Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 35. týden

Kinopremiéry: Hurvínek a Loganovi parťáci mají tulipánovou horečku a sledují cestu času

Vydáno: 30.08.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední srpnový den do kin vstupuje a prázdniny tak zakončí pětice novinek, z nichž tou nejzajímavější je hvězdně obsazená komedie Stevena Soderbergha Loganovi parťáci. Rodiny ale budou chodit asi hlavně na animovaného Hurvínka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Loganovi parťáci (Logan Lucky) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Loganovi parťáci / Logan LuckyAmerická komedie je návratem režiséra a v tomto případě i kameramana a střihače Stevena Soderbergha z "důchodu", který ohlásil před čtyřmi lety. Český titul není náhodný, protože odkazuje k jeho populární trilogii Dannyho parťáků, s níž sice nemá společného vůbec nic, ale námětem je hodně podobná. Jak už bývá v jeho filmech zvykem, obsazení je plné hvězd, tudíž se můžete těšit na Daniela Craiga, Channinga Tatuma, Adama Drivera, Hilary Swank, Setha MacFarlanea nebo Katie Holmes. Zahraniční ohlasy jsou vesměs spokojené a hovoří o nijak objevné, ale zdařilé žánrovce, která pobaví. Jediné, co tak může mrzet, je nízká návštěvnost, protože autor se sympaticky pokusil o nový způsob distribuce. Premiéra týdne.

Synopse: Bratři Loganovi žijí v zapadákově, nemají práci ani peníze a na krku nesou rodinnou tradici smolařů a looserů, která na jejich jméně sedí už skoro sto let. Jimmy Logan (Channing Tatum) se ale rozhodne otočit kolem štěstí na tu správnou stranu a během nejslavnějšího automobilového závodu v Americe ukrást čtrnáct milionů dolarů. K tomu ale potřebuje svého bratra s jednou rukou (Adam Driver), pak také dostat z vězení odborníka na loupeže všeho druhu, odborníka na na počítače a další pomocníky. Vypadá to jako naprosto šílený plán, jenže právě takové se stávají skutečností.

Zajímavost: Natáčení probíhalo pětatřicet dnů.

Český trailer filmu Loganovi parťáci / Logan Lucky
Cesta času (Voyage of Time: Life's Journey) (Film Europe)

Český plakát filmu Cesta času / Voyage of Time: Life's JourneyS téměř ročním zpožděním, ale nakonec přeci se do tuzemských kin dostává koprodukční dokumentární drama o vzniku a vývoji naší planety. Na první pohled se může zdát, že jde o úplně obyčejný dokument, to se ale změní ve chvíli, kdy si divák přečte, že jeho autorem je legendární Terrence Malick. Ten si dal pochopitelně záležet na vizuální stránce, takže je opravdu dobře, že tuzemský divák má možnost snímek vidět na plátnech kin, kam asi patří. Jen je potřeba se připravit na pomalé až meditativní tempo a různé filozofování o směřování našich životů. Nutné je též doplnit, že do našich kinosálů se dostává delší verze filmu, kterou komentuje Cate Blanchett

Synopse: Slavný režisér Terrence Malick čtyřicet let připravoval dokumentární esej, která se zabývá vznikem, vývojem a zánikem známého vesmíru a životním cyklem celé sluneční soustavy. Zkoumá také evoluci různých životních forem, jejich rozmanitou podobu, proměnu od jednobuněčných organizmů až po formování lidské civilizace.

Zajímavost: Na tvorbě dokumentu se podílela celá řada špičkových vědeckých pracovníků z prestižních pracovišť po celém světě.

Český trailer filmu Cesta času / Voyage of Time: Life's Journey
Tulipánová horečka (Tulip Fever) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Tulipánová horečka / Tulip FeverNenápadné britsko-americké romantické drama vstupuje do kin trošku pod radarem diváckého zájmu, přitom by ale mohlo být tou nejzajímavější premiérou tohoto týdne. Příběh vypadá sice otřepaně, nicméně dost atraktivně, což u historických námětů platí snad vždy, a především se při jeho tvorbě sešly opravdu velké hvězdy a hned několik držitelů a držitelek Oscara. V hlavních rolích se představí Alicia VikanderChristoph WaltzDane DeHaan, kterým dělají společnost zejména Judi Dench, Zach Galifianakis, Tom Hollander nebo Cara Delevingne, a aby byl výčet úplný, tak hudbu komponoval Danny Elfman. Nejméně hvězdné je jméno režiséra, jímž je Justin Chadwick, který ale podle dostupných ohlasů odvedl solidní práci, takže by nemělo jít o vysloveně promarněnou příležitost.

Synopse: V sedmnáctém století měla v Nizozemsku jediná cibulka tulipánu hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Pro bohatého obchodníka Cornelise Sandvoorta (Christoph Waltz) je ale největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Ze samé radosti si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan), ten ale dívku natolik okouzlí, že mu podlehne a rázem se rodí zakázaná láska. Jedinou nadějí milenců, kteří se v rámci utajení svého vztahu zaplétají do sítě lží a podvodů, se stává právě tulipánová cibulka, která by jim zajistila možnost žít společný život.

Zajímavost: Film byl natočen už v roce 2014, jeho testovací projekce ale nedopadly moc dobře, proto se na něm ještě pracovalo a oficiální premiéru si odbude až v letošním roce.

Český trailer filmu Tulipánová horečka / Tulip Fever
Okhwan's Mission Impossible (Krutón)

Plakát filmu  / Okhwan's Mission ImpossibleNa poslední chvíli se ve výčtu aktuálních premiér objevil i zajímavě vypadající slovenský dokument. Režisér, scenárista a střihač Marek Mackovič v něm vypráví příběh korejského právníka a aktivisty, který se rozhodl objet svět na kole, aby upozornil na nesmyslné rozdělení vlastní země hranicí mezi Severní a Jižní Koreou. Ohlasů zatím je a nejspíš dlouho bude naprosté minimum, takže o kvalitách snímku těžko hovořit, nejzajímavější tak může být i to, že v rámci svého putování se hlavní hrdina podíval i do Prahy, kde zaběhl tradiční maraton. Zájemci by si tak měli zjistit, zda jejich oblíbené klubové kino bude mít film vůbec na programu.

Synopse: Korejský právník, cyklista, naivní snílek a zapálený aktivista Okhwan si zvolil misi, která je prakticky nesplnitelná - chce projet na kole celý svět a upozornit na téma rozdělení vlastní země nesmyslnou hranicí mezi Severní a Jižní Koreou. Během svého výletu absolvuje několik bizarních příhod, mezi něž patří únos, extrémní hladovka před britským parlamentem nebo absolvování Pražského maratonu bez jakékoli přípravy. Všechno ale dokazuje, že i naivní představa může mít svůj smysl.

Zajímavost: Pár záběrů z filmu už se objevilo v experimentálním dokumentu Život v jednom dni.

Oficiální trailer filmu Okhwan's Mission Impossible
Hurvínek a kouzelné muzeum (CinemArt)

Plakát filmu  / Hurvínek a kouzelné muzeumSedm let realizovaná animovaná komedie představí nové generaci dětských diváků legendárního Hurvínka, na němž už několik generací vyrostlo. Otázkou ale je, zda to bude představení důstojné, neboť už z trailerů vypadá animace dost lacině a o několik tříd za současnou špičkou, s tím se ale tak nějak počítá, přesto bychom asi všichni čekali trochu lepší technický výsledek. Druhým otazníkem budiž režírující Martin Kotík, jemuž tedy vypomohla Inna Jevlannikova, jehož filmografie nepůsobí úplně důvěryhodně a vzbuzuje spíše obavy. Podle prvních ohlasů je vlastně potvrdil, protože dosavadní komentáře jsou většinou negativní a kritizují jak animaci, tak také příběh, který prý nedává moc smysl. Uvidíme, jak si snímek povede u diváků.

Synopse: Pan Spejbl pracuje jako hlídač v Muzeu loutek, kterému hrozí zbourání. Hurvínek ho zase jednou neposlechne a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, který je před očima návštěvníků skrytý. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale také klíč k jeho záchraně.

Zajímavost: Na filmu kromě českých studií pracovala i ta z Belgie a Ruska.

Oficiální trailer filmu Hurvínek a kouzelné muzeum

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu