Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 42. týden

Kinopremiéry: Před globálním nebezpečím chrání bajkery matka!

Vydáno: 18.10.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ač do kin aktuálně vstupuje sedm premiér, široce atraktivní jsou vlastně jen dvě, a to psychologický snímek Darrena Aronofského matka! a katastrofické sci-fi Geostorm. Divácky navštěvovaná bude zřejmě i tuzemská komedie Bajkeři.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
matka! (Mother!) (CinemArt)

Český plakát filmu matka! / Mother!Psychologický thriller s hororovými prvky vyvolává hodně rozporuplné reakce a už před premiérou je jasné, že i běžným publikem bude přijímán dost rozdílně. Důležité je vědět především to, že režisérem a scenáristou je osobitý Darren Aronofsky, který se snímkem vrací ke svým kořenům, to znamená k syrovým, naturalistickým a fyzicky nepříjemným počinům, které nejsou jednoduché na vnímání. Hlavní role tentokráte svěřil Jennifer Lawrence a Javieru Bardemovi, vedle kterých se mihnou ještě třeba Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson nebo Brian Gleeson. V tomto případě nemá smysl cokoli víc psát, snad jen to, že přes veškeré kontroverze jde o premiéru týdne.

Synopse: Idylické soužití manželského páru (Jennifer Lawrence a Javier Bardem) v nádherném domě v lůně přírody naruší nezvaní hosté, kterých nekontrolovaně a neustále přibývá.

Zajímavost: Po celou dobu nezazní ve filmu jméno jediné postavy.

Oficiální český trailer filmu matka! / Mother!
Geostorm: Globální nebezpečí (Geostorm) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Geostorm: Globální nebezpečí / GeostormAkční sci-fi thriller je režijním debutem zejména na přelomu tisíciletí dost aktivního a známého producenta a scenáristy Deana Devlina. Tato informace je asi tím nejpodstatnějším, co by měl divák vědět, neboť při pohledu na autorovu filmografii a již zmíněné době jeho největší slávy se dá vydedukovat, jakým směrem se asi tento snímek vydá. Ohlasů je na něj zatím naprosté minimum, ale asi se nedá čekat, že půjde o zdařilou záležitost, ale spíš o oldschoolové béčko. Otázkou pak je, jak v dnešní době uspěje. Pro úplnost ještě chybí informace o obsazení, v němž hlavní roli získal Gerard Butler, vedle kterého nechybí Ed Harris, Abbie Cornish, Jim Sturgess nebo Andy García.

Synopse: Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se lídři celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnost všech obyvatel planety. Nyní se ale něco dost pokazilo, protože celý tento systém začne na Zemi útočit a startuje tak závod s časem, kdy je nutné skutečnou hrozbu odhalit dřív, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno a všechny.

Zajímavost: Některé scény odehrávající se v NASA se skutečně natáčely v reálném zařízení NASA v New Orleans.

Oficiální český trailer filmu Geostorm: Globální nebezpečí / Geostorm
Navždy (Za vedno) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Navždy / Za vednoDevět let staré slovinské drama vypráví (alespoň dle synopse) o následcích domácího násilí, což je vlastně to jediné, co o něm můžeme napsat a nač můžeme lákat tuzemského diváka. Režiséra a scenáristu Damjana Kozoleho znají jen fajnšmekři a lepší to není, ani co se obsazení týče. Hodnocení není nějak mnoho, ale jsou poměrně vysoká a ohlasy relativně spokojené. Je jasné, že tato premiéra je pro specifického diváka, který rád objevuje nové a u nás stále málo uváděné kinematografie.

Synopse: Jednou v pátek přijde Tanja (Marjuta Slamic) pozdě domů, kde na ni čeká manžel Mare (Dejan Spasic) a chce vědět, kde a s kým byla. Tanje je jasné, že jí nebude věřit, když mu řekne pravdu, protože je přesvědčen o tom, že byla s jiným. Když se mu nedostává argumentů, uchýlí se k fyzickému násilí. I když se před ním manželka zamkne v koupelně, i když sousedé přivolají policii, je jasné, že tahle noc bude ještě pořádně dlouhá.

Český trailer filmu Navždy / Za vedno
Noční život (Nocno zivlenje) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Noční život / Nočno življenjeDalší aktuální ukázkou balkánské kinematografie v našich kinech je slovinsko-makedonsko-bosenské drama z loňského roku, které dle synopse vypadá atraktivně a zajímavě. Režisérem a spoluscenáristou je opět Damjan Kozole, takže zájemci mají docela unikátní možnost porovnat dva jeho počiny, které dělí osm let. To, že v obsazení není nikdo známý, asi málokoho překvapí. Ohlasy jsou v tomto případě mnohem méně nadšené než v předchozím případě a hodnocení se pohybují jen kolem průměru, takže rozdíl mezi oběma díly může být docela markantní. Druhá balkánská premiéra týdne.

Synopse: Veřejně známý advokát je jedné noci nalezen na rušné lublaňské ulici v bezvědomí, je celý nahý a pokousaný od psů. Když se jeho manželka probere z prvotního šoku, začíná řešit, jak zajistit, aby se podrobnosti o manželově případu nedostaly do médií. Okolnosti totiž naznačují, že celý incident souvisí se zvrácenými sexuálními praktikami.

Zajímavost: Film je volně inspirován skutečnou událostí, která jeden čas plnila stránky slovinských novin a dlouhou dobu hýbala veřejností.

Český trailer filmu Noční život / Nocno zivlenje
Bajkeři (Falcon)

Plakát filmu  / BajkeřiTuzemská komedie bude útočit na čelní místa žebříčku návštěvnosti a s největší pravděpodobností bude chtít navázat na zašlou slávu Snowboarďáku a Rafťáků a možná i definovat moderní pojetí české teenagerské komedie. Ohlasy zatím neexistují, takže můžeme jen domýšlet, jak to celé může dopadnout. Vycházet můžeme z toho, že scenáristou je relativně úspěšný a známý Petr Kolečko, režisérem pak celovečerní debutant Martin Kopp, který má za sebou několik dílů pochybnějších seriálů typu Ohnivé kuře nebo Jetelín. Obsazení spoléhá na jistotu a jednoznačně cílí na mladší diváky, neboť dívky tu budou mít minimálně Adama Mišíka a Jana Komínka, chlapci zase Hanu Vagnerovou nebo Celeste Buckingham. Na první recenze si budeme muset ještě chvíli počkat, v tomto případě ale asi takovou roli hrát nebudou. Potenciální divácký hit.

Synopse: Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času na sociálních sítích. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší problém pak vybitý mobil nebo nedostupná wifi. Na nátlak rodičů jsou nuceni se pod vedením Davidovy půvabné macechy Terezy vydat na dvousetkilometrový cyklovýlet. Na něm s překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku a opravdové dívky v něm vypadají mnohem lépe než kreslené akční hrdinky ze světa komiksů. A k lásce nedomyslitelně patří i sex, s nímž nikdo z nich zkušenosti nemá.

Zajímavost: Každý herec najezdil v rámci natáčení kolem devadesáti kilometrů.

Originální trailer filmu Bajkeři
Camino na kolečkách (Pannonia Entertainment)

Plakát filmu  / Camino na kolečkáchDokument mladé režisérky Evy Toulové zachycuje putování dobrodruha, který trpí progresivní roztroušenou sklerózou, tudíž je na invalidním vozíku, na Svatojakubskou pouť. Těžko odhadovat, jaké budou kvality filmu, každopádně svůj účel by splnit mohl a měl by dodat sílu podobně postiženým lidem, že i v jejich stavu se dá zvládnout v životě leccos. Ohlasy zatím pochopitelně neexistují, to ale asi případným zájemcům vadit nebude, protože v tomto počinu půjde spíše o poselství než nějakou velkou kvalitu. Hledejte ve svém klubovém kině.

Synopse: Jan Dušek je šestatřicetiletý dobrodruh s hodně rozvinutou formou roztroušené sklerózy, což znamená, že je upoután na invalidní vozík. To mu ale nezabrání v jeho úmyslu vykonat Svatojakubskou pouť, k čemuž se rozhodl ze dvou důvodů. Jednak vyráží sám pro sebe s prosbou o zpomalení průběhu nemoci a druhak chce ostatním ukázat, že na kolečkách život nekončí a i v těžké životní situaci je možné plnit si sny a cíle.

Oficiální trailer filmu Camino na kolečkách
H*art on (Duracfilm)

Plakát filmu  / H*art onLoňský tuzemský dokument je jednou velkou neznámou a těžko o něm cokoli rozsáhle napsat. Televizí ostřílená režisérka a scenáristka Andrea Culková se v něm snaží zamýšlet nad současnou podobou umění i nad tím, zda jsou všudypřítomné erotika a sex samoúčelné. Ohlasů je a bude absolutní minimum, stejné to bude s největší pravděpodobností i s diváky, kteří film najdou ve svém oblíbeném klubovém kině. Jakožto diskuze o současném umění ale snímek zřejmě poslouží dobře.

Synopse: H*art on je slovní hříčkou spojení hard on - erekce, heart - srdce a art - umění. Divák filmu se tak místy ocitá uprostřed křížové palby stříkajících ňader a penisů, protože sexuální motivy cíleně provokují k úvahám o významu a povaze moderního umění.

Originální trailer filmu H*art on

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Mark Margolis (04.08.2023 19:34 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Expend4bles: Postr4datelní (08.06.2023 08:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jana z Arku a Spider-Man se pohybují napříč paralelními světy (31.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Kontroverzní hraná Malá mořská víla si předpojaté odsudky nezaslouží (27.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Malá mořská víla (13.03.2023 18:04 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu