Zemřel herec Frank Vincent

Vydáno: 14.09.2017 18:01 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 78 zemřel americký herec Frank Vincent, který proslul jako představitel mafiánů, ať už ve filmech Martina Scorseseho (Mafiáni) nebo v seriálu Rodina Sopránů.
Frank Vincent ve filmu Mafiáni / GoodfellasVe věku 78 let zemřel na následky komplikací operace srdce americký herec Frank Vincent. K filmu se dostal v roce 1976, kdy si zahrál po boku Joea Pesciho v krimi The Death Collector. Tam si obou herců všimnul Martin Scorsese a oba je obsadil do svého dnes kultovního životopisného snímku Zuřící býk. Vincent si tam zahrál mafiána Salviho, jehož Pesciho Joey LaMotta napadne a zbije před klubem Copacabana.

Vincent si pak zahrál v několika filmech jako například Snadný zisk, kde hrál znovu s Pescim nebo v dramatu The Pope of Greenwich Village a krimikomedii Wise Guys. V roce 1990 hrál opět ve Scorseseho filmu Mafiáni propuštěného mafiána Billyho Batse, který si dobírá Pesciho postavu psychopatického Tommyho DeVita, což se mu potom krutě vymstí. O pět let později hrál Vincent znovu s Pescim a Robertem De Nirem v krimi Casino. Zde pro změnu Vincentova postava brutálně zmlátí a zabije Pesciho postavu Nickyho Santora.

Vedle filmů mu velkou příležitost poskytla i televize HBO, pro níž si zahrál mafiánského bosse Phila Leotarda v seriálu The Sopranos

Frank Vincent v ukázce z filmu Mafiáni


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY