Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 46. týden

Kinopremiéry: Liga spravedlnosti je v šoku z nepřesaditelného nápadníka

Vydáno: 15.11.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasnou událostí poloviny listopadu je v kinech uvedení očekávané Ligy spravedlnosti, která je zároveň poslední velkou komiksovou premiérou roku. Ta samozřejmě zastíní i francouzskou komedii a zakončení trilogie Zahradnictví.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Liga spravedlnosti (Justice League) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Liga spravedlnosti / Justice LeaguePoslední komiksovku letošního roku obstará studio Warner Bros. se svou skvadrou superhrdinů, kteří bojují proti těžkému nepříteli. I když je sešlost takových postav, jakými jsou Batman, Wonder Woman, Aquaman, Flash nebo Superman, stále poměrně očekávaná, není to ona nekritická vlna, která většinu podobných snímků provází. Důvodem je především rozpačitý rozjezd celého DC univerza a také to, že pod režií je podepsán Zack Snyder, který zůstává uveden jako jediný režisér i poté, co kvůli tragickým událostem v rodině natáčení opustil a finální podobu dotvářel scenárista Joss Whedon. Ohlasy zatím neexistují a počkat si na ně budeme muset těsně před premiéru, s čímž se ale asi v tomto případě počítalo. V titulních rolích se sešli Ben AffleckGal GadotJason MomoaEzra MillerHenry CavillRay Fisher, které v těch dalších doplňují mimo jiné Amy AdamsRobin WrightConnie NielsenJ. K. Simmons nebo Diane Lane. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Inspirován Supermanovým hrdinským činem se Bruce Wayne (Ben Affleck) spojí se svým nově nalezeným spojencem Dianou Prince (Gal Gadot), aby čelili ještě většímu nepříteli. Společně tak pracují na tom, aby rychle našli a dali dohromady tým z nadlidí, se kterými by se svému protivníkovi mohli postavit. A i když se jim podaří sehnat opravdové superhrdiny Aquamana (Jason Momoa), Cyborga (Ray Fisher) a Flashe (Ezra Miller), je na záchranu planety možná už pozdě.

Zajímavost: Poprvé se uskupení Justice League objevilo v komiksovém světě v roce 1960.

Český trailer filmu Liga spravedlnosti / Justice League
Dokud nás svatba nerozdělí (Le sens de la fête) (Aerofilms)

Český plakát filmu Dokud nás svatba nerozdělí / Le sens de la fêteFrancouzská komedie vypadá podle synopse docela zajímavě a atraktivně, tuzemského diváka ale určitě nejvíc naláká jméno režijní a scenáristické dvojice Olivier Nakache a Eric Toledano, která před šesti lety zaujala podobnou vychvalovanou žánrovkou. I tato se těší slušnému hodnocení, i když už není tak “vyhypeovaná“, což asi tolik nevadí. V titulní roli se představí údajně výborný Jean-Pierre Bacri, kterému dělají společnost další ne tak známé tváře, takže publikum se v tomto případě určitě bude řídit jen svým vztahem k podobným francouzským komediím, momentálním ropoložením a právě i vztahem ke zmiňovanému předchozímu filmu. Asi příjemná alternativa velkolepé komiksové podívané.

Synopse: Profesionální svatební agentura má za čtyřiadvacet hodin zorganizovat dokonale promyšlenou luxusní svatbu na zámečku ze sedmnáctého století. Během jednoho dne se ale může leccos pokazit, což se také stane. Začne to tím, že šéf agentury ze známosti zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá opulentní hostina, pokračuje záskokem za kapelu, pro který je decentní zábava neznámým pojmem a končí ženichovým půlnočním překvapením, jež definitvně změní celou svatbu v grotesku.

Český trailer filmu Dokud nás svatba nerozdělí / Le sens de la fête
V šoku (Stanje soka) (Balkanfilm)

Český plakát filmu V šoku / Stanje sokaŠest let stará koprodukční balkánská komedie svým námětem lehce připomíná i u nás poměrně populární německý snímek Good Bye Lenin!, což je asi to jediné, co se o ní dá napsat. Režiséra a scenáristu Andreje Kosaka zná jen málokdo a ani v obsazení se neobjeví nikdo byť jen minimálně známý. Hodnocení je zatím hodně málo a pohybují se někde na hranici průměru až lehkého nadprůměru, vzhledem k jejich počtu ale nemohou být nějak zásadně směrodatná. Fandové balkánské kinematografie si určitě film ve svých oblíbených klubových kinech najdou.

Synopse: Peter Zmazek (Martin Marion) je vzorným pracovníkem lublaňské huti, je šťastně ženatý a s manželkou vychovává dvě děti. Přestože s platem sotva vychází a řeší problém s bydlením, stále věří v Jugoslávii i socialismus. Jeho život se změní při oslavách prvního máje 1986, kdy je vyhlášen nejlepším dělníkem závodu a je mu přidělen nový byt. Jelikož najít bydlení je v socialistické Jugoslávii takřka neřešitelný problém, je to pro něj takový šok, že omdlí a upadne do podivné letargie, v níž okolní svět skoro nevnímá. Probere se až za deset let, kdy se všechno totálně změnilo, na což není vůbec připraven. Brzy ale přijde na to, co musí udělat.

Český trailer filmu V šoku / Stanje soka
Zahradnictví: Nápadník (CinemArt)

Plakát filmu  / Zahradnictví: NápadníkZávěrečný díl ambiciózní, kriticky a překvapivě i divácky ovšem vlažně a spíše špatně přijaté trilogie, by měl být stylizován do víceméně ryzí dobové komedie, čímž by měl být také divácky nejvstřícnější, ačkoli se odehrává v nelehkém historickém období. Opět platí, že režii obstaral Jan Hřebejk a scénář sepsal jeho kamarád Petr Jarchovský, v titulních rolích se tentokráte objeví Anna FialováIvan Lupták, vrací se ale i Aňa GeislerováMartin FingerGabriela MíčováKlára Melíšková nebo Lenka Krobotová. Hodnocení ani komentáře zatím moc neexistují, takže můžeme jen hádat, nakolik bude platit, že by snímek měl být z celé série nejpřístupnější a také to, zda ještě někoho toto rozpačité dílo vůbec zajímá. Potenciální, i když už ne tak pravděpodobný domácí komerční hit.

Synopse: Na konci padesátých let jsou rodinné vztahy poznamenané válkou a komunistickým převratem. Předválečná a poválečná generace prožívají jakýsi generační střet, kdy rodiče samozřejmě vědí, co je pro jejich děti nejlepší, ty ale mají zase jinou představu. 

Oficiální trailer filmu Zahradnictví: Nápadník
Nepřesaditelný (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / NepřesaditelnýJiří X. Doležal patří k nejvýraznějším a nejosobitějším postavám současné české žurnalistiky, jeho názory jsou dost sledované a jeho osobu vlastně znají i ti, kteří jinak četbě specializovaných časopisů věnují jen málo času. Jeho profesní život už je pětadvacet let spojen s jediným periodikem a dosud nebyly jeho osudy nikterak zachyceny. To se mění až tímto dokumentem, který zpracoval zkušený Igor Chaun, který chce divákům umožnit nahlédnout do novinářova nitra, zároveň ale také odhalit něco z jeho soukromí. Věřme, že se portrét povede, protože takhle výrazná osobnost by rozhodně zdařilý medailonek potřebovala.

Synopse: Kdo je ve skutečnosti svérázný novinář Jiří X. Doležal, o němž bylo napsáno sedm diplomových prací? Jakou roli v jeho životě hraje časopis, do něhož píše pětadvacet let? A jakou roli v něm hrají ženy? A zakázané látky? A pravěk? A samota? A smrt? Na tyhle a další otázky se snaží odpovědět dokument o jeho osobě.

Originální trailer filmu Nepřesaditelný

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Argylle: Tajný agent (01.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu