Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 24. 11. 2017 - 30. 11. 2017

TV tipy: Chladnokrevný a udatný rytíř Bugs prožívá peklo v Pacifiku, kde vypráví pohádky pro Emu

Vydáno: 24.11.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Nezadržitelně se blížící svátky možná zapříčinily, že tento týden je televizní nabídka dost slabá a víc než kdy jindy spoléhá na reprízy oblíbených filmů. Tím nejatraktivnějším tak je premiéra tuzemské komedie Pohádky pro Emu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pohádky pro Emu (pátek 24. 11., Prima, 20.15 - 22.45 / sobota 25. 11., 16.20 - 18.55)

Plakát filmu  / Pohádky pro EmuTuzemská romantická komedie patří k tomu lepšímu, co v loňském roce vzniklo a k blížícímu se adventnímu a svátečnímu období se perfektně hodí. Režisér a scenárista Rudolf Havlík toho tedy moc neřešil a klišovitým, jednoduchým a místy hodně nelogickým příběhem se příliš chlubit nemůže, možná i proto se spoléhal na jiné věci. Těmi jsou především až překvapivě vlídná a fungující atmosféra, která má daleko ke kýči, příjemný nadhled a citlivá kombinace “dospělácké“ komedie a pohádky pro děti. Vydařilo se i obsazení, v němž hrají prim Ondřej Vetchý a Aňa Geislerová, jimž skvěle přihrává i malá Ema Švábenská. O sice neoriginální, ale relativně zdařilé žánrovce vám více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Film se natáčel na Plešivci a v Praze.

Oficiální trailer filmu Pohádky pro Emu
Únos (pátek 24. 11., ČT2, 21.50 - 23.30 / neděle 26. 11., 00.00 - 01.40)

Plakát filmu  / ÚnosSlovenské drama z letošního roku se našim kinům zcela vyhnulo, což asi taková škoda není, za vidění ale rozhodně stojí. Režisérka a scenáristka Mariana Čengel - Solčanská v něm publikum ohromí především výbornou vizuální stránkou, svižným tempem, velmi dobrým hudebním doprovodem a klipovitým střihem, který je ale po celou dobu přehledný. Atraktivní je taktéž příběh vycházející ze skutečnosti, ten je ale vyprávěn trochu zmateně a kdo nezná všechny souvislosti, může většinu stopáže tápat, protože se tu toho moc nevysvětluje. Hodně toho ale zachraňuje solidní obsazení, v němž tuzemský divák identifikuje zejména Maroše Kramára, Milana Mikulčíka, Ingrid Timkovou a Tomáše Hanáka. Škoda jen, že výsledek není výraznější a kompaktnější.

Zajímavost: Film je inspirován událostmi, které se staly v devadesátých letech, jména všech zúčastněných ale musela být změněna, neboť hrozily žaloby.

Originální trailer filmu Únos
Odborný dohled nad východem Slunce (pátek 24. 11., ČT art, 23.05 - 00.15)

Český plakát filmu  / Odborný dohled nad východem SlunceTři roky staré a jen minimálně známé tuzemské drama je hodně komorní záležitostí, kterou ocení především zasvěcení a ti, kteří se trochu zajímají o kinematografii jako takovou. Režisér a scenárista Pavel Göbl ho natočil jako decentní soukromou hříčku pro pár fanoušků, z čehož rezultuje specifická a velmi osobitá atmosféra severu Čech, dost pomalé a líné tempo, v němž se toho moc neděje a příběh, který lehce evokuje western. Za zmínku stojí i krásná černobílá kamera, jež snímku dodává zvláštní kouzlo. Nechybí tu ani chytrý humor a několik neměnných životních pravd, které tu naštěstí nejsou podávány nijak prvoplánově, ale jen tak mimochodem. Potěší i krátká stopáž. K nevšednímu zážitku přispívá i obsazení klíčových rolí, které ztvárňují Jiří Lábus jakožto jediný profesionál a neherci Vratislav Brabenec a Jiří Vymětal, z nichž zejména projev druhého uvedeného je dosti svérázný. Něco trošku jiného na páteční večer.

Zajímavost: Snímek se nikdy neobjevil v širší kinodistribuci, promítán byl pouze v kinech, která mají podobnou atmosféru jako samotný film.

Originální teaser filmu Odborný dohled nad východem Slunce
Černá sobota (sobota 25. 11., ČT1, 16.20 - 17.35 / neděle 26. 11., 07.00 - 08.15)

Plakát filmu  / Černá sobotaČeskoslovenské kriminální drama z počátku šedesátých let je dnes skoro zapomenuté a zastíněné mnoha úspěšnějšími a populárními žánrovkami. A asi se není co divit, protože režírující Miroslav Hubáček má největší problém s příběhem, který je i přes tematiku pančovaného alkoholu velmi prostinký a navíc je různými nesouvisejícími týdeníky a zdravotně-osvětovými klipy uměle natahován, aby dosáhl na celovečerní stopáž. Z dnešního pohledu tak jsou nejzajímavější právě ono nadčasové téma, příjemně potemnělá atmosféra, hlavní hrdinové a pochopitelně i excelentní obsazení, které bylo v té době prakticky zvykem. Objeví se v něm například Rudolf Deyl ml.Zdeněk DítěLubor TokošDana MedřickáJosef Bek nebo František Filipovský. Neokoukaná záležitost.

Zajímavost: Film byl natočen podle rozhlasové hry Demižón Miroslava Kratochvíla a Lubomíra Poka.

Ukázka z filmu Černá sobota
3 dny na zabití (3 Days to Kill) (sobota 25. 11., Nova, 22.35 - 00.45 / neděle 26. 11., Nova Cinema, 02.35 - 04.50)

Český plakát filmu 3 dny na zabití / 3 Days to KillNevýrazný koprodukční thriller pochází z produkční stáje Luca Bessona, který se podílel i na jeho scénáři, čímž je řečeno prakticky vše. Režírující McG tedy nemá problém s akcí, která je svižná, přehledná a poměrně adrenalinová, jenže ji chce kombinovat s rodinným filmem, což se mu zoufale nedaří a humor až na jedinou výjimku vůbec nefunguje. Příliš nepřidá ani pomalý rozjezd a zpočátku silně nevyrovnané tempo, samozřejmostí už je asi i nelogický a klišovitý příběh. Na lehkém nadprůměru tak snímek udržují ucházející a solidní závěr, v němž už všechno šlape, jak má a také obsazení, v němž hraje prim v rámci možností velmi dobrý Kevin Costner, jehož nejvýrazněji doplňuje Amber Heard, dále se ale objeví i Hailee Steinfeld nebo Connie Nielsen. Více se dočtete v naší recenzi

Zajímavost: Film se natáčel čtyři měsíce.

Český trailer filmu 3 dny na zabití / 3 Days to Kill
Udatný rytíř Bugs (Looney, Looney, Looney Bugs Bunny Movie) (neděle 26. 11., ČT :D, 09.25 - 10.45)Plakát filmu Udatný rytíř Bugs / Looney, Looney, Looney Bugs Bunny Movie

Animovaná komedie z počátku osmdesátých let znovu potěší všechny ty, kteří vyrůstali na groteskách Looney Tunes. Režírující Friz Freleng v ní opět spojil tři již známé příběhy velmi vtipnou parodií na předávání Oscarů a hlavní role se tentokráte chopila asi nejslavnější postavička tohoto univerza, Bugs Bunny. Vzhledem ke krátké stopáži má snímek spád, i dnešní děti pak potěší nádherná ruční animace, množství sytých barev, vizuální humor, svižné tempo a sympatičtí hrdinové. Příběhy jsou typicky šílené a přepálené, v tomto případě to ale určitě není na škodu. Zásadní chyby nemá smysl hledat. Hodně příjemné nedělní probouzení pro celou rodinu.

Zajímavost: Alternativní český název filmu je Honičky králička Bugse.

Oficiální trailer filmu Udatný rytíř Bugs / Looney, Looney, Looney Bugs Bunny Movie
Chladnokrevný (Deadfall) (neděle 26. 11., Prima, 22.15 - 00.10 / pondělí 27. 11., Prima Max, 00.50 - 08.40)

Plakát filmu Chladnokrevný / DeadfallAmericko-francouzský thriller z roku 2012 je zámořským debutem rakouského režiséra Stefana Ruzowitzkyho, který je právě jeho nejslabší stránkou, neboť se drží zbytečně při zemi. I když nutno říct, že k ruce nedostal úplně zdařilý scénář, který je předvídatelný, plný klišé a zoufale neoriginální. Podařilo se mu ovšem vytvořit takřka autentickou “severskou“ atmosféru, udržel i svižné tempo a vše doprovodil povedenou hudbou Marca Beltramiho. Největším trumfem je ovšem hodně slušné obsazení, v němž se sešli výborní Eric Bana, Olivia Wilde, Charlie Hunnam, Kris Kristofferson, Sissy Spacek a Treat Williams. Nenápadná žánrovka, která asi měla být o něco výraznější.

Zajímavost: Wilde byla v průběhu natáčení scény, kdy její postava téměř umrzne, opravdu jen v minisukni.

Oficiální trailer filmu Chladnokrevný / Deadfall
Agrese (L’agression) (pondělí 27. 11., ČT2, 21.55 - 23.35)

Plakát filmu Agrese / L’agressionNejen v našich končinách totálně neznámé francouzsko-italské kriminální drama potěší především milovníky staré evropské filmové školy. Režírující Gérard Pirès se opíral o atraktivní, i když nijak originální příběh a důraz kladl na hutnější atmosféru a propracované postavy, které procházejí dosti složitým vývojem. Vše vypráví v očekávaně pomalém tempu, v němž není zase tolik akce a síla spočívá v dialozích, v již zmiňované psychologické proměně postav a v poměrně nečekaném rozuzlení celé zápletky. Výtečné je též obsazení, v němž nechybí charismatický Jean-Louis Trintignant, Catherine Deneuve, Claude Brasseur nebo Milena Vukotic. Hodně raritní záležitost na pondělní večer.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu The Shrewdale Exit Johna Buella.

Ukázka z filmu Agrese / L’agression
Peklo v Pacifiku (Hell in the Pacific) (úterý 28. 11., ČT art, 21.15 - 22.55)

Plakát filmu Peklo v Pacifiku / Hell in the PacificU nás velmi málo reprízované válečné drama z konce šedesátých let je hodně netradiční podívanou, která se dost vymyká ze žánrové škatulky. Režírující John Boorman v něm totiž neklade důraz na chlapáctví a hrdinství, ale válku ukazuje z té lidské stránky a prostor v ní dal pouze dvěma postavám, které prožívají strach a místo nepřátelství bojují o holý život a prakticky tu absentují dialogy, neboť vše se odehrává pouze v gestech. Spolehnout se mohl na atraktivní exotické lokace, poctivé řemeslo, drsnou atmosféru, nádhernou kameru legendárního Conrada L. Halla a výborný soundtrack z dílny Lalo Schifrina. Hlavní role výtečně ztvárnily dvě ikony - Lee Marvin a Toshiro Mifune, mezi nimiž funguje potřebná chemie. Jedinou výraznou chybou snímku je jeho zakončení, které je hodně kontroverzní a rozděluje publikum na dvě poloviny.  Neprávem opomíjená klasika.

Zajímavost: Oba herci za druhé světové války skutečně v Pacifiku sloužili.

Ukázka z filmu Peklo v Pacifiku / Hell in the Pacific
Smradi (čtvrtek 30. 11., ČT2, 22.25 - 00.00)

Plakát filmu  / SmradiPatnáct let staré tuzemské drama je dnes trochu zapomenuté, přitom je stále aktuální a ve své výpovědi ne úplně příjemné. Režírující Zdeněk Tyc v něm dostal k dispozici částečně biografický scénář Terezy Boučkové a velmi citlivě poukazuje na českou xenofobii a skrytý, případně otevřený rasismus. Záležet si dal na melancholické atmosféře, silném příběhu a vše oživil ruční kamerou, která se hrdinům dostává více pod kůži. Největším tahákem je ale výborné obsazení, v němž hraje prim Českým lvem oceněný Ivan Trojan, kterému dělají společnost na stejnou cenu nominovaní Petra Špalková, Zdeněk Dušek a Jaroslava Pokorná, vydařil se i důležitý casting dětských herců. Je pravda, že tu tvůrce otevírá až moc témat, které uspokojivě nevyřeší, někdy se zbytečně zdržuje dlouhými záběry do tváří hrdinů a film není úplně kompaktní, to ale moc nemění na tom, že jde o trochu nedoceněnou záležitost.

Zajímavost: Na festivalu v Karlových Varech získal film diváckou cenu.

Originální trailer filmu Smradi

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu