Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kingsman: Zlatý kruh

Recenze: Kingsman: Zlatý kruh rozšiřuje agentský svět o americkou pobočku

Vydáno: 20.09.2017 09:00 v sekci Recenze | Premiéry - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Akční špionážní komedie Kingsman: Zlatý kruh stále baví velmi dobře, často ale přitom opakuje vtipy z předchozího dílu, oproti němuž sice na kvalitě ztrácí, ale zase ne o mnoho.

Kingsman: Zlatý kruhRecenzoval/a Jan Varga dne 20.09.2017 09:00. Akční špionážní komedie Kingsman: Zlatý kruh stále baví velmi dobře, často ale přitom opakuje vtipy z předchozího dílu, oproti němuž sice na kvalitě ztrácí, ale zase ne o mnoho. Hodnocení: 4

Kingsman: Zlatý kruh

Kingsman: The Golden Circle
Komedie / Akční / Dobrodružný
USA, 2017 , 141 min.

Režie: Matthew Vaughn
Scénář: Jane Goldman, Matthew Vaughn, Mark Millar, Dave Gibbons
Kamera: George Richmond
Herci: Taron Egerton, Edward Holcroft, Gordon Alexander, Mark Strong, Hanna Alström, Calvin Demba, Thomas Turgoose, Tobi Bakare, Julianne Moore, Keith Allen, Tom Benedict Knight, Colin Firth, Michael Gambon, Sophie Cookson, Björn Granath

Česká premiéra: 21.09.2017

Distributor: CinemArt

Kingsman: Zlatý kruh hodnocení na Kinobox.cz: 76.15 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Channing Tatum, Halle Berry ve filmu Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden CirclePředevším je potřeba vidět film Kingsman: Tajná služba, abyste si mohli vychutnat tento film, jenž je jeho přímým pokračováním, a který neztrácí čas vysvětlováním, co jsou zač jeho hrdinové nebo co to je za špionskou organizaci, pod jejímž jménem zachraňují svět.
 
Zločinný drogový mega-kartel vedený miliardářkou Poppy (Julianne Moore) vybombarduje sídlo Kingsmanů, takže naživu zůstanou jen agenti Eggsy (Taron Egerton) a Merlin (Mark Strong). Ti se náhodou dovědí o existenci spřátelené tajné služby v Americe (s názvem Statesman) a seznámí se s jejich agenty, kteří se stylizují do amerických kovbojů a mají přezdívky po různých typech alkoholu. A když Poppy oznámí veřejně svůj podlý plán, ohrožující na životech desítky milionů lidí a zahrnující spoustu drog a smrtící virus, nezbude jim než táhnout za jeden provaz.

Taron Egerton ve filmu Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden CircleO prvním Kingsmanovi jsem napsal, že je dynamický, zběsilý, hodně barevný, dost stylizovaný a nehorázně cool, přičemž v něm zároveň fungují emoce a psychologie postav, gradace příběhu, přehledné a nadupané akční scény a i dějové zvraty působí přirozeně a místy i skutečně překvapivě. Že je to nekompromisní, krvavá a nesmírně zábavná jízda, která se nebojí narušovat ani parodovat pravidla žánru či nabídnout i dost politicky nekorektní humor. Akční špiónská podívaná, strkající bondovky směle do kapsy. A to samé platí i o druhých Kingsmanech. Jen už to není napodruhé až taková bomba.
 
Film přitom opět režíroval a spolunapsal Matthew Vaughn (Hvězdný prachKick-Ass), což je jedině dobře, protože snímek díky tomu má pořád šťávu, režírován je velmi dobře a je i chytře vymyšlený a napsaný, takže žádný velký kvalitativní propad se naštěstí nekoná. Akorát většina z toho, co se na plátně odehrává, je v jistém smyslu jen variace na to samé z předchozího dílu, takže už to nemá takový účinek. Zábava je to pořád veliká, ale jakékoli šokující nebo překvapivé novoty se nekonají. Žádná scéna v Kingsman: Zlatý kruh není tak dobrá, jako třeba bitka v kostele z Kingsman: Tajná služba. Nebo tak brutální. Nebo tak vtipná.
 
Colin Firth ve filmu Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden CircleNejvětší novinkou je ona americká permutace organizace Kingsman, jejíž sídlo má tvar obří lahve whisky a jejíž agenti používají krom jiných zbraní i lasa (a granáty mají v baseballových míčcích), z čehož se podařilo několik nových nápadů přeci jen vydolovat. Škoda jen, že ze všech protagonistů oněch agentů dostal zdaleka nejvíc prostoru ten nejméně známý z nich, chilský herec Pedro Pascal, zatímco Channing TatumHalle Berry nebo Jeff Bridges přišli dost zkrátka.

V některých ohledech je Kingsman: Zlatý kruh ještě šílenější a bláznivější než jednička (např. Poppy má dva robotické bojové psy, kteří vypadají jako transformeři, nebo agenti Statesmana si nedělají vrásky z průstřelu hlavy, protože na to mají speciální léčivý obklad s nanoboty…), pročež je jednoduché se nechat tím vším přesytit. Vykoupením jsou pak pomalejší a vážnější scény, v nichž se povětšinou řeší vztahy mezi postavami nebo se spřádají plány, a v nichž může divák nechat smysly trochu odpočinout.
 
Taron Egerton, Mark Strong ve filmu Kingsman: Zlatý kruh / Kingsman: The Golden CircleJinak akční scény jsou velmi efektně nasnímány (kamera dělá spoustu prostocviků) a mají dokonalou a nápaditou choreografii, ať už jde o kontaktní souboje, přestřelky nebo automobilové honičky. Herci jsou většinou výborní a vtipní – vyčuhuje akorát Julianne Moore, která si vyšinutou a nevypočitatelnou záporačku zřejmě dost užila, ale jejímu výkonu chybí věrohodnost, takže její postava působí spíš rozmařile a rozpustile, než že by z ní vyloženě sálala nebezpečnost. Samuelu L. Jacksonovi z předchozího filmu nesahá ani po kolena. Dalším vybočujícím je zpěvák Elton John, který hraje ve filmu sám sebe, a byť je jeho přítomnost vděčným zdrojem mnohých gagů, tak jeho herecký výkon je dost hrozný.
 
Aby ale nedošlo k mýlce. Kingsman: Zlatý kruh je pořád pecka, jen má prostě tu smůlu, že je druhým dílem ještě mnohem lepšího předchůdce, tudíž velká část toho, co v něm tak úžasně funguje, je v zásadě jen obměnou již viděného. A není to špatně, jen už to postrádá to prvotní kouzlo. Každopádně snad neexistuje šance, že by se film nelíbil někomu, komu se hodně líbila jednička.

[Recenze původně vyšla na filmovém blogu FilmSpot.cz.]


Český trailer k filmu Kingsman: Zlatý kruh

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
8/10
Podobné filmy:
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Michael Gambon (28.09.2023 15:06 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Drive-Away Dolls (25.06.2023 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds (05.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Angelina Jolie a Halle Berry budou Maude v Maude (19.04.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Ant-Man přebírá vedení (21.02.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Box office: Bez kalhot vede (13.02.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Zrození národa proběhlo na Titanicu a bez kalhot (08.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vražda v Paříži (30.01.2023 18:58 v Novinky | Trailery)
- Mandalorian: trailer 3. série (18.01.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Sharper (15.01.2023 10:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu