Box Office: Jumanji odráží útok Spielberga

Vydáno: 15.01.2018 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Dobrodružné fantasy Jumanji: Vítejte v džungli obhájilo pozici číslo jedna, a to i přes expandující drama Akta Pentagon: Skrytá válka od Stevena Spielberga.
Fotografie z filmu Akta Pentagon: Skrytá válka / The PostJumanji: Vítejte v džungli! si znovu vysloužilo první místo víkendového žebříčku, když utržilo 27 milionů. Po třech týdnech už tento snímek vydělal 283 milionů a k tomu dalších 383 mil. za mořem. To dělá z "Jumanji" s celkovými tržbami 666 milionů dvanáctý nejvýdělečnější film roku 2017. Na druhé místo se vyšplhalo expandující drama Akta Pentagon: Skrytá válka, které si připsalo skoro 19 milionů. "Pentagon" měl přitom premiéru ještě minulý rok na Vánoce, kdy se ale hrál jen v několika kinech. Nyní už mohou na nový snímek Stevena Spielberga chodit všichni a všude.

Na třetím místě se umístila první víkendová novinka, thriller Cizinec ve vlaku, na níž spolupracovali znovu Liam Neeson a Jaume Collet-Serra. "Cizinec" vydělal něco málo přes 13 milionů, což je o něco málo lepší výsledek než jejich předchozí spolupráce, snímek Noční běžec, který otevřel před třemi roky za 11 mil. Minule druhý, tentokrát čtvrtý je horor Insidious: Poslední klíč, který ale za týden utržil už skoro 50 milionů. 

Liam Neeson, Vera Farmiga ve filmu Cizinec ve vlaku / The CommuterTři týdny se v topce drží Největší showman, který se konečně blíží hranici 100 milionů. V zámoří už tuto hranici překročil. Ze všech snímků v top ten zaznamenal "Showman" nejmenší pokles. Na pětce za ním je Star Wars: Poslední z Jediů, který po čtyřech týdnech od premiéry dotírá hranici 600 milionů. Celosvětově ale "Jedi" vydělal 1,2 miliardy a definitivně tak přebral vedoucí místo v žebříčku nejúspěšnějších filmů minulého roku, když přeskočil i ještě minule vedoucí Disneyho Krásku a zvíře.

Na sedmičce otevřel Paddington 2 za 10,6 mil. V zámoří, kde se už Paddington 2 hraje několik týdnů, utržil 125 mil. Za ním pak otevřela třetí novinka, thriller Proud Mary, za rovných 10 milionů. 

Příští víkend otevřou tři novinky. Válečný snímek 12 Strong, akční Den of Thieves a romance Forever My Girl.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 12. LEDNA 2018

 1. Jumanji: Vítejte v džungli! 27 mil.
 2. Akta Pentagon: Skrytá válka 18,6 mil.
 3. Cizinec ve vlaku 13,4 mil. (novinka)
 4. Insidious: Poslední klíč 12,1 mil.
 5. Největší showman 11,8 mil.
 6. Star Wars: Poslední z Jediů 11,2 mil.
 7. Paddington 2 10,6 mil. (novinka)
 8. Proud Mary 10 mil. (novinka)
 9. Ladíme 3 5,6 mil.
10. Nejtemnější hodina 4,6 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY