Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 10. 11. 2017 - 16. 11. 2017

TV tipy: Ninjova sestra jede v taxíku, kde cítí vůni ženy

Vydáno: 10.11.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V polovině listopadu neohromí televize žádnou velkou premiérou, ale soustředí se spíš na komornější a méně známé žánrovky, které byly svého času rozporuplně přijaty. Tipem týdne tak je drama Vůně ženy s oscarovým Al Pacinem.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sestra (pátek 10. 11., ČT art, 22.15 - 23.20)

Plakát filmu  / SestraDevět let staré romantické drama je u nás stále hodně unikátním počinem, který hned tak nebude mít obdoby. Režisér a scenárista Vít Pancíř v něm experimentálním způsobem zadaptoval stejnojmenný román Jáchyma Topola, který sám o sobě není určen pro nenáročného čtenáře. Sympaticky zachoval jeho atmosféru a divákovi sledování vůbec neulehčuje, ba naopak, protože prakticky rezignuje na dialogy, ale vypráví pouze poetickými obrazy a vnitřním monologem hlavního hrdiny. Pomohl si i uhrančivým hudebním doprovodem, za nímž stojí skupina Psí vojáci a pomalejším tempem, v němž vyniká zvláštní křehkost konkrétních okamžiků. V hlavních rolích se objevili minimálně známí Verica Nedeska a Jakub Zich, mezi nimiž to potřebně jiskří. I vzhledem k rozumně krátké stopáži je pro připraveného diváka, který hledá něco trošku jiného, film bez problémů stravitelný. Ti, kteří si chtějí odpočinout, by se pochopitelně měli snímku vyhnout velkým obloukem. Originální tip na páteční večer.

Zajímavost: Natáčení trvalo rok, aby byla zachycena všechna roční období.

Originální trailer filmu Sestra
Metro (Metro) (pátek 10. 11., ČT2, 23.25 - 01.30)

Plakát filmu Metro / MetroRuský katastrofický thriller je sice příběhovou kopií mnoha slavnějších a nákladnějších hollywoodských žánrovek, v lecčems je ale jiný. Režírující Anton Megerdichev totiž v rámci možností klade důraz na realismus a nastalou vyhrocenou situaci se snaží vylíčit co nejdůvěryhodněji, což se mu poměrně daří. Sympatické je též to, že tu absolutně chybí nějaký superhrdina, ale naopak všichni jsou lidé z masa a kostí a samotné Rusko je tu vykresleno jako země, kde instituce a úřady moc nefungují. Nešetří ani velmi solidními efekty a poměrně hutnou atmosférou. Jakýsi lehký dojem autenticity pak dotváří i obsazení u nás neznámými herci. V kontextu toho všeho pak tolerantnější divák asi milerád odpustí i občas dost poznatelný nízký rozpočet, neoriginálnost zápletky, přehnanou délku i notně natahovaný a tuctový závěr. Trochu evropské podívané na páteční noc.

Zajímavost: Speciálně pro potřeby filmařů byl vystavěn stosedmnáctimetrový tunel detailně napodobující podzemní dráhu.

Originální trailer filmu Metro / Metro
Ninja Assassin (Ninja Assassin) (sobota 11. 11., Nova Cinema, 22.25 - 00.10)

Plakát filmu Ninja Assassin / Ninja AssassinZatímco na zahraničních databázích je americko-německý akční krimithriller hodnocen poměrně solidně, na těch našich je na tom o dost hůř. Těžko odhadovat, čím to může být, každopádně režírující James McTeigue se v něm pokusil navázat na zašlou slávu podobných, především asijských žánrovek osmdesátých a devadesátých let, což se mu úplně nepovedlo. Na jednu stranu zachovává poctivou a přiznanou béčkovou atmosféru, kterou doplňuje odpovídající hudbou a hlavně zdařilými akčními sekvencemi, které nešetří krví. Na tu druhou ale pracuje s opravdu hloupým, klišovitým a mnohdy nelogickým příběhem, v němž dialogy postav zoufale nefungují a nudí. V titulních rolích se objeví Rain a Rick Yune, které v těch dalších doplňují třeba Naomie Harris, Joon Lee nebo Ben Miles. Absolutně nenáročná záležitost na sobotní večer.

Zajímavost: Rain neměl s bojovým uměním žádné zkušenosti, vše se naučil za šest měsíců.

Oficiální trailer filmu Ninja Assassin / Ninja Assassin
Jimmy P. (Jimmy P.) (sobota 11. 11., ČT art, 23.05 - 01.00)

Český plakát filmu Jimmy P. / Jimmy P.Nejzásadnějším problémem americko-francouzského dramatu je jeho režisér a spoluscenárista Arnaud Desplechin. Ten sice pracuje s hodně zajímavým a atraktivním příběhem, jenže ho po celou dobu nedokáže stejně atraktivně podat a pouze klouže po povrchu, místo aby se pokusil o mnohovrstevnaté uchopení s nějakým přesahem. Navíc volí hodně opatrné a pomalé tempo, v němž zoufale chybí zapamatovatelnější a silná scéna, o kterou si tento námět úplně říká. Jinak ale nic špatně nedělá a spoléhá se na příjemnou dobovou atmosféru, podmanivou hudbu, jejímž spoluautorem je Howard Shore a excelentní výkony herců v klíčových rolích, jimiž jsou spolehliví Mathieu Amalric a Benicio del Toro. Snímek, jenž jednoznačně promarnil slibný potenciál.

Zajímavost: Film se natáčel v Michiganu a Montaně.

Oficiální trailer filmu Jimmy P. / Jimmy P.
Zvonilka a tvor Netvor (Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast) (neděle 12. 11., Nova, 10.25 - 11.50 / úterý 14. 11., Nova Cinema, 15.25 - 16.45 / středa 15. 11., 05.30 - 06.40)

Plakát filmu Zvonilka a tvor Netvor / Tinker Bell and the Legend of the NeverBeastDobrodružná rodinná animovaná fantasy není nijak originální a příběhem rozhodně nepřekvapí, potěší ale, že je poměrně kvalitní. Režírující Steve Loter vše podřídil těm nejmenším divákům, což znamená, že se mohl opřít o velmi dobrou animaci a technickou stránku, velké množství jednodušších písní, hodně barev a poměrně sympatické hrdinky. Dospělé pak asi nejvíc překvapí to, že zatímco v první polovině ničím nevyniká a navozuje neškodnou a pohodovou atmosféru, v té druhé jako by se utrhl ze řetězu a trochu přitlačí, začne vizuálně experimentovat a dětské publikum malinko (ale opravdu jen malinko) děsit. Vzhledem ke krátké stopáži se navíc nikdo nezačne nudit, takže dojmy budou víceméně pozitivní. Nedělní dopolední zábava pro celou rodinu.

Zajímavost: Hvězdná roklinka a vílí domy jsou inspirovány tureckou Kapadokií.

Český trailer filmu Zvonilka a tvor Netvor / Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast
Taxi (Taxi) (neděle 12. 11., ČT2, 21.50 - 23.15)

Plakát filmu Taxi / TaxiZa rok přesně dvacet let stará akční komedie dodnes patří k tomu nejlepšímu z produkční stáje Luca Bessona, který k ní napsal i scénář. Režírující Gérard Pirès, pro něhož šlo o nejvýraznější počin kariéry, si v ní počínal s lehkostí a od začátku uchvátí svižným a místy až zběsilým tempem, perfektními akčními scénami, celkovou odlehčenou atmosférou, humorem slovním i situačním a krásnými auty. V ústřední roli mu výrazně pomáhá neodolatelný Samy Naceri, vedle kterého určitě nepřehlédnete ani tehdy prakticky neznámou a začínající Marion Cotillard. Potěší též krátká stopáž, během které není čas na zásadní přemýšlení o nelogickém, chvílemi hloupém a nesmyslném ději. Adrenalinový tip na konec týdne.

Zajímavost: Besson napsal scénář za třicet dní.

Originální trailer filmu Taxi / Taxi
Vůně ženy (Scent of a Woman) (pondělí 13. 11., Nova Cinema, 20.00 - 23.00 / úterý 14. 11., 12.15 - 15.10 / středa 15. 11., 11.20 - 14.10)

Plakát filmu Vůně ženy / Scent of a WomanDrama z počátku devadesátých let je jedním z mála hollywoodských remaků evropských (v tomto případě italského) snímků, který může být s originálem srovnáván a možná ho i předčí. Režírující a na Oscara nominovaný Martin Brest v něm dostal k dispozici hodně intimní a civilní příběh, v němž nijak neexhibuje, ale vše podřizuje posmutnělé atmosféře, kterou dokresluje nádherná hudba Thomase Newmana, síle samotného tématu a poselství o kráse pomíjívých životních okamžiků. V ústřední roli naprosto exceluje famózní a po právu Oscarem oceněný Al Pacino, jemuž je důstojným partnerem jindy unylý Chris O'Donnell, jenž zde podal svůj suverénně životní výkon, v jedné ze svých prvních úloh se tu objevil i Philip Seymour Hoffman. Možná, že stopáž i vzhledem k trochu předvídatelnému rozuzlení a zbytečně pomalému tempu mohla být kratší, to je ale jen minimální vada na kráse jinak skoro dokonalého a rezonujícího filmu, jenž se překvapivě zas tak často nevysílá. Jeden z tipů týdne.

Zajímavost: Pacinovi a jeho herecké partnerce Gabrielle Anwar trvalo dva týdny, než perfektně nacvičili tango, scéna se pak natočila za tři dny.

Oficiální trailer filmu Vůně ženy / Scent of a Woman
Manželé z roku II (Les mariés de l’an deux) (pondělí 13. 11., ČT2, 22.40 - 00.15)

Plakát filmu Manželé z roku II / Les mariés de l'an deuxFrancouzsko-italsko-rumunská dobrodružná romantická komedie patří ke klasikám svého žánru a fanoušky rozhodně nezklame. Režisér a scenárista Jean-Paul Rappeneau v ní pracoval s jednoduchým, ale účinným příběhem, který umístil do období francouzské revoluce, z něhož asi vytěžil maximum. Nejenže si pohrál s dobovou atmosférou a výpravou, ale pustil se i do poměrně zdařilé politické satiry, která nikomu nestraní a “rovnoměrně“ zesměšňuje všechny důležité strany oné revoluce. Vše navíc natočil ve svižném tempu, odlehčeně a s nadhledem, takže slovní i situační humor fungují perfektně, k tomu se ještě přidávají bravurní a nápadité akční scény. Vrcholem pak je obsazení titulních rolí, které byly svěřeny Jeanu-Paulu Belmondovi a Marlene Jobert, mezi nimiž vládne až unikátní chemie, a kteří snímku dodávají trochu jiný rozměr. Nijak originální, ale zábavná podívaná, která zpříjemní pondělní večer.

Zajímavost: Autor psal scénář celé dva roky.

Originální trailer filmu Manželé z roku II / Les mariés de l’an deux
London (London) (úterý 14. 11., Nova Cinema, 22.05 - 23.50 / čtvrtek 16. 11., 00.35 - 02.15)

Plakát filmu London / LondonBritsko-americké romantické drama se těší slušnému hodnocení a skrývá v sobě potenciál, který ale nebyl úplně využit. Debutující a dodnes skoro neznámý režisér a scenárista Hunter Richards si v něm totiž tzv. ukousl příliš velké sousto a chtěl toho zachytit tolik, že ve výsledku zůstal na půli cesty. Na jednu stranu se nebojí zběsilé atmosféry nočních klubů, řízného soundtracku, nápaditých a efektních kamerových hrátek, zajímavého nápadu, kdy se část děje odehrává na uzavřené toaletě a odbíhá jen pomocí flashbacků, a hodně vtipných a zapamatovatelných hlášek a momentů. Na tu druhou se ovšem pokusil o filozofování a moralizování v podobě rádoby vznešených dialogů, které pronášejí postavy z vyšší společnosti, čímž vlastně sám sebe odsoudil do laciné pozice pozéra, což působí trochu směšně a hlavně je to škoda, protože v těchto chvílích film ztrácí atraktivitu a tempo. Výsledku pak nepřidá ani zbytečně romantický a sladkobolný závěr. V hlavních rolích se objeví spolehliví Chris Evans, Jessica Biel, Louis C.K., Isla Fisher a Paula Patton, zvláštní pozornost pak zaslouží Jason Statham v jedné z mála neakčních úloh. Nedotažená žánrovka.

Zajímavost: Celé natáčení probíhalo v New Yorku.

Oficiální trailer filmu London / London
Práče (středa 15. 11., Prima Max, 16.40 - 18.10)

Plakát filmu  / PráčeČeskoslovenské rodinné válečné drama zůstává ve filmografii režiséra a scenáristy Karla Kachyni ve stínu mnohem známějších počinů, což je trošku škoda, i když je trošku horší. Tvůrce si tu vůbec poprvé vyzkoušel své oblíbené téma nahlížení na hrůzné události pohledem nevinného dítěte a poměrně se mu podařilo diváka tímto postupem zaujmout, ačkoli tento snímek je na rozdíl od těch pozdějších opravdu určen i dětem. To tedy znamená, že atmosféra je ještě odlehčená a válka se tu děje jen tak mimochodem, přičemž důraz je kladen na silné vlastenectví a význam dospělých vzorů v životě. Zcela klíčové tak bylo obsazení dětských rolí, které se povedlo, neboť Michal Koblic i Marie Magdolenová jsou vynikající a přirození a s dospělými herci, mezi něž patří třeba Vladimír Menšík, Gustav Valach nebo Stanislav Remunda, bez problému kooperují. Z časového odstupu tak kvalitu díla snižuje snad jen to, že režie je víceméně rutinní, poselství není tak silné a téma není zcela vytěžené. Tuzemská klasika.

Zajímavost: Ačkoli se děj odehrává na východní frontě, ani jednou nezazní oslovení “soudruhu“.

Ukázka z filmu Práče



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: DogMan (06.09.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu