Zemřela herečka Květa Fialová

Vydáno: 26.09.2017 12:16 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 88 let zemřela česká divadelní a filmová herečka Květa Fialová. Většina filmových diváků si ji pamatuje především díky její roli barové zpěvačky Tornado Lou ve filmové parodii Limonádový Joe.
Květa Fialová, Olga Schoberová ve filmu  / Limonádový Joe aneb Koňská operaČeská herečka Květa Fialová zemřela ve věku 88 let dnes ráno. Fialová trpěla poslední dva roky Alzheimerovou nemocí. Ve filmu debutovala už v roce 1949 ve filmu Veliká příležitost. V 50. letech si zahrála například ve filmech Plavecký mariášStrakonický dudák a v pohádkách Princezna se zlatou hvězdou a Dařbuján a Pandrhola. Její nejslavnější rolí je ale šantánová zpěvačka a tanečnice Tornádo Lou z nesmrtelné westernové parodie Limonádový Joe aneb Koňská opera.

Fialová se pak v 60. letech objevila v řadě populárních komedií a parodií, jako jsou například snímky Ženu ani květinou neuhodíšFantom Morrisvillu nebo Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky. Objevila se ale i ve snímcích české nové vlny, jako jsou oscarové Ostře sledované vlaky a podobenství Den sedmý, osmá noc. Také v 70. letech hrála v řadě známých titulů, jako jsou BabičkaTři oříšky pro Popelku, Léto s kovbojem a Adéla ještě nevečeřela

S herectvím Fialová pokračovala až do roku 2012. Jejím manželem byl divadelní a televizní režisér Pavel Háša, který zemřel v roce 2009.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY