Box office: Druhý Kingsman přebírá vedení

Vydáno: 25.09.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Sequel Kingsman: Zlatý kruh přebral podle očekávání štafetu od hororu To, který dominoval žebříčku Box Office předchozí dva víkendy. To se mezitím stalo nejúspěšnějším hororem všech dob.
Channing Tatum, Halle Berry ve filmu Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden CircleSequel Kingsman: Zlatý kruh otevřel za 39 milionů, což stačilo na první místo žebříčku Box Office za právě uplynulý víkend. Je to o necelé tři milióny více, než za kolik před třemi roky otevřel první Kingsman. "Zlatý kruh" zároveň otevřel i v mnoha ostatních zemích, kde vydělal 61 milionů, takže celosvětově je 100 milionů za víkend více než slušné.

Na druhém místě je horor To, který překonal letitý rekord (bez přihlédnutí k inflaci), který držel Vymítač ďábla a stal se tak komerčně nejúspěšnějším eRkovým hororem všech dob. To utržilo k této chvíli 266 milionů. Rovněž v celosvětových tržbách předstihlo To Vymítače s tržbami 478 milionů. Tržby hororu To navíc stále porostou.

Fotografie z filmu LEGO® Ninjago® film / The LEGO Ninjago MovieNa třetím místě se umístila druhá novinka, animák LEGO® Ninjago® film, který otevřel za něco málo přes 21 milionů. To je znatelně méně, než za kolik otevřel letos v únoru LEGO® Batman film (53 mil.). Že by se už značka "LEGO" omrzela? Na čtyřku klesnul Americký zabiják, který za dva týdny vydělal zatím jen 26 milionů. Komedie Který je ten pravý? na pětce je na tom o něco lépe s tržbami 22, když to porovnáme s malými náklady na její vznik (jen 12 mil.)

Na šestém místě je horor matka!, který po dvou týdnech vydělal jen 13 milionů, což je na to, že ho natočil režisér se zvučným jménem, prostě zklamání. Sedmý je další horor, Friend Request, který otevřel za 2,4 milionu. Žádný zázrak, ale v tomto případě šlo také o relativně levnou záležitost (náklady pod 10 milionů).

Osmý je Zabiják & bodyguard, který po šesti týdnech utržil celosvětově solidních 145 milionů. Na devítce je drama Stronger, které se umístilo v nejlepší desítce i přesto, že otevřelo jen v necelých 600 kinech. Topku uzavírá krimi Wind River, které má také slušný úspěch. 

Příští víkend otevře Barry Seal: Nebeský gaunerHráči se smrtí a thriller Til Death Do Us Part

BOX OFFICE: VÍKEND OD 22. ZÁŘÍ 2017

 1. Kingsman: Zlatý kruh 39 mil.  (novinka)
 2. To 30 mil.
 3. LEGO® Ninjago® film 21,2 mil.  (novinka) 
 4. Americký zabiják 6,2 mil.
 5. Který je ten pravý? 3,3 mil.
 6. matka! 3,2 mil.
 7. Friend Request 2,4 mil.  (novinka)
 8. Zabiják & bodyguard 1,8 mil.
 9. Stronger 1,7 mil.
10. Wind River 1,2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY