Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 43. týden

Kinopremiéry: Thor a Jigsaw překročili čáru, aby strávili den na zázračné planetě

Vydáno: 25.10.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Říjen v kinech uzavře šestice premiér, z nichž tou nejvýraznější je určitě třetí Thor s podtitulem Ragnarok. Po osmi letech se na plátna kin také vrací skládačkový vrah Jigsaw, zajít můžete i na chválený slovenský thriller Čára.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Thor: Ragnarok (Thor: Ragnarok) (Falcon)

Český plakát filmu Thor: Ragnarok / Thor: RagnarokDalší marvelovkou, která se letos objeví v kinech, je třetí dobrodružství oblíbeného asgardského boha. O tom, že film bude znovu trošku jiný než ostatní z tohoto univerza, svědčí to, že podle traileru se dá očekávat buddy movie s nádechem osmdesátých let a také to, že režii dostal na starost novozélandský svéráz s nepřeslechnutelným jménem Taika Waititi, jehož dosavadní filmografii tvoří příspěvky z odlehčených žánrů. Dalším diváckým lákadlem budiž i přítomnost Hulka, který tu bude Thorovi dělat rovnocenného partnera. V hlavních rolích se tudíž objeví Chris Hemsworth a Mark Ruffalo, chybět ale nebudou ani Tom Hiddleston, Idris Elba, Anthony Hopkins, Cate Blanchett, Jeff Goldblum nebo Karl Urban. Ohlasy zatím neexistují, to ale vůbec nevadí, protože nelze předpokládat, že by byly vysloveně zklamané a fanoušci si stejně cestu do kin najdou. Premiéra týdne.

Synopse: Thor (Chris Hemsworth) je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a musí závodit s časem, aby se stihl včas vrátit do Asgardu a zastavil Ragnarok, zkázu svého domova a konec asgardské civilizace, který se snaží rozpoutat mocná a nemilosrdná Hela (Cate Blanchett). Předtím ale musí přežít gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi (Mark Ruffalo).

Zajímavost: Blanchett se kvůli roli naučila bojové umění capoeira.

Český trailer filmu Thor: Ragnarok / Thor: Ragnarok
Jigsaw (Jigsaw) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Jigsaw / JigsawPo osmi letech se do kin vrací tzv. skládačkový vrah, který by měl oživit zdánlivě mrtvou hororovou sérii, jejímž je osmým dílem. Očekávání tak logicky nelze mít nějak přehnaná, neboť zde půjde hlavně o zisk, což při nízkých nákladech asi nebude až takový problém. Zajímavý je ovšem režijní post, který obsadili bratři - dvojčata MichaelPeter Spierigové, jejichž filmografie není úplně k zahození, což vzbuzuje určitou naději. V titulních rolích se snad jen až na Tobina Bella neobjeví nikdo známý, s čímž se ale také dá počítat. Ani v tomto případě ohlasy zatím nejsou dostupné, i tady by to ale tolik vadit nemělo. Pravděpodobný komerční hit.

Synopse: Na různých místech města se začínají objevovat zohavená těla. Vyšetřování policie začne brzy ukazovat na jediného muže, Johna Kramera (Tobin Bell). Na tom by nebylo nic divného, kdyby muž zvaný Jigsaw nebyl více než deset let po smrti.

Zajímavost: Jde o první film z celé série, který natočí více než jeden režisér.

Oficiální český trailer filmu Jigsaw / Jigsaw
Earth: Den na zázračné planetě (Earth: One Amazing Day) (Aerofilms)

Český plakát filmu Earth: Den na zázračné planetě / Earth: One Amazing DayBritský dokumentární snímek pochází z dílny slavné BBC, což by měla být určitá záruka kvality. Největším lákadlem je pochopitelně možnost náhlednout alespoň na část života různých tvorů a tvorečků obývajících naši planetu a prožít tak jeden den na Zemi z trošku jiného pohledu. O režii se podělila trojice tvůrců, z nichž nejznámější je Peter Webber, jehož doplňují Richard Dale a Lixin Fan. Dosavadní ohlasy jsou vesměs nadšené především nádhernými záběry, které oslavují krásu celé planety a taktéž kouzelnou atmosférou. Škoda jen, že dokument nelze vidět v původním znění, které v anglické verzi namluvil legendární Robert Redford, v té mandarínské pak neméně legendární Jackie Chan, český dabing má na starosti Ivan Trojan. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutu Země nalézáme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružství se dostáváme hodně blízko a můžeme tak vidět třeba mládě zebry bojující s rozvodněnou řekou nebo pandu, která usměrňuje svého hravého potomka.

Český trailer filmu Earth: Den na zázračné planetě / Earth: One Amazing Day
Western (Western) (Film Europe)

Český plakát filmu Western / WesternNavzdory svému názvu není německo-bulharsko-rakouské drama westernem, i když dle ohlasů je jakousi ironickou variací na něj. Režisérkou a scenáristkou je Valeska Grisebach, kterou znají jen zasvěcení a ani v hlavních rolích se neobjevují nějaké povědomější tváře, takže tuzemského diváka těžko na něco lákat. Podle dostupných komentářů by film měl uspokojit hlavně ty, kteří mají rádi atmosférické filmy, které plynou v dost pomalém tempu. O moc víc toho napsat nejde, je ale jasné, že fanoušci evropské kinematografie hledající alternativní zábavu si ve svých oblíbených klubových kinech film určitě najdou.

Synopse: Meinhard (Meinhard Neumann) je samotářský dělník, který se nikde necítí doma, proto nemá problém přijmout práci v zapadlém koutě Bulharska, kde má německá parta v těžkých podmínkách vybudovat vodní elektrárnu. Odlehlá divočina, jazyková bariéra a cizinci, kteří o něm nic nevědí, mu umožní vyprávět o sobě jiný příběh a vystupovat jako hrdina a ochránce slabých. Najednou totiž zoufale pocítí touhu někam patřit, a to i za cenu, že si znepřátelí krajany, kteří na domorodce hledí svrchu a nechtějí udržovat dobré vztahy.

Český trailer filmu Western / Western
Čára (Čiara) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Čára / ČiaraSlovensko-ukrajinský kriminální thriller, který byl k vidění už na karlovarském festivalu, láká na hodně atraktivní zápletku s politickým pozadím. Režii dostal na starost jeden z nejvýraznějších slovenských autorů Peter Bebjak, který do hlavní role obsadil charismatického Tomáše Maštalíra a spolehl se na již zmíněné téma a údajně i hodně dobrý a de facto evropský vizuál. V dalších rolích se pak objeví třeba Emília Vášáryová, Zuzana Fialová, Milan Mikulčík nebo Andrej Hryc. Dosavadní hodnocení jsou poměrně spokojená a vyzdvihují vizuální stránku, atmosféru a částečně i akci, takže to vypadá, že od našich nejbližších sousedů přichází slušná žánrovka, která bude stát za vidění. Snad tedy distributora nenapadne film nadabovat.

Synopse: Adam Krajňák (Tomáš Maštalír) je otcem rodiny a zároveň hlavou pohraniční kriminální skupiny, která přes slovensko-ukrajinské hranice pašuje cigarety. Patří k nejzásadnějším členům této party, protože je důvěrník a také zásadový a nekompromisní vůdce, jemuž nechybí sebevědomí a temperament. Klidný souběh obou prolínajících se světů mu ovšem naruší nově budovaná hranice schengenského prostoru, s níž stoupá nervozita a neklid. Když jedna z pašeráckých dodávek ztroskotá, spustí se nezadržitelná lavina okolností, které Krajňáka donutí přehodnotit všechny jeho životní hodnoty.

Zajímavost: Slovensko vysílá film do boje o cizojazyčného Oscara 2018.

Český trailer filmu Čára / Čiara
Absence blízkosti (A-Company CZ)

Plakát filmu  / Absence blízkostiJedinou tuzemskou premiérou týdne je drama, které je debutem režiséra a scenáristy Josefa Tuky a rozhodně nebude útočit na čelní místa žebříčku návštěvnosti. Velmi těžko odhadovat, co od něj vlastně čekat, protože synopse je víceméně nicneříkající a tuctová, hodnocení je naprosté minimum a pohybují se kolem průměru, navíc má celý film jen lehce přes hodinu, takže nejde ani o celovečerní počin. Největším lákadlem tak je Jana Plodková v hlavní roli, jež ale nic na tom, že snímek je určen pro specifického diváka, který rád poznává nové filmaře, z nichž by se v budoucnu možná mohly zrodit hvězdy, nemění.

Synopse: Hedvika (Jana Plodková) je svobodná matka tříměsíční Adélky, která prochází životní krizí. Podvědomě cítí, že má raději svého psa než vlastní dítě a v pořádku není ani její vztah s matkou. Když jedné noci najde rodičovské deníky svého otce, kde zaznamenával rané dětství dcery, rozhodne se tento láskyplný obsah použít jako terapii. Začne tedy deníky intenzivně číst, jezdit na místa v nich popisovaná nebo navštěvovat příbuzné ze strany zesnulého otce. Doufá, že tak přehodnotí své vztahy a absence mateřské blízkosti se stane minulostí.

Zajímavost: Chata, kde se film natáčel, se nachází u obce Nejdek u Karlových Varů.

Teaser filmu Absence blízkosti



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu