Zemřel český herec Vladimír Brabec

Vydáno: 02.09.2017 08:57 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 83 let zemřel český filmový, televizní a divadelní herec Vladimír Brabec. Jeho smrt oznámila na svém instagramu Brabcova vnučka Léna Brauner.
Major ZemanVčera zemřel ve věku 83 let český filmový, televizní a divadelní herec Vladimír Brabec. Na svém instagramu to oznámila Brabcova vnučka, malířka Léna Brauner. Brabec za svůj život ztvárnil desítky filmových, televizních i divadelních rolí a kromě toho patřil také k nejlepším českým dabérům. Svůj hlas Brabec propůjčil takovým hercům jako například Jacku Lemmonovi v komedii Někdo to rád horkéHarrymu Morganovi v seriálu M*A*S*HSeanu ConnerymuMaxi von Sydowovi, Lesliemu NielsenoviIanu Holmovi a mnoha dalším.

Brabec hrál v celé řadě filmů, televizních filmů a televizních seriálů. Nejvíce ho samozřejmě proslavila role majora Jana Zemana v dnes už kultovním a kontroverzním normalizačním seriálu 30 případů majora Zemana, který pro československou televizi točil Jiří Sequens. Brabec hrál také v seriálech Sňatky z rozumu, Návštěvníci nebo My všichni školou povinní. Z filmových rolí jmenujme například snímky TouhaProbuzeníPoslední růže od CasanovySvatby pana VokaOsvobození PrahyNáš dědek JosefRukojmí v Bella VistaČlověk proti zkázeStůj, nebo se netrefím a dvojice pohádek Z pekla štěstí a Z pekla štěstí 2.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Brabec hrál v Návštěvnících? To těžko. Je... (OHNOTHIMAGEN, 02.09.2017 23:28) Reagovat

    Brabec hrál v Návštěvnících?
    To těžko. Je to hlas vypravěče vždy v úvodu každého dílu. Ale nehrál.

    • Re: Brabec hrál v Návštěvnících?To těžko. Je... (V.L., 07.09.2017 14:52) Reagovat

      Ano, správně, hlas vypravěče. I to lze označit jako "hrál". Díky. V.Limberk

  • Frajer!!! (Ivo Krejčí, 09.09.2017 13:52) Reagovat

    Měl jsem ho rád,byl to profík.Majora Zemana,jsem sledoval jako profi kriminálku.To,že některé díly měli politický podtext????No a co,profi herec musí zvládnout vše.Uměl!!!A ti,co ho napadali,že se zaprodal komunistům???Ať si nasypou popel na hlavu!!!Pouze mu záviděli jeho herecký um!!!!!!!Budiž Vám pane Brabec!!!!!!!!MAJORE ZEMANE!!!!!!!!!!!!ZEM LEHKÁ!!!!!!!!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY