Josh Boone adaptuje Kingův Talisman

Vydáno: 12.10.2017 11:40 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Kniha Stephena Kinga a Petera Strauba Talisman se dočká filmové adaptace, které se scenáristicky ujme režisér filmu Hvězdy nám nepřály Josh Boone.
S.King - TalismanJosh Boone napíše pro společnost Amblin Entertaiment scénář podle knihy Stephena Kinga a Petera Strauba Talisman. Kniha vyšla v roce 1984. Server Variety uvádí, že Boone byl zatím najat pro napsání scénáře, ale je možné, že bude filmovou adaptaci Talismanu i natáčet. Producentem filmu bude Frank Marshall. Kniha pojednává o malém chlapci, který aby zachránil svou matku od jisté smrti, cestuje do paralelních dimenzí, takzvaných Teritorií, aby získal mocný Talisman.

Amblin původně zamýšlel Talisman adaptovat do podoby minisérie. Talisman není každopádně prvním Boonovým setkáním se spisovatelem Stephenem Kingem. Adaptovat měl už Kingův postapokalyptický epos Svědectví. K tomu ale zatím nedošlo. Sám King ho pak pověřil adaptací jeho další knihy Revival z roku 2015. Boone se také léta pokouší adaptovat další Kingovu knihu, Lisey a její příběh. Boone prorazil v roce 2014 s melodramatem Hvězdy nám nepřály. Jeho nový film X-Men: The New Mutants bude mít v kinech premiéru v dubnu 2018.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY