Disneyho láká mladý Merlin

Vydáno: 05.01.2018 15:43 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Společnost Disney má v plánu natočit filmový projekt podle předlohy amerického spisovatele T.A. Barrona o mladém čaroději Merlinovi. Se studiem nyní vyjednává Ridley Scott.
Ridley Scott při natáčení filmu Vetřelec: Covenant / Vetrelec: CovenantDisney vlastní práva na sérii 12 dětských knih amerického spisovatele T.A. Barrona, v nichž vystupuje čaroděj Merlin známý z artušovské legendy. Barron svou sérii o mladém Merlinovi započal psát už v roce 1996. Disney nyní vyjednává s režisérem Ridleym Scottem, že by pro ně adaptaci Merlinovy ságy natočil. Scénář pro Disneyho napsala Philippa Boyens, která spolupracovala s Peterem Jacksonem na Pánovi prstenů, mimo jiné. Pokud by Scott film o Merlinovi skutečně režíroval, byl by to teprve jeho druhý výlet do žánru dětské fantasy od letitého snímku Legenda.

Stále pracovitý Scott, který minulý rok natočil snímky Vetřelec: Covenant a Všechny prachy světa, které v našich kinech premiéra teprve čeká, má kromě Merlina v plánu několik dalších projektů. Jedním z nich je i sequel Vetřelce, dalším je Bitva o Británii a třetím je pak kriminálka The Cartel podle knihy Dona Winslowa.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY