Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 20. 10. 2017 - 26. 10. 2017

TV tipy: Šílený Max, Luther, Jindřich IV. a Méďa Béďa se vydávají na zběsilou cestu

Vydáno: 20.10.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Tento týden je v televizi dosti specifický, protože se v něm sešlo hned několik méně známých a mnohdy i docela povedených žánrovek. Největším tahákem je ale premiéra vychvalovaného sci-fi Šílený Max: Zběsilá cesta.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Tři uprchlíci (Three Fugitives) (pátek 20. 10., Nova Cinema, 18.10 - 20.00 / sobota 21. 10., 14.45 - 16.30 / neděle 22. 10., 07.35 - 09.20)

Plakát filmu Tři uprchlíci / Three FugitivesAkční komedie z konce osmdesátých let u nás nepatří k těm nejznámějším a nejvysílanějším. Dáno je to jednoznačně tím, že je americkým remakem stejnojmenné francouzské komedie, která je známější i lépe hodnocena. Režie a scénáře se nicméně chopil znovu Francis Veber, jemuž se do něj velmi slušně podařilo přenést atmosféru originálu, zachoval i svižné tempo a některé situace vyznívají možná ještě o něco vtipněji, jiné ale zase méně. V hlavních rolích se objeví velmi dobří Nick NolteMartin Short, mezi nimiž funguje potřebná chlapská chemie, ty pak v těch dalších doplňují třeba ještě James Earl JonesAlan Ruck nebo Kenneth McMillan. Nejzásadnějším problémem je pak to, že jakožto remake je film doslovný, nenabízí nic nového a nesnaží se ani o nové vtípky. Oddechovka na páteční podvečer.

Zajímavost: Pro McMillana šlo o poslední film, tři týdny před jeho premiérou totiž zemřel.

Originální trailer filmu Tři uprchlíci / Three Fugitives
Šílený Max: Zběsilá cesta (Mad Max: Fury Road) (pátek 20. 10., Nova, 22.05 - 00.25 / neděle 22. 10., Nova Cinema, 00.15 - 02.15)

Český plakát filmu Šílený Max: Zběsilá cesta / Mad Max: Fury RoadAustralsko-americké sci-fi způsobilo před dvěma lety vlnu obrovského nadšení a dodnes vlastně patří k nejlepším filmům poslední dekády. Režisér a spoluscenárista George Miller se v něm vrátil ke svému nejslavnějšímu počinu a divákovi nabídl vizuálně naprosto propracovanou a unikátní podívanou, která výtečně kombinuje poctivou filmařinu s CGI efekty. Neopomněl ani famózní postapokalyptickou atmosféru, adrenalinem totálně nabitou akci a vynikající hudební podkres. Vše ještě umocňují jednoduchý, ale působivý příběh, který motivaci postav odkrývá postupně a naprosto bizarní vzhled záporáků, kteří jako by vypadli ze sadomasochistikého snuff porna. V hlavních rolích exceluje dvojice Tom Hardy a Charlize Theron, vedle níž nepřehlédnete ani maniakálního Nicholase Houlta. O tipu týdne, který by zasloužil hned několik analýz, se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Při natáčení vzájemné potyčky zlomila Theron Hardymu loktem nos.

Český trailer filmu Šílený Max: Zběsilá cesta / Mad Max: Fury Road
Jindřich IV. Navarrský (Henri 4) (pátek 20. 10., ČT2, 22.35 - 01.05)

Plakát filmu Jindřich IV. Navarrský / Henri 4Sedm let staré koprodukční evropské drama není obecně moc známé, ačkoli disponuje atraktivním historickým tématem. A není to vlastně zase tak divné, protože i když režírující Jo Baier vycházel z předlohy Heinricha Manna a měl na televizní poměry štědrý rozpočet, na výsledku to tolik vidět není a celý snímek vypadá trošku laciněji a odbytěji. Podařilo se mu zachytit solidní dobovou atmosféru a vlastně ani ta výprava není úplně špatná, selhává ale po scenáristické stránce, protože hodně věcí neuvádí do kontextu a vůbec neobjasňuje, neznalý divák se tedy velmi brzy ztratí. Jelikož se nedokáže rozhodnout, co ze života slavného krále zachytí, zůstává na půli cesty a snaží se ohromit velkým množstvím decentních erotických scén, které jsou sice hezké na pohled, ale jinak dost samoúčelné. Hlavní roli obstojně ztvárnil Julien Boisselier, jehož doplňují další méně známé tváře. Lehce nadprůměrná podívaná, která ale měla dopadnout o dost lépe. 

Zajímavost: Boisselier se kvůli roli musel naučit jezdit na koni.

Mezinárodní trailer filmu Jindřich IV. Navarrský / Henri 4
Admirál (Admiral) (sobota 21. 10., ČT2, 20.00 - 22.05)

Plakát filmu Admirál / AdmiralRuské válečné historické drama vychází ze skutečné události a tak trochu se snaží připomenout éru velkolepých sovětských filmů. To se mu ale tak úplně nedaří, neboť režírující Andrej Kravčuk sice nabízí povedené a svižné akční scény, v nichž se nešetří brutalitou a krví a může se opřít i o hodně slušnou atmosféru, selhává ale ve vyprávění epického příběhu. Ten absolutně postrádá napětí, zajímavý vývoj postav a vzhledem k několika vynechaným a nevysvětleným událostem také nedává moc smysl. Kde ale vůbec nefunguje, je romantická linie, která je zcela mimo a nechtěně směšná. Titulní roli ztvárnil velmi dobrý Konstantin Khabensky, jemuž sekundují podobně méně známé tváře. Nenáročná podívaná na sobotní večer.

Zajímavost: Snímek se natáčel rok a půl skoro po celém Rusku.

Originální trailer filmu Admirál / Admiral
Luther (Luther) (sobota 21. 10., ČT2, 22.05 - 00.10 / pondělí 23. 10., 00.15 - 02.15)

Plakát filmu Luther / LutherV tuzemsku velmi málo známé německé historické drama je neprávem opomíjeno a určitě stojí za vidění. Režírující Eric Till se v něm totiž rozhodl pro věrnost a osudy nejslavnějšího německého církevního reformátora zachytil opravdu detailně a bez větších chyb a přehmatů, což mu ale nezabránilo v jeho absolutně nekritickém obdivu, který může být někomu nepříjemný. Opřít se mohl o velkolepou výpravu a kostýmy, poctivou dobovou atmosféru, relativně svěží tempo a oživení děje záběry ruční kamerou. Nejvíce překvapí zdařilé a poměrně hvězdné obsazení, v němž na sebe veškerou pozornost strhává ústřední famózní Joseph Fiennes, vedle kterého nechybí Alfred MolinaClaire CoxPeter Ustinov nebo Bruno Ganz. Škoda jen, že přes veškerou snahu tvůrci neodhalili z Lutherova učení trochu víc a zbytečně kloužou po povrchu. Trochu historie na sobotní noc.

Zajímavost: Část filmu se natáčel v České republice a objeví se v něm několik českých komparsistů.

Originální trailer filmu Luther / Luther
Třetí generace (Die dritte Generation) (sobota 21. 10., ČT art, 23.00 - 00.50)

Plakát filmu Třetí generace / Die dritte GenerationZápadoněmecká kriminální komedie z konce šedesátých let se u nás prakticky nevysílá a je skoro neznámá a v tomto případě se ani není co divit, protože jde o hodně divácky náročný a nevstřícný kousek. Režisér, scenárista a kameraman Rainer Werner Fassbinder v ní předvedl dílo, které je hodně zacykleno do doby vzniku a je tudíž skoro nutné znát některé historické souvislosti. Autor se v něm zamýšlí nad úlohou radikálních levicových revolučních hnutí v tehdejším Německu a nabízí jakýsi satirický pohled na neklidnou dobu plnou boření ideálů. Z dnešního kontextu tak nejvíc zaujmou formální hrátky spočívající v prolínání několika na sobě nezávislých zvukových stop i netradiční obrazové řešení, které připomíná spíše dokument než hraný snímek. Je tu ale i několik hodně vtipných a absurdních situací, které film dostávají na trochu jinou úroveň. V hlavních rolích se objeví Harry Baer, Günther Kaufmann, Hanna Schygulla a Udo Kier. Artový snímek na sobotní noc.

Zajímavost: Zatímco v zahraničí sklízel film ovace, v Německu provázely jeho uvedení násilné protesty a tamní odborná veřejnost ho rázně odmítla.

Originální trailer filmu Třetí generace / Die dritte Generation
Železný obr (The Iron Giant) (neděle 22. 10., ČT :D, 09.25 - 10.50)

Plakát filmu Železný obr / The Iron GiantDnes už klasický animák z konce devadesátých let je celovečerním debutem režiséra Brada Birda, který ukázal, v čem bude v budoucnu jeho síla. Na velice jednoduchém příběhu rozehrává vizuálně vybroušenou podívanou, která ohromí poctivou ruční animací, nádhernými barvami, pohodovou a kouzelnou atmosférou a v dobrém slova smyslu dětskou naivitou. K tomu přidává i velké množství odkazů na padesátá léta, japonská anime, staré komiksy a filmy, ale také třeba na studenou válku. Nešetří množstvím tvůrčí invence a diváky potěší svižným tempem i inteligentním humorem a citlivým zachycením vztahu malého chlapce a robota. Škoda, že příběh nebyl propracovanější a nepřišel s nějakým lepším a chytřejším poselstvím, i tak jde ovšem o výtečnou záležitost, která je k nedělnímu probouzení s celou rodinou naprosto ideální. O tom by vás ostatně měla přesvědčit naše Blu-ray recenze.

Zajímavost: Jedná se o první animovaný film, jehož hlavní hrdina byl generován počítačem.

Originální trailer filmu Železný obr / The Iron Giant
Gothika (Gothika) (neděle 22. 10., Prima, 22.15 - 00.15 / pondělí 23. 10., Prima Max, 01.30 - 07.45)

Plakát filmu Gothika / GothikaMysteriózní horor je u nás o dost lépe hodnocen než v zahraničí a čím to je, můžeme jen spekulovat. Režírující Mathieu Kassovitz každopádně ohromí hutnou atmosférou, neklidnou a výbornou kamerou a hodně zajímavě rozehraným příběhem s duchařským nádechem, který nechává diváka na pochybách, kde je pravda. Pomáhá mu v tom i obsazení, v němž hlavní roli výborně ztvárnila Halle Berry, které sekundují třeba tehdy ještě ne tak slavný Robert Downey Jr.Charles S. Dutton nebo Penélope Cruz. O to víc pak mrzí samotný závěr, který na vše rezignuje a mění se v nepovedenou přehlídku předvídatelných klišé a nudnou krvavou jízdu, která neodpoví na všechny otázky, které předtím nastolila. Žánrovka s promarněným potenciálem.

Zajímavost: Při natáčení si Berry zlomila ruku a přerušila ho tak na osm týdnů.

Oficiální trailer filmu Gothika / Gothika
Méďa Béďa (Hey There, It’s Yogi Bear) (čtvrtek 26. 10., ČT :D, 09.00 - 10.25)

Plakát filmu Méďa Béďa / Hey There, It's Yogi BearAnimovaná dobrodružná komedie z poloviny šedesátých let se dnes moc nevysílá, přitom jde o hodně příjemnou podívanou. Režírující a scenáristická dvojice Joseph BarberaWilliam Hanna s ní celovečerně debutovala a zároveň rovnou natočila jeden ze svých nejlepších počinů, který definuje to, čím se tento pár proslavil. Záměrně prostou a nedokonalou animaci kompenzuje extrémně sympatickými postavami, vizuálním i slovním humorem, velkým množstvím chytrých hlášek, které pobaví i dospělé a v neposlední řadě až kulometným tempem, v němž se pořád něco děje. Potěší i střídmá stopáž, v níž není prostor na hluchá místa a dost chytlavých písní, které si děti budou zpívat ještě dlouho po skončení filmu. Pro mnohé dospělé nostalgická záležitost, která pobaví i jejich potomky.

Zajímavost: Šlo o vůbec první celovečerní animovaný film, který vznikl na základě televizního programu.

Oficiální trailer filmu Méďa Béďa / Hey There, It’s Yogi Bear
Zápas o druhou šanci (Home Run) (čtvrtek 26. 10., Nova Cinema, 17.55 - 20.00 / pátek 27. 10., 07.55 - 09.50)

Plakát filmu Zápas o druhou šanci / Home RunČtyři roky staré sportovní drama se u nás neobjevilo ani na videu, natožpak v kinech a ani v televizi se příliš nevysílá, proto má hodně málo a spíše průměrných hodnocení. V tomto případě se asi není co divit, protože jde o typicky americkou klišovitou podívanou, která nenabízí žádnou nadstavbu. Celovečerně režijně debutující kameraman David Boyd v něm po celou dobu spoléhá na jistotu a jede podle vytyčené žánrové šablony. Divák si tak může jen odškrtávat jednotlivé položky, nicméně mu nemůže upřít solidní atmosféru, slušně nasnímané baseballové zápasy, kterých je ale moc málo a velmi slušného Scotta Elroda v titulní roli. Mnohem horší je to s příběhem, který je předvídatelný a v závěru pracuje až moc s křesťanskými motivy a trochu se mění v náboženskou agitku, což se našincům asi tolik líbit nebude. Tip pro zaryté fanoušky žánru.

Zajímavost: Tým, který hlavní hrdina trénuje, se jmenuje Buldoci a název mu dal skutečný maskot středoškolského týmu ve městě Okmulgee v Oklahomě.

Oficiální trailer filmu Zápas o druhou šanci / Home Run

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu