Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 39. týden

Kinopremiéry: Dezertér má mámu z basy a probouzí se u Wind River

Vydáno: 27.09.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasnou jedničkou posledních zářijových premiér je thriller Wind River, který vyhrál diváckou cenu v Karlových Varech. Největší konkurencí mu bude prostřední díl tuzemské trilogie Zahradnictví s podtitulem Dezertér.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Wind River (Wind River) (Falcon)

Český plakát filmu Wind River / Wind RiverAmericko-britsko-kanadský mysteriózní thriller, který vyhrál na letošním karlovarském festivalu cenu publika a prakticky ze všech stran se na něj valí chvála, se se zpožděním, ale přece jen dostává do širší distribuce. Po šesti letech se s ním k režii vrací oceňovaný scenárista Taylor Sheridan, který se znovu spoléhá na drsnou detektivní tematiku a pomalu vyprávěný příběh. Do hlavních rolí obsadil Jeremyho Rennera a Elizabeth Olsen, které doplňují třeba ještě Graham Greene a Jon Bernthal. Ohlasy jsou vskutku nadšené a začíná se mluvit i o možných oscarových nominacích, takže by divák asi návštěvou kina neměl šlápnout vedle. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Stopař Cory Lambert (Jeremy Renner) objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování dostává na starost novopečená agentka FBI Jane Banner (Elizabeth Olsen), která do odlehlé rezervace přijíždí z Las Vegas a na místní drsné prostředí je zcela nepřipravená. I proto si na pomoc pozve právě Coryho, s nímž se pokouší celému zločinu přijít na kloub.

Zajímavost: Film se natáčel čtyřicet dnů.

Český trailer filmu Wind River / Wind River
Amityville: Probuzení (Amityville: The Awakening) (CinemArt)

Český plakát filmu Amityville: Probuzení / Amityville: The AwakeningDalší nízkorozpočtový horor, který vstupuje do tuzemských kin, se spoléhá především na známou značku. Na nic jiného prakticky lákat nelze, s čímž se ale u těchto žánrovek tak nějak počítá. O režii a scénář se postaral nepříliš známý Francouz Franck Khalfoun, který z povědomých tváří obsadil jen Jennifer Jason Leigh. Zahraniční ohlasy nejsou nijak nadšené a hodnocení se pohybují kolem průměru, takže to vypadá, že nepůjde o žádné žánrové překvapení, ale klasickou rychlokvašku, která možná vydělá solidní peníze, ale za pár měsíců si na ni nikdo nevzpomene. Alternativa pro milovníky hororů.

Synopse: Bella (Bella Thorne), její dvojče James (Cameron Monaghan) a malá sestra Juliet (Mckenna Grace) se se svou matkou přestěhují do nového domu. Potřebují totiž ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou péči a dům v Amityville jim plně vyhovuje. James se navíc začne zázračně uzdravovat a nabyde vědomí, z čehož mají všichni radost. To je ale poslední dobrá zpráva, neboť se v domě začínají dít divné věci a nadpřirozené jevy. Okamžitě tak začíná boj o přežití celé rodiny.

Zajímavost: Film měl mít původně přístupnost R, pak byl ale přestříhán a získal mírnější přístupnost PG-13.

Oficiální český trailer filmu Amityville: Probuzení / Amityville: The Awakening
Black Sabbath: The End of the End (Black Sabbath: The End of the End) (Aerofilms)

Český plakát filmu Black Sabbath: The End of the End / Black Sabbath: The End of the EndLegendární heavymetalová kapela Black Sabbath se v letošním roce rozloučila se svými fandy dvojicí monstrózních koncertů ve svém Birminghamu a právě z této dvojice vznikl jedinečný dokument, který nejenže nabídne záznam z těchto koncertů, ale také umožní exkluzivní vhled do zákulisí. O režii se postaral zkušený Dick Carruthers, který ve svých počinech umí vyzdvihnout to podstatné, takže všichni „metalisté“ by snad měli být spokojeni. Zmínit se pochopitelně musí i to, že kapela odehrála koncerty v původním složení, což znamená, že u mikrofonu stál oblíbený Ozzy Osbourne. Příznivci tvrdší muziky nechť si záznam najdou ve svých oblíbených klubových kinech.

Synopse: V únoru 2017 se heavymetalová kapela Black Sabbath rozloučila s fanoušky dvěma monstrózními koncerty ve svém domovském Birminghamu. Koncertní snímek, který v jejich průběhu vznikl, je nabitý emocemi a nabízí také exkluzivní pohled do zákulisí a rozhovory, v nichž členové kapely vzpomínají na společně strávené chvíle a působení. Během turné, které skupina odehrála v původním složení včetně legendárního Ozzyho Osbournea, zazněly ty největší a nejslavnější hity, mezi kterými nechybí Paranoid, Iron Man nebo War Pigs.

Originální trailer filmu Black Sabbath: The End of the End / Black Sabbath: The End of the End
Raffaello: Lord umění (Raffaello:Il Principe delle Arti) (Pannonia Entertainment)

Plakát filmu Raffaello: Lord umění / Raffaello: Il Principe delle ArtiJak už název tuzemského distributora napovídá, italský životopisný dokument bude určen především milovníkům umění a toho renesančního zvlášť. Těžko říct, co od něj očekávat, neboť bude zřejmě částečně hraný a zájemcům se pokusí poodhalit osudy jednoho z nejdůležitějších renesančních umělců. O režii se postaral Luca Viotto, který už pár podobných počinů má za sebou, tudíž ti, kteří se rozhodnou pro návštěvu kina, by mohli vědět, do čeho jdou. Doufejme jen, že se divák opravdu něco dozví a nepůjde o nějaký toporný pokus o netradiční dokument.

Synopse: Raffaello patří k takzvané tradiční triádě renesančních mistrů a vedle Leonarda da Vinciho a Michelangela je jednou z nejvýznamnějších osobností této éry. Dodnes je považován za zázračné dítě, za něhož ho měli už jeho vrstevníci a následovníci. Jaký ale byl jeho skutečný příběh?

Český trailer filmu Raffaello: Lord umění / Raffaello: Il Principe delle Arti
Zahradnictví: Dezertér (CinemArt)

Plakát filmu  / Zahradnictví: DezertérProstřední díl trilogie, která je prequelem oblíbených Pelíšků, se odehrává v letech 1947 - 1953, čili v hodně neveselém období, takže těžko říct, jak moc budou komedie a drama vyvážené. Autorská dvojice režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského má každopádně co napravovat, protože předchozí díl se nesetkal s nadšením ani u kritiků ani u diváků, což by mohlo být dost podstatné i u návštěvnosti. Ať je to, jak chce, téma je pořád dost atraktivní, synopse vypadá hodně zajímavě a obsazení, v němž nechybí Jiří Macháček, Aňa Geislerová, Klára Melíšková, Martin Finger, Lenka Krobotová nebo Sabina Remundová, je na naše poměry hvězdné. Ohlasy, které možná v tomto případě budou důležitější než jindy, zatím neexistují, tak uvidíme, zda půjde tato trilogie kvalitativně nahoru. Potenciální divácký hit.

Synopse: Majitel noblesního kadeřnického salonu Valentino v centru Prahy Otto Bock (Jiří Macháček) se po válečných útrapách vrací jakožto šéf svého podniku, který je pro něj smyslem života. Společně s ním pak přichází jeho manželka Ela (Gabriela Míčová) a její sestry Bedřiška (Klára Melíšková) a Vilma (Aňa Geislerová), které přežily válku a okupaci a staraly se o děti všech manželů. Teď začínají všichni realizovat svůj sen, jenže dochází k únorovému převratu, Ottova firma je vyvlastněna a jemu se už podruhé rozpadá svět. Tentokrát jsou však důsledky otřesu fatální úplně pro všechny.

Oficiální trailer filmu Zahradnictví: Dezertér
Máma z basy (Nutprodukce)

Plakát filmu  / Máma z basyCelovečerní dokumentární režijní a scenáristický počin Veroniky Jonášové se zabývá hodně zajímavým tématem vězeňkyň, které absolvují výkon trestu v experimentálním zařízení, kde mohou vychovávat své děti a trávit s nimi celý den. O filmařské kvality v tomto případě nepůjde, protože se dá čekat spíše konvenční a nenápadité řemeslo, mnohem důležitější bude uchopení celé problematiky, o níž se toho ví hodně málo a mělo by společností trošku zarezonovat. To, že ohlasy dosud neexistují, asi nikoho nepřekvapí, protože snímek je určen hodně specifickému divákovi.

Synopse: V ženské věznici ve Světlé nad Sázavou se rozhodli pro zvláštní sociální experiment vybudovat specializované oddělení, do něhož budou moci nastoupit výkon trestu matky i se svými dětmi. Oddělení funguje už od roku 2002 a je v českém vězeňství unikátní. Místo cel žijí ženy v barevných pokojích a jejich hlavní denní náplní je péče o děti. Jak vlastně podobné zařízení funguje a jaké jsou jeho chovankyně?

Ukázka k filmu není dostupná.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřela Soňa Červená (07.05.2023 10:24 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Buď chlap s Johnem Wickem! (22.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Služka je skromnější, ale na slovensko-české poměry trochu jiné drama (19.03.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Bastard Shazam se služkou skládají reparát, který se mění ve velké nic (15.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Český lev 2023: Filmem roku je Il Boemo (05.03.2023 09:02 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Příchozí následník bojuje u Thermopyl a je ďábelsky váš (17.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Velký lov na nacisty se vrací (05.01.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Hranice lásky jako nová cesta česká kinematografie (06.11.2022 12:00 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu