Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 47. týden

Kinopremiéry: Táta je tady doma a hraje si se smrtí

Vydáno: 22.11.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Předposlední listopadový týden je premiérově jeden z nejslabších minimálně druhé poloviny roku. Vždyť těmi nejatraktivnějšími novinkami jsou zřejmě podprůměrná komedie Táta je doma 2 a dle všeho zbytečný remake Hráčů se smrtí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Táta je doma 2 (Daddy’s Home 2) (CinemArt)

Český plakát filmu Táta je doma 2 / Daddy's Home 2Pokračování dva roky staré komerčně úspěšné komedie asi přitáhne hlavně ty diváky, kteří viděli už díl první. Obecně se dá lákat především na obsazení, v němž klíčové role ztvárňují znovu Mark Wahlberg a Will Ferrell, k nimž se tentokráte přidávají John Lithgow a po všech kauzách zřejmě už definitivně omilostněný Mel Gibson. O tom, že se nepříliš valná úroveň moc neposune, svědčí jednak zahraniční hodnocení a také to, že scénář a režii opět obstaral Sean Anders. Možná je trochu škoda, že vzhledem ke sváteční tematice distributor nenasadí film až více před svátky, to ale v zámoří taky moc neřešili. Uvidíme tedy, zda si u nás povede snímek lépe než ve své domovině. Slabá premiéra týdne.

Synopse: Dusty (Mark Wahlberg) a Brad (Will Ferrell) se stali přáteli, přestali spolu soutěžit v tom, kdo je větší tvrďák a dokonce se rozhodli, že letošní Vánoce stráví společně jako jedna velká rodina. Plán ale dostane trhlinu ve chvíli, kdy se na svátky pozvou i jejich otcové. Problém není ani tak s tím Bradovým (John Lithgow), jako s tím Dustyho (Mel Gibson). To je totiž extrémní drsňák, který neuznává fyzický kontakt a s malými dětmi žertuje o mrtvých prostitutkách. Dusty se mu vždy chtěl vyrovnat, teď se ale bojí, že ho svým vyměknutím zklame. To ale není vše, protože jeho přítomnost obrátí celé svátky úplně naruby.

Zajímavost: Gibson je ve skutečnosti jen o patnáct let starší než Wahlberg, jemuž hraje otce.

Oficiální český trailer filmu Táta je doma 2 / Daddy’s Home 2
Hráči se smrtí (Flatliners) (Falcon)

Český plakát filmu Hráči se smrtí / FlatlinersNázev dramatu s hororovými prvky není náhodný, neboť jde skutečně o moderní remake stejnojmenného filmu z roku 1990. Otázkou zůstává, proč vlastně vznikl, když už originál i přes nesporné kvality nepatří k nijak přelomovým a extra uznávaným dílům a mnoho mladších diváků o jeho existenci asi nemá vůbec ponětí. To se bohužel projevuje i na celkových hodnoceních, která jsou veskrze průměrná a ani komerčně snímek díru do světa neudělal. Potenciál ale určitě měl, protože režie se chopil oceňovaný Dán Niels Arden Oplev a taktéž téma je hodně atraktivní. V titulních rolích se ze známějších tváří objeví jen Diego Luna a Ellen Page, jakožto pocta původnímu filmu slouží obsazení Kiefera Sutherlanda do jedné z vedlejších úloh. Premiéra, která možná mohla jít rovnou na video.

Synopse: Skupinka pěti studentů je posedlá myšlenkou života po smrti a za každou cenu se snaží získat nějaké důkazy o tom, že existuje. Opakovaně se tak dostávají do stavu klinické smrti, stále nebezpečnější experimenty si ovšem na každém z nich začínají vybírat svou daň.

Český trailer filmu Hráči se smrtí / Flatliners
Doma je tady (Home Is Here) (A-Company CZ)

Český plakát filmu Doma je tady / Home Is HereRakousko-české drama je jednou velkou neznámou a je víceméně jasné, že je určeno hodně specifické skupině diváků. Ze synopse toho příliš odvodit nejde a vlastně tu vůbec chybí něco, na co by se dalo širší publikum nalákat. Režijně a scenáristicky snímkem debutuje Tereza Kotyk, která do hlavní ženské role obsadila českou herečku Petru Bučkovou. Nejznámějším jménem tak rozhodně zůstává Markéta Irglová jakožto autorka hudby. Hodnocení vypadají docela spokojeně, je jich ale pochopitelně dost málo, což se příliš měnit nebude. Zájemci tak budou muset zapátrat v programech svých oblíbených klubových kin.

Synopse: Hannah (Anna Astrom) žije s matkou, českou imigrantkou, a malým bratrem v bývalé olympijské vesničce v Innsbrucku. Jednou se vloupá do moderní vily, kde žije osamělý Max (Stipe Erceg) - a později se tam vloupává znovu a znovu a zkoumá chladný domov cizího muže. Postupně se mezi nimi rozvine bezeslovná komunikace pomocí předmětů, které oba přesouvají.

Mezinárodní trailer filmu Doma je tady / Home Is Here
Sbohem děcáku (Artcam)

Plakát filmu  / Sbohem děcákuUž z názvu je jasné, jakým směrem se bude tuzemský dokument, který je režijním a scenáristickým debutem Hany Ludvíkové, ubírat. Autorka v něm sleduje tři děti, které vyrůstaly v dětském domově a čerstvě překročily práh dospělosti, tudíž musely opustit brány ústavu a postavit se na vlastní nohy. Je jasné, že film bude chtít rozvířit potřebnou společenskou debatu a dle textu distributora to vypadá i na to, že se tu lehce otevře téma celkové ústavní péče u nás, což může být hodně přínosné. Hodnocení zatím neexistují, s čímž se ale počítá. V tomto případě bude možná podnětné navštívit projekci s následnou besedou.

Synopse: Téměř celé své dětství vyrůstali v ústavu. Nemají rodinu, nemají domov, netuší, kde budou bydlet a jak si budou vydělávat. Lukáš chce být slavný hiphoper, Simona plánuje jít na operaci změny pohlaví, Jarda by chtěl mít velkou rodinu. Jejich cesty se vyvíjejí v něčem stejně, v něčem ale diametrálně odlišně. Dokážou se tito tři čerstvě dospělí lidé o sebe postarat a najít své místo na světě?

Oficiální trailer filmu Sbohem děcáku

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Caine Mutiny Court-Martial (22.09.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Continental: From the World of John Wick (10.08.2023 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Margot Robbie je Barbie v novém traileru (25.05.2023 19:47 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Mark Wahlberg bude řídit Flight Risk (13.05.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: The Continental (13.04.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Margot Robbie je Barbie v novém traileru (05.04.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu