Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 50. týden

Kinopremiéry: Obávaný poslední z Jediů vyzve Seveřanku Thelmu

Vydáno: 13.12.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Lucasfilm

Jako už tradičně je poslední velkou premiérou roku film ze světa Star Wars, tentokrát dokonce regulérní osmá epizoda. A je logické, že srovnatelnou konkurenci nemá, alternativou tak budiž tři evropská dramata a jedna komedie.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Star Wars: Poslední z Jediů (Star Wars: The Last Jedi) (Falcon)

Český plakát filmu Star Wars: Poslední z Jediů / Star Wars: The Last JediJak už bývá v posledních letech zvykem, poslední velkou premiérou roku je příspěvek do světa Star Wars. Letos jde o regulérní osmou epizodu a asi není třeba toho moc dodávat. Fanoušci vědí, že dosud nejdelší díl celé ságy natočil a napsal Rian Johnson, který už má od studia povolení k realizaci dalších tří filmů z paralelních světů předaleké Galaxie. V hlavních rolích se vrací Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Carrie Fisher a Oscar Isaac, kterým dělají společnost třeba Adam Driver, Domhnall Gleeson, Benicio del Toro nebo Lupita Nyong'o. První ohlasy jsou dle očekávání nadšené, takže fandové smutnit určitě nebudou. Potenciální miliardový hit a jasná premiéra týdne.

Synopse: Poté, co Rey (Daisy Ridley) vstoupila do světa Jediů, vydává se na nové dobrodružství. Tentokráte následuje Lukea Skywalkera (Mark Hamill), Leiu (Carrie Fisher), Finna (John Boyega) a Poea (Oscar Isaac), s nimiž odhalí záhady Síly a tajemství minulosti.

Zajímavost: Na post režiséra byl chvíli zvažován i Alfonso Cuarón.

Oficiální český trailer filmu Star Wars: Poslední z Jediů / Star Wars: The Last Jedi
Thelma (Thelma) (Aerofilms)

Český plakát filmu Thelma / ThelmaNorský romantický thriller vypadá ze synopse poměrně zajímavě a láká na typicky severské ponuré téma. A vlastně země původu je to jediné, nač se dá tuzemský divák lákat, protože režisér a spoluscenárista Joachim Trier u nás zatím nepatří k těm nejznámějším a ani obsazení nečítá žádnou velkou hvězdu. Potěší ale rozhodně to, že hodnocení jsou vesměs spokojená a hovoří o zdařilé žánrovce, která přesně splňuje to, co by divák od severského dramatu očekával. Rozumná a zřejmě i zdařilá alternativa starwarsovskému blockbusteru.

Synopse: Křehká Thelma (Eili Harboe) právě nastoupila na vysokou školu. I přes urputnou snahu jejích rodičů o pravidelnou kontrolu poprvé zakouší nezávislost a vír studentského života. Když se však zamiluje do spolužačky Anji (Kaya Wilkins), začnou se v jejím okolí dít děsivé a nevysvětlitelné události a ona zjišťuje, že jejich příčinou je možná ona sama.

Český trailer filmu Thelma / Thelma
Obávaný (La Redoutable) (Film Europe)

Český plakát filmu Obávaný / Le RedoutableFrancouzské životopisné drama se zaměřuje na epizodu ze života slavného filmaře Jeana-Luca Godarda, v níž procházel krizí a stal se umělcem oslavujícím maoismus. Režijně a scenáristicky je pod ním podepsaný jeden z nejslavnějších francouzských autorů současnosti, Michel Hazanavicius, který se dle velmi mála dostupných ohlasů na tuto etapu dívá kriticky, ale i s humorem a nechybí mu nadhled. Do hlavních rolí obsadil Louise Garrela a Stacy Martin, chybět samozřejmě nesmí ani jeho manželka Bérénice Bejo. Co od filmu přesně očekávat, ale není úplně jasné, protože ohlasů je naprosté minimum, ačkoli jsou relativně spokojené a hodnocení se pohybuje kolem slabšího nadprůměru. Premiéra pro znalce evropské kinematografie.

Synopse: V roce 1967 natáčí Jean-Luc Godard (Louis Garrel) film La Chinoise s Anne Wiazemsky (Stacy Martin), ženou kterou miluje, a s níž se později ožení. Kritika jeho filmu ovšem u něj vyvolá značné pochybnosti, které ještě prohlubují události z května 1968. Krize, kterou prochází, ho absolutně změní - ze slavného filmaře se stane maoistický umělec stojící mimo systém, stejně nepochopený jako nepochopitelný.

Zajímavost: Sám Jean-Luc Godard se o filmu vyjádřil, že je to "hloupý, hloupý nápad".

Český trailer filmu Obávaný / La Redoutable
Manželka a manžel (Moglie e marito) (Mirius FD)

Český plakát filmu Manželka a manžel / Moglie e maritoItalská romantická komedie vychází z poněkud otřepaného, ale stále fungujícího schématu výměny jednotlivých identit. A tím vlastně nějaké informace o snímku končí, protože hodnocení zatím prakticky neexistují a logicky tedy nemůžeme zjistit, zda si režírující Simone Godano s tématem pohrál, nebo se spolehl jen na jistotu. Moudřejší nebude potenciální divák ani z obsazení, v němž hlavní role ztvárnili v tuzemsku neznámí Kasia Smutniak a Pierfrancesco Favino. Zda vyrazit do svého oblíbeného klubového kina, tak bude záležet hlavně na vztahu k italským komediím jako celku.

Synopse: Dlouholeté manželství uznávaného neurochirurga Andrei (Pierfrancesco Favino) a ambiciózní televizní moderátorky Sofie (Kasia Smutniak) se ocitá v krizi. Po nevydařeném experimentu se rázem manželé probouzí v těle toho druhého. To jim umožní vidět svůj vztah z diametrálně jiného úhlu pohledu a jiné perspektivy. Pomůže jim to ale zachránit manželství?

Český trailer filmu Manželka a manžel / Moglie e marito
Out (Out) (Aerofilms)

Český plakát filmu Out / OutPod krátkým a poměrně zaměnitelným názvem se skrývá slovensko-maďarsko-české drama, které by podle synopse mělo vyprávět o padesátníkovi, který našel práci mimo svou zem a snaží se adaptovat v nové. I v tomto případě platí, že o moc víc se o filmu napsat nedá, protože jde o celovečerní režijní a částečně i scenáristický debut v Košicích narozeného Györgyho Kristófa. Tuzemského diváka pak nepochybně zaujme také obsazení Judit Bárdos do jedné z vedlejších rolí. Komentářů a hodnocení je samozřejmě minimum, některé z nich ale odhalují, že snímek je sociálním dramatem, které se odlišuje humorem a bizarností. To už ale případní zájemci budou muset zjistit sami.

Synopse: Padesátník Ágoston (Sándor Terhes) přijde o práci, v důsledku čehož za sebou nechává rodinu a stěhuje se do Pobaltí, kde hledá nové zaměstnání a zároveň si chce pořádně zarybařit. V lotyšském přístavu však na něj coby nového svářeče nečekají zrovna s otevřenou náručí.

Slovenský trailer filmu Out / Out

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Tiché místo: První den (08.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Dcera divočiny (13.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Pád domu Usherů (13.09.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu