Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 1. týden

Kinopremiéry: Odnikud přichází Čertoviny, které roztáčejí kolo zázraků a hrají velkou hru

Vydáno: 03.01.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Rok 2018 začíná v tuzemských kinech hodně zostra, protože k největším lákadlům prvního týdne patří dvě potenciální oscarovky - dramata Velká hra a Odnikud. Diváckým hitem se ale takřka jistě stane Troškova pohádka Čertoviny.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Velká hra (Molly’s Game) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Velká hra / Molly's GameŽivotopisné drama o lyžařce, která si otevřela síť heren, v níž se scházeli tehdejší prominenti, nabízí hodně diváckých lákadel a navíc zřejmě pokukuje i po nějakých těch Oscarech. Jakožto režijní debut ho natočil oceňovaný scenárista Aaron Sorkin, což znamená, že důraz bude kladen na rychlé a obsáhlé dialogy a bude potřeba plná divácká pozornost. Do hlavní role obsadil Jessicu Chastain, které přihrávají třeba Idris Elba, Michael Cera, Kevin Costner, Chris O'Dowd nebo Graham Greene. Dosavadní hodnocení a komentáře jen potvrzují, že by mělo jít o výtečnou žánrovku, kterou byste od takového tvůrce čekali. Premiéra prvního týdne roku.

Synopse: Profesionální lyžařka Molly Bloom (Jessica Chastain) se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren, v nichž se scházela smetánka společnosti, do níž patřili hollywoodské a rockové hvězdy, nejlepší pokeroví hráči, vysoce postavení byznysmeni a také prominenti mafie. Jednoho dne se ale její aktivita ocitla v hledáčku FBI.

Zajímavost: Ačkoli to není potvrzeno, většina znalců poměrů tvrdí, že postava jménem Player X (Hráč X) je stvořena dle herce Tobeyho Maguirea.

Oficiální český trailer filmu Velká hra / Molly’s Game
Kolo zázraků (Wonder Wheel) (Bioscop)

Český plakát filmu Kolo zázraků / Wonder WheelVelmi těsně se nový snímek oblíbeného a legendárního režiséra a scenáristy Woodyho Allena nedostal do českých kin v roce 2017, čili to vypadá, že jeho kvóta jednoho filmu na rok byla porušena, to je ale pouze "problémem" tuzemského distributora. Tentokráte se jedná o drama situované do padesátých let minulého století a opět v něm jde o gangstery a propletenec lidských vztahů. Jak už je u autora pravidlem, podařilo se mu sehnat skvostné obsazení, v němž nejvýraznější role získali Kate Winslet, Juno Temple, Justin Timberlake a James Belushi. Dostupné ohlasy a komentáře (a ani naše recenze) ale nejsou nikterak nadšené a hovoří spíše o rutinním a zaměnitelném příspěvku, jakých už slavný tvůrce v posledních letech natočil hodně. Jeho věrní fandové ale určitě do kina přijdou.

Synopse: Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka v zábavním parku na Coney Islandu. Její manžel Humpty (James Belushi) je hrubián, který se rád napije a přednost dává spíš rybaření než své ženě. K oběma se nedávno nastěhovala jeho dcera Carolina (Juno Temple) z prvního manželství, která sice s otcem má problematický vztah, potřebuje se ale ukrýt před gangstery i FBI. Naděje svitne Ginny ve chvíli, kdy potká pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), do něhož se zamiluje. Vše tedy chvíli vypadá dobře a ženě jejich poměr svědčí, vše se ale změní, když se Mickey setká právě s Carolinou.

Zajímavost: Světová premiéra filmu proběhla prvního prosince 2017, tedy v den, kdy Allen oslavil dvaaosmdesáté narozeniny.

Český trailer filmu Kolo zázraků / Wonder Wheel
Insidious: Poslední klíč (Insidious: The Last Key) (Falcon)

Český plakát filmu Insidious: Poslední klíč / Insidious: The Last KeyOd čtvrté části poměrně zaběhnuté hororové série nelze čekat žádné zázraky, neboť jde o další nízkorozpočtovou žánrovku, které jsou v posledních letech dost populární a chce hlavně opět vydělat dost peněz a připravit půdu dalšímu pokračování. Tomu ostatně odpovídá i výběr tvůrců, protože režisérem je víceméně neznámý Adam Robitel a v titulní roli se objeví Lin Shaye, která už si zahrála v předchozích dílech. Ohlasy a komentáře zatím neexistují, to by ale tolik vadit nemělo, protože už ze synopse se dá domyslet, jak bude vše probíhat. Premiéra pro zaryté milovníky žánru hrůzy.

Synopse: Vyhledávaná parapsycholožka Elise Rainier (Lin Shaye) má hodně záhadnou minulost. V mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov byl však i domovem temných sil, tudíž netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Její nejnovější klient ji do tohoto domů znovu vrací a ona se s vlastní děsivou minulostí musí chtě nechtě vyrovnat.

Český trailer filmu Insidious: Poslední klíč / Insidious: The Last Key
Odnikud (Aus dem Nichts) (Aerofilms)

Český plakát filmu Odnikud / Aus dem NichtsNěmecko-francouzské drama je obecně považováno za největšího favorita na Oscara za nejlepší zahraniční film. A potěšující je, že ačkoli přesně splňuje požadavky, které by podobný film měl mít a vyjadřuje se k politickým otázkám migrace a terorismu, je chválen takřka na všech frontách a píší se o něm víceméně jen samé superlativy. A asi se není co divit, když jeho režisérem a scenáristou je zkušený a oceňovaný Fatih Akin. Největším překvapením by ale pro většinu diváků mělo být obsazení hlavní role dosud spíše vysmívanou Diane Kruger, která údajně podává životní výkon a možná i ona se připojí do boje o zlatou sošku. První evropská premiéra pro rok 2018 je opravdu ve velkém stylu.

Synopse: Dosud spokojený život Katji Sekerci (Diane Kruger) se otřese v základech, když při bombovém útoku ztratí syna a manžela. V těžkých chvílích se jí snaží být oporou rodina a přátelé, ona se ale jen těžko smiřuje s vědomím, že vrazi její rodiny chodí beztrestně po svobodě.

Zajímavost: Jak Akin, tak Kruger si odvezli ocenění z festivalu v Cannes.

Český trailer filmu Odnikud / Aus dem Nichts
Čertoviny (CinemArt)

Plakát filmu  / ČertovinyVánoční svátky jsou sice minulostí, první českou premiérou pro rok 2018 je ale pohádka režiséra a spoluscenáristy Zdeňka Trošky. Tato informace je zcela klíčová, neboť většině diváků už musí být jasné, co očekávat. Ti, kteří nepatří do tvůrcova fanklubu, tak vědí, že tu bude plno upištěných čertů, protivných postav a klasicky střižený příběh, ti druzí zase dostanou poctivou a hezkou českou pohádku, která už se moc netočí. Hlavní role si zahráli Jakub Prachař a "objev" Dominick Benedikt, v těch dalších jim pak sekundují třeba Karel DobrýOldřich NavrátilSara Sandeva nebo Jaromír Nosek. Jasný komerční hit tuzemských kin.

Synopse: Jednoho dne se v pekle uklízelo, jenže čerti si k práci neuměli šikovně zajít, překáželi si a klopýtali o sebe. Toho využili dva mladí čerti, kteří schválně překáželi ještě víc. Jenže pak jeden zakopl a spadl na druhého tak, že se povalil kotel s hříšnou duší. Ta toho využila a otevřenou bránou, kterou se zrovna větralo, utekla do neznáma. To samozřejmě rozčílilo Lucipera, který udělil oběma čertům trest - poslal je na svět a každý z nich musí přivést jednu hříšnou duši. Až pak jim bude odpuštěno.

Oficiální trailer filmu Čertoviny

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • nudné (Tony, 03.01.2018 10:14) Reagovat

    Prachař, Granský, Sandeva.. jako by nebl nikdo jinačí kdo by mohl hrát ve filmu. Prachaře už má republika dost, stejně tak jako Granského, frajírka jednoho.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zásah štěstím (13.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci (01.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu