Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: Uprostřed čtverce stojící sněhulák má osm hlav šílenství a poskytuje alibi na klíč

Vydáno: 11.10.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasnou jedničkou mezi aktuálními premiérami je hollywoodská adaptace literárního bestselleru Nora Jo Nesbøho Sněhulák. Konkurovat mu nic nemůže, protože zbytek už je tvořen většinou evropskými a náročnějšími klubovými filmy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sněhulák (The Snowman) (CinemArt)

Český plakát filmu Sněhulák / The SnowmanTrvalo to tedy o něco déle, než bychom všichni předpokládali, ale i nejznámější žijící autor severských detektivek, norský sympaťák Jo Nesbø, se dočkal hollywoodské adaptace svého románu. Továrna na sny sáhla hned po tom nejvíc chváleném, který je ale v sérii sedmý v pořadí, což mimo jiné znamená, že se bude muset hodně redukovat a upravovat. Určitou naději, že by to nakonec nemuselo skončit tak špatně, vzbuzuje režírující Tomas Alfredson, který podobné atmosférické žánrovky zvládá bez problémů. Hlavní roli charismatického detektiva získal Michael Fassbender, jehož ze známějších tváří doplňují třeba Rebecca Ferguson, Chloë Sevigny, J. K. Simmons, Val Kilmer nebo Charlotte Gainsbourg. Ohlasy zatím k dispozici nejsou, věřme ale, že literární bestseller se dočká důstojné adaptace. Premiéra týdne.

Synopse: Harry Hole (Michael Fassbender) je výjimečně dobrý detektiv, jehož neortodoxní metody vždy vedou k úspěchu osloské policie, zároveň je ale nezodpovědný alkoholik s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale i jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, jenž by ho přivedl na jiné myšlenky. A právě toho se nyní dočkal, neboť jedna žena uprostřed noci zmizela ze svého domu a později byla nalezena brutálně zavražděna. Vodítkem se stává postavený sněhulák, který zůstal na místě činu a naznačuje, že pachatel si chce hrát a možná se s ním Harry už setkal. Přestože mu pomáhá brilantní vyšetřovatelka Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), pořád tahá policie za kratší konec. Sněhuláků a vražd tak přibývá a nervozita veřejnosti stoupá.

Zajímavost: Natáčení probíhalo v několika norských městech.

Oficiální český trailer filmu Sněhulák / The Snowman
My Little Pony Film (My Little Pony: The Movie) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu My Little Pony Film / My Little Pony: The MovieAmericko-kanadský animák vychází z minimálně v zámoří populárního seriálu, který je určen především nejmenším dětem. Proto se od celovečerního filmu nedá očekávat zásadní změna, neboť už ze synopse se dá domyslet, že vše bude opět cílit na ty nejmenší, které uchvátí hlavně oblíbení hrdinové, spousta barev a písničky. To ostatně potvrzuje i jméno režírujícího Jaysona Thiessena, který už je podepsán pod několika příběhy poníků. Ohlasy jsou zatím poměrně spokojené, to je ale dáno zřejmě tím, že pochází přímo od fanoušků, kteří nemají důvod kritizovat. Našince může mrzet jedině to, že kvůli dabingu nemohou slyšet hodně solidní původní hlasové obsazení. Další z premiér, které bez dětí nemají smysl.

Synopse: Když temná síla ohrožuje Ponyville, vydávají se odvážní poníci na cestu až na konec bájné Equestrie, protože musí zachránit svůj milovaný domov. Na cestě je čeká velké dobrodružství a potkají na ni spoustu nových přátel.

Zajímavost: Od roku 1986 jde teprve o druhý celovečerní film z celé série, který zamířil do kin.

Oficiální český trailer filmu My Little Pony Film / My Little Pony: The Movie 
Alibi na klíč (Alibi.com) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Alibi na klíč / Alibi.comUž podle synopse je celkem jasné, co může zájemce od francouzské komedie čekat. Naprosto oddechová záležitost se dosud těší relativně spokojeným ohlasům, kterých je ovšem dost málo, což ale v tomto případě vlastně nevadí, protože milovníci francouzského humoru si stejně cestu do kin najdou. Lákadel jinak moc není, protože režisér a představitel hlavní role Philippe Lacheau nepatří zatím k těm nejznámějším a ani v dalších rolích se neobjeví nikdo, koho by nenáročný divák nějak extra znal. Jelikož jsou ale francouzské komedie v našich končinách hodně populární, návštěvnost by mohla být více než slušná. Premiéra do nepohody.

Synopse: Alibi na klíč je agentura, která vymyslí a poskytne alibi na cokoliv, co chcete. Greg (Philippe Lacheau), jeden z jejích zaměstnanců, se jednoho dne zamiluje, jenže to má malý háček. Jeho nová přítelkyně totiž nesnáší, když jí někdo lže, takže Greg tají, co dělá a čím se jeho agentura zabývá. To je ale jen začátek, protože když se jde seznámit s rodiči své lásky, zjistí, že jejího tátu moc dobře zná. Nedávno mu totiž připravoval krytí pro jeho víkendové zálety. Jak se s touto prekérní situací oba vyrovnají?

Český trailer filmu Alibi na klíč / Alibi.com
Čtverec (The Square) (Film Europe)

Český plakát filmu Čtverec / The SquareVítěz letošního festivalu v Cannes je dost neuchopitelná záležitost, která by měla reflektovat současnou Evropu. Jasné je nicméně to, že půjde o hodně náročnou podívanou, která bude vyžadovat plnou diváckou spolupráci a pravděpodobně bude nabízet více interpretací. Režijně a scenáristicky za ní stojí ostřílený a poměrně oceňovaný Švéd Ruben Östlund, který má určité jméno i v našich končinách. V hlavních rolích se neobjeví nikdo známý, to ale určitě diváky neodradí, protože ti půjdou spíše za tématem než za hvězdami. V rozhodování by mohla pomoci i naše spokojená recenze, která ale upozorňuje na to, že jde o opravdu docela unikátní záležitost.

Synopse: Christian (Claes Bang) je kurátor prestižního muzea moderního umění, které chystá odvážnou konceptuální výstavu, jejíž ústřední myšlenkou je čtverec o rozměru 4x4 metry. Uvnitř něj platí pravidlo naprosté rovnosti a tolerance. Společně s PR agenturou hledá muzeum způsob, jak v roztržitém a událostmi zavaleném mediálním prostoru celou akci zviditelnit. Pak ale Christian přijde při bizarní krádeži o mobil a peněženku a jeden z jeho podřízených vymyslí geniální způsob, jak je dostat zpět. Od té chvíle naberou události zcela jiný směr a všechno se začíná utápět v divném zmatku, který definuje napětí v celé Evropě.

Zajímavost: Krádež mobilního telefonu je založena na té, která se přihodila režisérovu kamarádovi.

Český trailer filmu Čtverec / The Square
Krotká (Krotkaya) (Film Europe)

Český plakát filmu Krotká / KrotkayaKoprodučkní evropské drama je adaptací stejnojmenné povídky Fjodora Michajloviče Dostojevského, takže se od něj dá očekávat také kritika sociálního i politického života v Rusku. Těžko ale soudit, jak to celé dopadne, protože ohlasů zatím moc není a režisérem je zkušený dokumentarista Sergej Loznica, který v posledních letech přesedlal na hraný film. V hlavních rolích se neobjeví nikdo povědomý, takže příliš trumfů tvůrce v ruce nemá, to by ale vzhledem k faktu, že jde o film pro úzké publikum, zas tolik vadit nemělo. Literární klasika v novém kabátě.

Synopse: Jednoho dne se ruské ženě žijící v zapadlé vesničce vrátí balíček, který poslala svému manželovi. Vystrašená a plná obav se tak vydává na cestu do odlehlé části země, kde stojí vězení, jež je pro mnohé spíš nedobytnou vesnicí. Setká se s byrokratickou absurditou, věrolomnými charaktery ze společenské spodiny, ústrky, násilím a také poznáním, že zdi věznice nekončí ostnatými dráty, ale daleko za její hranicí.

Český trailer filmu Krotká / Krotkaya 
Ta, která odešla (Ang babaeng humayo) (Film Europe)

Český plakát filmu Ta, která odešla / Ang babaeng humayoJestliže dva předchozí snímky jsou určeny pro náročné publikum, loňské filipínské drama je určeno pro extrémně náročné publikum. Ve své domovině protřelý, známý a oceňovaný režisér, scenárista a kameraman Lav Diaz se v něm totiž inspiroval povídkou Lva Nikolajeviče Tolstého a vyměřil mu extrémní stopáž čítající bezmála čtyři hodiny. Synopse nicméně vypadá zajímavě a taktéž dosavadní hodnocení a komentáře, kterých pochopitelně není moc, jsou dost nadšené, zda ale někoho nalákají, je ve hvězdách. Hlavní roli ztvárnila Charo Santos-Concio, vedle které se objevují další prakticky neznámé tváře. Jedna hodně exotická premiéra.

Synopse: Po třiceti letech, které strávila ve vězení, vstupuje Horacia (Charo Santos-Concio) do krajně odcizeného světa - její manžel zemřel, a ačkoli se spojila se svou dcerou, nemůže najít svého syna. Brzy ale pozná, že moc a výsady elit se vůbec nezměnily a ironií osudu je, že její bývalý milenec Rodrigo (Michael De Mesa), který zosnoval její uvěznění, je nyní sám lapen ve své zlaté kleci a stejně jako jeho bohatí přátelé přestal vycházet z domu kvůli eskalaci únosů zaměřených na movité. Horacia se této situace rozhodne využít a připravuje pomstu.

Zajímavost: Na loňském festivalu v Benátkách získal snímek hlavní cenu Zlatého lva.

Český trailer filmu Ta, která odešla / Ang babaeng humayo
8 hlav šílenství (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / 8 hlav šílenstvíČesko-slovenský životopisný snímek necílí na první pozice návštěvnosti, snaží se ale zaujmout diváky přemýšlivější a náročnější. O tom ostatně svědčí i to, že režijně a scenáristicky za ním stojí Marta Nováková, která v něm zpracovala osudy u nás nepříliš známé sovětské básnířky Anny Barkovové. To, že publikum rozdělí, je jasné už z dosavadních nemnoha ohlasů, z nichž některé jsou netradičním pojetím, které střídá několik žánrů i filmařských postupů, docela nadšené, ty druhé jsou naopak dost znechucené. Zajímavostí je i to, že hlavní roli ztvárnila zpěvačka Aneta Langerová, kterou doplňují třeba Zuzana FialováPavel ZedníčekJaromír Dulava nebo Miroslav Táborský. Tuzemská premiéra s vyššími uměleckými ambicemi.

Synopse: V roce 1921 vychází mladičké básnířce Anně Barkovové (Aneta Langerová) první sbírka a má před sebou hvězdnou kariéru. Jenže už o pár let později sedí v nákladním vagónu, který směřuje do neobydlených stepí Kazachstánu. Nebude to její jediná cesta ani jediný lágr, protože v táborech sovětského Gulagu a ve vyhnanství strávila dvaadvacet let svého života.

Zajímavost: Zedníček si kvůli roli oholil vousy, které nosil celých pětačtyřicet let.

Oficiální trailer filmu 8 hlav šílenství

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Michael Fassbender je Zabiják (28.10.2023 19:04 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Zabiják (29.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Mission: Impossible Odplata – První část staví Tomu Cruisovi do cesty umělou inteligenci (19.07.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible (12.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tom Cruise podniká další Mission: Impossible (17.05.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Next Goal Wins (27.04.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu