrává během mexického Dne mrtvých, tudíž i prostředí a nejspíš i hrdinové budou atraktivní a lákaví. Režijně vše zaštítili zkušený Lee Unkrich a debutující Adrian Molina, což ale asi není pro běžné diváky to nejdůležitější. Tím je to, že se pobaví děti i dospělí a po dlouhé době máme co dělat s animákem, který je údajně docela chytrý a nápaditý, zároveň také příjemně a nepodbízivě vtipný. Mrzet nás tak může jen to, že kvůli povinnému dabingu neuslyšíme v tuzemských kinech originální znění.

Synopse: Miguel se touží stát stejnou hudební hvězdou, jakou je jeho idol Ernesto de la Cruz, jenže jeho rod trpí prazvláštním zákazem hudby. I přesto si ale Miguel jde za svým snem a souhrou neuvěřitelných okolností se ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně s ním se vydá odhalit pravdu o své rodině.

Zajímavost: Jde o první film z dílny Pixaru, v němž v hlavní roli není postava bílé pleti.

Oficiální český trailer filmu Coco / Coco
Nemilovaní (Nelyubov) (Film Europe)

Český plakát filmu Nemilovaní / NelyubovKoprodukční, z největší části ovšem ruské drama patří k favoritům na zisk Oscara v kategorii cizojazyčného filmu. Dle ohlasů jde o silné vztahové drama s obrovským přesahem v podobě výpovědi o současné společnosti. Tomu, že je snímek chválen ze všech stran, se asi není co divit, protože jeho režisérem a spoluscenáristou je jeden z nejlepších ruských tvůrců současnosti Andrej Zvjagincev. V titulních rolích se neobjeví nikdo u nás zásadně povědomý, čímž se prohloubí pocit autenticity. Navíc se zdá, že film by mohl nadchnout i diváky, kteří festivalovým a klubovým počinům jinak moc neholdují. Další silná premiéra.

Synopse: Žeňa (Maryana Spivak) a Boris (Aleksey Rozin) procházejí bolestným rozvodem. Pohromadě je drží jen starost o prodej bytu. Oba už mají své nové životy, Žeňa si našla staršího bohatého přítele, Boris čeká dítě s kolegyní z práce. Jejich dvanáctiletý syn Aljoša (Matvey Novikov) je pro ně spíše přítěží, protože jim připomíná vlastní selhání. Neprojevují mu žádnou náklonnost, protože jí nejsou vůbec schopni. Všechno se změní až tehdy, když Aljoša zmizí. Najednou jsou nuceni pátrat nejen po ztraceném dítěti, ale i po kořenech neúspěšného vztahu.

Český trailer filmu Nemilovaní / Nelyubov
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (Bioscop)

Plakát filmu  / Zoufalé ženy dělají zoufalé věciI druhá tuzemská premiéra roku 2018 pokračuje tam, kde předchozí rok skončil. Komedie podle románu a následně i scénáře Haliny Pawlowské vypadá dost tuctově a nenápaditě a ve spojitosti s většinou vizuálně zajímavou, ale jinak kýčovitou režií Filipa Renče půjde asi o divácký hit, který ovšem kritická obec nejspíš milovat nebude. Hlavní roli si zahrála Klára Issová, kterou doplňují třeba Matouš Ruml, Aneta Krejčíková nebo Pavel Kříž. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, na čemž se asi do premiéry nic moc nezmění. Uvidíme tedy, zda tvůrci třeba nepřekvapí. Pravděpodobný komerční hit.

Synopse: Olga (Klára Issová) má se svým milostným životem velké plány a má přebujelou fantazii. Městečko, kde se narodila, jí ale pro realizaci milostných záměrů nestačí, proto se přestěhuje do velkého města. Nejprve prodává v dámském prádle, kde po čase potká toho pravého. Jenže ho brzy nachytá při nevěře a musí začít znovu. Jelikož má vystudovanou psychologii, teroeticky by situaci měla zvládnout. Zjišťuje ale, že praxe je úplně jiná.

Oficiální trailer filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Toxic Avenger (30.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (21.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu