Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 48. týden

Kinopremiéry: Paddington má sedm životů a poslouchá v nich kvarteto, jak hraje rock’n roll

Vydáno: 29.11.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední listopadový den startuje v kinech hned osm rozmanitých novinek, mezi nimiž ale není žádný velkolepý trhák. Tím nejatraktivnějším tak je akční sci-fi 7 životů, rodiny s dětmi zase ocení druhého Paddingtona.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
7 životů (Seven Sisters) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu 7 životů / Seven SistersKoprodukční akční sci-fi thriller na první pohled zaujme svou originální synopsí, která je situována do vzdálené budoucnosti, což bývá vždy dost atraktivní. O režii se navíc postaral Fin Tommy Wirkola, jehož snímky jsou hodně osobité a minimálně vizuálně zajímavé. Titulních sedm rolí si zahrála Noomi Rapace, které dělají společnost třeba Willem Dafoe nebo Glenn Close. Prozatímní hodnocení jsou poměrně spokojená a pohybují se kolem solidního nadprůměru, takže by mohlo jít o docela slušnou žánrovku. Uvidíme, jak si nakonec povede v našich kinech. Premiéra týdne.

Synopse: Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, je mladší sourozenec nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se však už třicet let skrývá a žije sedm sester (Noomi Rapace), které vypadají stejně, přesto je ale každá jiná a svá. Dohromady ale mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu, podle nichž se také jmenují. Po mnoho let funguje jejich systém skvěle. Jenže jednoho dne se Pondělí nevrátí domů a šest zbylých sester musí zjistit, co se jí stalo a neprozradit přitom tajnou skutečnost.

Zajímavost: Natáčení trvalo devadesát čtyři dnů.

Český trailer filmu 7 životů / Seven Sisters
Paddington 2 (Paddington 2) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Paddington 2 / Paddington 2Pokračování britské rodinné komedie přichází do kin těsně před adventem, což je období, k němuž se perfektně hodí. Kvalitativní změnu asi příliš čekat nelze, neboť k režii se znovu vrátil Paul King, příběh je opět prostinký a logicky cílen na co nejširší publikum. V titulních lidských rolích se představí Sally HawkinsHugh BonnevilleHugh GrantJim Broadbent a další, takže je nač se těšit i po této stránce. Tuzemská hodnocení zatím neexistují, ta zahraniční jsou ale vesměs nadšená, takže to vypadá, že tvůrci nezklamali a přinesli velkou porci poctivé rodinné zábavy, která by mohla pobavit i proto, že je ryze britská a nespoléhá se na oblíbený jednoduchý americký humor. Asi ideální premiéra pro rodiče s dětmi.

Synopse: Medvídek Paddington už se šťastně usadil s rodinu Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Jelikož chce koupit dárek ke stým narozeninám tetě Lucy, začne pracovat. Cesta za novým dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden.

Oficiální český trailer filmu Paddington 2 / Paddington 2
Nádech pro lásku (Breathe) (Bioscop)

Český plakát filmu Nádech pro lásku / BreatheBritské životopisné romantické drama nevypadá na první pohled nijak překvapivě a asi opravdu po příběhové stránce moc inovativní nebude. Tím nejzajímavějším na něm je to, že je režijním debutem nejslavnějšího “digitálního“ herce současnosti Andyho Serkise, který se mimo atraktivního a na skutečnosti založeném příběhu spolehl na Andrewa Garfielda v titulní roli, ty další pak svěřil třeba Claire Foy, Dianě Rigg nebo Hughu Bonnevilleovi. Tuzemské názory zatím neexistují, zahraniční hodnocení jsou ale vesměs spokojená, takže se zdá, že Glum se nemá zač stydět a k režijní prvotině si vybral ideální látku.

Synopse: Pohledný dobrodruh Robin Cavendish (Andrew Garfield) ve věku osmadvaceti let od krku dolů zcela ochrne a dozví se, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On to ale nevzdá a společně se svou ženou (Claire Foy) cestuje po světě s nadějí, že změní životy druhých, jako je on sám.

Český trailer filmu Nádech pro lásku / Breathe
Madam služebná (Madame) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Madam služebná / MadameMožná trochu provokativně působí francouzské komediální drama o hře, která se trochu zvrtla. Režisérku a scenáristku Amandu Sthers tedy zná jen málokdo, to ale v tomto případě asi tolik vadit nebude, protože k hlavním lákadlům stejně patří téma a obsazení ústředních rolí, které ztvárnili Toni ColletteHarvey Keitel, dále pak hrají třeba Michael Smiley nebo Rossy de Palma. Ohlasů zatím není tolik, ale jak se dá u podobného filmu čekat, jsou dost rozdílné, tudíž někteří chválí skoro vše, jiní zase výsledek považují za zbytečnou manýru. Názor si tak bude muset udělat každý divák, který si snímek najde ve svém oblíbeném klubovém kině, sám.

Synopse: Bohatý a dobře situovaný manželský pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a odstěhuje se do zámku v Paříži. Při přípravě luxusní večeře pro vskutku sofistikované přátelé paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro třináct hostů, a to ve své pověrčivosti nemůže dovolit. Vymyslí tedy plán, v němž se má služebná Maria (Rossy de Palma) přestrojit za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž případné neštěstí odvrátí. Stačí ale pár sklenic vína a Maria si situaci u stolu začne užívat a okouzlí extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí a pronásleduje svou služku po celé Paříži a je odhodlána tuto aférku zničit za každou cenu.

Oficiální český trailer filmu Madam služebná / Madame
Rock’n Roll (Rock’n Roll) (AČFK)

Český plakát filmu Rock’n Roll / Rock'n RollFrancouzská komedie potěší všechny, kteří mají rádi svéráznější a osobitější počiny. Režisér a spoluscenárista Guillaume Canet totiž natočil (možná) fiktivní portrét autora v krizi středního věku, a aby vše vypadalo důvěryhodně, hlavní roli si sám zahrál a obsadil i svou manželku Marion Cotillard, která taktéž hraje sama sebe. I v tomto případě platí, že ohlasy jsou dost rozporuplné, nicméně ty pozitivnější převažují. Uvidíme, co na tuto legrácku řeknou čeští diváci.

Synopse: Guillaume Canet žije pohádkový život. Má vše, o čem mohou muži pouze snít. Jenže potom, přímo během natáčení, mu jeho dvacetiletá herecká kolegyně prozradí, že už nejede rock ´n´ roll. A aby toho nebylo málo, dozví se, že v žebříčku “šukatelnosti“ herců se propadl na úplné dno. Jeho domácký život s Marion Cotillard, syn, koně a dům na venkově jsou zkrátka pro mladé herečky antisexy. Guillaume si tak umane, že se změní. Jeho proměna ale zachází tak daleko, jak to vůbec nikdo nečekal.

Zajímavost: Film je údajně opravdu založen na skutečném životě obou umělců.

Český trailer filmu Rock 'n Roll / Rock 'n Roll
120 BPM (120 battements par minute) (Film Europe)

Český plakát filmu 120 BPM / 120 battements par minuteFrancouzské drama se zabývá ne úplně prozkoumanou kapitolou historie, v níž se bojovalo proti AIDS, jemuž nikdo tehdy nevěnoval pozornost. Pro většinové publikum neznámý režisér a scenárista Robin Campillo se opravdu snaží věnovat reáliím dost prostoru, takže se připravte na velké množství dialogů, politiky a aktivismu. K určitému pocitu autenticity určitě pomáhá i obsazení v tuzemsku neznámými herci. Hodnocení jsou zatím spokojená a výtek mají jen minimum. Pokud se tedy chcete dozvědět něco o počátcích boje s nemocí, proti níž stále neexistuje lék, máte jedinečnou možnost.

Synopse: V raných devadesátých letech minulého století si už AIDS vybírá kruté oběti na životech, aktivisté z pařížské pobočky hnutí ACT UP ovšem stále bojují s nezájmem veřejnosti, otupělostí vlád a machinacemi farmaceutických firem. Nováček hnutí Nathan (Arnaud Valois) se seznamuje s radikálem Seanem (Nahuel Pérez Biscayart), jehož politický boj je zároveň bojem o život, protože je HIV pozitivní a jeho čas se krátí.

Český trailer filmu 120 BPM / 120 battements par minute
Rodin (Rodin)

Český plakát filmu Rodin / RodinJak už název napovídá, francouzsko-belgické drama se zabývá určitou etapou v životě slavného sochaře Augusta Rodina. Příliš napsat toho o něm nejde, protože režiséra a scenáristu Jacquese Doillona u nás mnoho diváků nezná, onoho ústředního sochaře asi také ne a ani představitel hlavní role Vincent Lindon nepatří k těm nejslavnějším tvářím. Vzhledem k tomu, že ani žádná hodnocení a komentáře prakticky neexistují, nemá se zájemce od čeho odrazit, tudíž se bude muset řídit momentálním rozpoložením a instinktem.

Synopse: V roce 1880 získává Auguste Rodin (Vincent Lindon) svou první státní zakázku - Bránu pekel. Brzy poté poznává nadanou žačku Camille Claudel (Izïa Higelin), která se nejprve stává jeho asistentkou a později i milenkou.

Český trailer filmu Rodin / Rodin
Kvarteto (Falcon)

Plakát filmu  / KvartetoJe možná trochu příznačné pro letošní tuzemské počiny, že jejich čest musí zachraňovat až komedie z konce roku, která se na rozdíl od nich těší zatím solidním ohlasům. Na druhou stranu ale asi nepůjde o úplnou diváckou jistotu, protože režisérem a spoluscenáristou je Miroslav Krobot, jehož celovečerní debut rozdělil publikum. Podle komentářů by se těm, kterým se prvotina líbila, měl líbit i tento film, neboť režijní styl zůstává víceméně stejný. I tady se autor spoléhá na hvězdné obsazení, v němž se objeví Barbora Poláková, Jaroslav Plesl, Lenka Krobotová, Jiří Schmitzer nebo Jana Štěpánková. O mnoho víc toho zatím napsat nejde, je ale každopádně dobře, že i v tak bídném roce, jakým pro tuzemskou kinematografii ten letošní byl, svítá jiskřička naděje, že náročnější diváci se snad mají nač těšit.

Synopse: Kapela je pro její členy něco jako druhá rodina. Vždy se schází u dalšího koncertu a prožívá společně další a další dobrodružství. Podobně je na tom i poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidním, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jeho partnerkou, atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), extrovertním vtipálkem Tomášem (Jaroslav Plesl) a znalcem historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina), která na cestě za svou nejsvobodnější skladbou zažívá řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná “Batrflaj“ (Pavlína Štorková) a dvorní psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Jeden neplánovaný večírek ovšem přinese dost radikální změny ve vztazích všech zúčastněných.

Originální trailer filmu Kvarteto

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu