David Lynch dostal nabídku na režii filmu Zlaté časy na Ridgemont High

Vydáno: 12.08.2017 07:50 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

David Lynch dostal nabídku na režii filmu Zlaté časy na Ridgemont High. Zasvěcení samozřejmě ví, že tuto kultovní komedii z osmdesátých let nakonec Lynch nikdy nenatočil.
Jennifer Jason Leigh, Phoebe Cates ve filmu Zlaté časy na Ridgemontu / Fast Times at Ridgemont HighDavid Lynch nyní získává zaslouženou pozornost díky revivalu svého kultovního seriálu Městečko Twin Peaks, jehož aktuální třetí řada pod názvem Městečko Twin Peaks - The Return nyní vzrušuje všechny "lynchaře". Kdysi dávno, když měl Lynch za sebou režii pouze svých prvních dvou celovečerních filmů, surrealistické fantasmagorie Mazací hlava a podle skutečných událostí natočeného životopisného dramatu Sloní muž, dostal tehdy ještě mladý režisér zajímavou nabídku. 

Lynch byl osloven, aby podle scénáře Camerona Crowea natočil komedii Zlaté časy na Ridgemontu, která letos slaví 35. výročí od svého vzniku. Lynch Crowea s díky odmítl, když mladému (tehdy ještě jen) scenáristovi řekl, že se mu sice jeho příběh líbí, ale "není to úplně ten druh věcí, co dělám". Všichni dnes víme, jak to celé dopadlo. Snímek natočila Amy Heckerling a dodnes jde o jednu z nejlepších generačních komedií 80. let. Mimochodem, Crowe nebyl jediný, koho tehdy Lynch odmítl. S nepořízenou odešel i George Lucas, který mu nabídl režii třetího dílu své Star Wars ságy Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho. Lynch to tehdy odůvodnil tím, že by šlo více o Lucasův než jeho film a natočil si pak "vlastní" sci-fi, z kterého byl velký propadák.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY