Oscar 2017: Sedmička semifinalistů v kategorii nejlepší make-up

Vydáno: 20.12.2017 14:33 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Oscarová Akademie vybrala sedm snímků, které mají letos šanci dostat se mezi finální trojici nominovaných filmů v kategorii nejlepší make-up. Jaké snímky si Akademie vybrala?
Gary Oldman ve filmu  / Nejtemnejsí hodinaOscarová Akademie vybrala užší skupinku sedmi filmů v kategorii nejlepší make-up, z nichž tři se budou mít šanci utkat ve finálovém "rozstřelu". Na rozdíl od ostatních kategorií, kde se obvykle utkává finálová pětice, zde jsou kandidáti nominovaní na Oscara pouze tři. Prozatím mají šanci tyto snímky: fantasy Bright od Netflixu, historický snímek Nejtemnější hodina, sci-fi Ghost in the Shell, marvelovští Strážci Galaxie Vol. 2, životopisné drama I, Tonya, další životopisné historické drama Viktorie a Abdul a drama Wonder

V sobotu 6. ledna 2018 se sejdou všichni členové "make-upové" sekce Akademie, aby si promítli desetiminutové ukázky z těchto sedmi snímků. Z nich pak vyberou finální trojici, která bude oznámena spolu s ostatními nominacemi 23. ledna 2018. Z favoritů, kteří figurují například v kategorii nejlepší vizuální efekty, se do kategorie nejlepší make-up nedostaly snímky Blade Runner 2049Tvář vody a Star Wars: Poslední z Jediů. Loňským vítězem této kategorie se stal komiksový film Sebevražedný oddíl.
Oscaroví vítězové budou vyhlášeni během slavnostního večera z neděle 4. na pondělí 5. března 2018.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY