Nominace na Ceny české filmové kritiky za rok 2017

Vydáno: 02.01.2018 15:25 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Dnes byly oznámeny nominace na Ceny české filmové kritiky. V osmém ročníku bylo vybráno dvanáct filmů, dokumentů a audiovizuálních počinů. Nejvíce nominací obdrželo slovensko-⁠české drama Špína.
Karel Roden ve filmu  / KřižáčekSlovensko-české drama Špína vévodí nominacím na Ceny české filmové kritiky s celkem 6 šancemi na vítězství. Po pěti nominacích posbíraly snímky Křižáček a Bába z ledu. Na slavnostní předávání Cen české filmové kritiky 2017 se můžou těšit tvůrci celkem 12 děl. Vítěze se dozvíme v sobotu 27. ledna.  Snímek Špína má šanci v kategorii nejlepší film, režie (Tereza Nvotová), scénář, nejlepší ženský herecký výkon (Dominika Morávková Zeleníková), nejlepší audiovizuální počin (kamera) a v kategorii Cena Innogy pro objev roku.  

S pěti nominacemi Špínu stíhá loňský vítěz karlovarského Křišťálového glóbu Křižáček. Ten má šanci v kategorii nejlepší film, režie (Václav Kadrnka), scénář, nejlepší mužský herecký výkon (Karel Roden) a nejlepší audiovizuální počin (kamera). Snímek Bába z ledu má šanci v kategoriích nejlepší film, režie (Bohdan Sláma), scénář, nejlepší ženský herecký výkon (Zuzana Kronerová) a nejlepší mužský herecký výkon (Pavel Nový). V hereckých kategoriích jsou nominováni ještě jednou Karel Roden za film Masaryk a Barbora Poláková za snímek Kvarteto. V kategorii nejlepší dokumentární film mají šanci snímky ČervenáRichard Müller: Nepoznaný a Sama

Více informací o Cenách české filmové kritiky na www.filmovakritika.cz                



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY