Druhé To má datum premiéry

Vydáno: 26.09.2017 15:57 - Václav Limberk | foto: New Line Cinema

Druhý díl komerčně úspěšného hororu To dostal oficiální datum premiéry. První díl adaptace Stephena Kinga je dnes už komerčně nejúspěšnějším hororem všech dob.
Fotografie z filmu To / ItNa druhý díl hororu To si počkáme přesně dva roky. První díl měl v českých kinech premiéru 7. září 2017. Druhý díl It: Chapter Two bude mít v našich kinech premiéru 5. září 2019. Scénář napíše Gary Dauberman a k režii by se měl vrátit režisér prvního dílu Andres Muschietti. Klauna Pennywise si znovu zahraje Bill Skarsgård. Druhý díl se bude odehrávat 27 let od událostí zobrazených v prvním díle. Očekává se zcela nové obsazení dospělými herci, což je samozřejmě zcela nezbytné. Je ale možné, že se pro dodatečné scény z dětství použijí herci, kteří vystupovali v prvním díle.

To se pár týdnů po premiéře stalo komerčně nejúspěšnějším hororem s přístupností od 18 let všech dob. Komerční úspěch tohoto filmu je zcela nečekaný a nepochopitelný. To dokonce překonalo letitý rekord, který od premiéry v roce 1973 držel legendární horor Vymítač ďábla. To si zkrátka podrobilo diváky po celém světě a dá se očekávat, že ani druhý díl si nepovede jinak, naopak bývá pravidlem, že druhý díl úspěšného snímku je pak ještě úspěšnější. Ještě dodejme, že až do fenomenálního úspěchu filmu To neměly filmové adaptace literárního mistra hrůzy Stephena Kinga příliš velký komerční úspěch.

Nejlépe si po "TOm" vedla Zelená míle, která utržila necelých 137 milionů. Třetí Pokoj 1408 má necelých 72 mil.. Zatímco To se zařadilo na první místo historického žebříčku, Temná věž, která měla premiéru jen o tři týdny dříve, si diváky nenašla, o čemž vypovídají slabé tržby 50 mil. v USA a 110 mil. celosvětově. Přitom to měla být Temná věž, u níž se čekal velký úspěch, nakonec to ale potkalo To



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY