Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 11. 8. 2017 - 17. 8. 2017

TV tipy: Konfident Nixon si zajel na Woodstock, kde zorganizoval hon na myš

Vydáno: 11.08.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Letní televizní krize začíná pomalinku pomíjet, neboť v tomto týdnu se na řadu dostanou snímky, které byste určitě nečekali a tak často se nevysílají. Mezi nimi vynikají tříhodinové drama Nixon a stejně dlouhý dokument Woodstock.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vzbuďte se, vojáci! (Renaissance Man) (pátek 11. 8., Nova Cinema, 20.00 - 22.30 / sobota 12. 8., 13.25 - 15.55 / neděle 13. 8., 08.50 - 11.20)

Plakát filmu Vzbuďte se, vojáci! / Renaissance ManV našich končinách jen minimálně známé komediální drama z poloviny devadesátých let není žádný zázrak, ale svůj účel splní. Režírující Penny Marshall se v něm nevyhýbá řadě klišé a v podstatě "jen" dodržuje nutnou žánrovou šablonu, dělá to ale poměrně vkusně a i díky svižnému tempu, několika povedeným vtipům a zajímavé hudbě Hanse Zimmera se divák ani moc nenudí. V hlavní roli navíc exceluje Danny DeVito, který většinu humoru dovede bez problémů prodat a i on udržuje film nad vodou ve slabších chvílích. Z dnešního pohledu pak potěší i účast začínajícího Marka Wahlberga. Škoda jen vskutku dlouhé stopáže, která by zasloužila minimálně o třicet minut prokrátit, protože ke konci už se hodně táhne. Příjemná a nenáročná žánrovka na páteční večer.

Zajímavost: Film se nikdy nezaplatil, protože velkou část nákladů spolykal honorář pro zúčastněné herce.

Originální trailer filmu Vzbuďte se, vojáci! / Renaissance Man
Hon na myš (Mousehunt) (sobota 12. 8., Prima Max, 18.05 - 20.00 / neděle 13. 8., 14.05 - 16.10)

Plakát filmu Hon na myš / MousehuntRodinná komedie z devadesátých let funguje spíše na dětské publikum a největší kouzlo má při prvním zhlédnutí. Režírující Gore Verbinski se v ní zaměřil na jednoduchý příběh, který silně připomíná animované grotesky, v nichž je možné úplně vše, což tedy zpočátku v hrané podobě vypadá trošku divně, posléze už si ale divák zvykne. Neopomněl ani svižné tempo a snesitelnou stopáž, která je opravdu tak akorát, neboť většina věcí, které se ve filmu dějí, jsou silně nereálné a naprosto bláznivé. Odrostlejším divákům pak může činit problémy i ústřední dvojka, kterou výborně ztvárnili Nathan Lane a Lee Evans, protože je opravdu dost hloupá, povrchní a místy až nesnesitelná. Pro ty nejmenší ale ideální zábava na sobotní podvečer.

Zajímavost: Jeden z prvních filmů, které vyprodukovalo dnes slavné studio DreamWorks.

Originální trailer filmu Hon na myš / Mousehunt
Nixon (Nixon) (sobota 12. 8., ČT2, 20.00 - 23.10)

Plakát filmu Nixon / NixonŽivotopisné drama z poloviny devadesátých let se u nás moc nevysílá, což je dáno především monstrózní délkou, která společně s určitou náročností není zrovna divácky vstřícná. Režisér a spoluscenárista Oliver Stone se v něm, jak už název napovídá, zaměřil na dosud jediného prezidenta USA, který abdikoval na svou funkci a jeho osudy vypráví nelineárně a v dost pomalém tempu. Pro úplně pochopení celého příběhu je navíc třeba znát některá fakta, protože ta slavný tvůrce příliš neobjasňuje. Když s ním ale budete spolupracovat, dostanete komplexní portrét kontroverzního politika, který se stal obětí vlastního ega a touhy po moci. Největším lákadlem je rozhodně herecké obsazení, jemuž dominují na Oscara nominovaní Anthony HopkinsJoan Allen, které doplňují třeba Powers BootheEd HarrisBob Hoskins nebo James Woods, oscarové nominace se pak dočkaly i scénář a hudba z dílny Johna Williamse. Pro někoho tip týdne.

Zajímavost: Dcery Richarda Nixona film ostře odsoudily.

Originální trailer filmu Nixon / Nixon
Woodstock (Woodstock) (sobota 12. 8., ČT art, 20.20 - 23.55)

Plakát filmu Woodstock / WoodstockMonstrózní hudební dokument oceněný Oscarem ve své kategorii vznikl v tu pravou chvíli a dodnes patří k naprosto legendárním počinům, které zachycují ducha doby. Režírující Michael Wadleigh v něm nadčasově zaznamenal atmosféru šedesátých let v USA a na vskutku štědré ploše tří hodin vkusně odvyprávěl historii původně nenápadného festivalu, který se proměnil v demonstraci hnutí hippies a jeho stylu života. Z dnešního pohledu asi nejvíc zaujme preciznost organizátorů, kterým se s přibývajícím počtem návštěvníků festival nerozsypal pod rukama, ale naopak dokázali ho využít a uspořádat jedinečnou akci. Samozřejmostí pak je precizní hudební složka, kterou obstarávají legendy jako Janis JoplinJimi HendrixJoan BaezCarlos SantanaJoe Cocker nebo Keith Moon. Unikátní a dlouhá záležitost, z které dýchá atmosféra bouřlivých let.

Zajímavost: Festival samotný skončil finančním fiaskem, vydělaly pouze film a soundtrack.

Originální trailer filmu Woodstock / Woodstock
Vrátný od Maxima (Le chasseur de chez Maxim's) (neděle 13. 8., Prima Max, 18.10 - 20.00)

Plakát filmu Vrátný od Maxima / Le chasseur de chez Maxim'sNejen u nás opomíjená a prakticky neznámá francouzská komedie z poloviny sedmdesátých let vychází z divadelní hry Yvese Miranda, což je znát především ze skromné výpravy a kulis. Režisér a spoluscenárista Claude Vital se v ní tedy musel spolehnout na naprosto bláznivý a situační humor, vypointované dialogy a precizní herecké výkony. Ty obstarávají naprosto spolehliví Michel Galabru, Jean Lefebvre, Daniel Ceccaldi nebo Claude Gensac. Navíc se mu podařilo vytvořit velmi příjemnou dobovou a bezstarostnou atmosféru a celou krátkou stopáž si udržel potřebný nadhled a také svižné tempo, v němž naštěstí není prostor pro přemýšlení nad nesmyslným a prostinkým příběhem. Snímek pochopitelně není dokonalý a slabší vtípky se v něm také najdou a někomu se může zdát trochu zastaralý a naivní, milovníci typicky francouzských ztřeštěností by si ale měli přijít na své.

Zajímavost: Pro Vitala šlo o poslední scenáristický počin, navíc patří k tomu nejvýraznějšímu z jeho skromné filmografie.

Ukázka z filmu Vrátný od Maxima / Le chasseur de chez Maxim's
Dračí princ (On - drakon) (neděle 13. 8., Prima Max, 20.00 - 22.20 / úterý 15. 8., 00.15 - 08.25)

Plakát filmu Dračí princ / On - drakonDva roky staré ruské fantasy nejvíc selhává ve své neoriginalitě, protože se snaží podobat Hollywoodu, což se mu úplně nedaří. Debutující režisér Indar Dzhendubaev upoutá především vizuální stránkou, která je fantastická, ačkoli nedisponuje nijak opulentní výpravou, nicméně barvy a kulisy jsou vskutku bravurní. Horší už je to s příběhem, který funguje tak nějak napůl. Na jednu stranu je variací na pohádku Kráska a zvíře, v níž je nejvýraznější hutnější atmosféra, na tu druhou ovšem "parazituje" na sáze Twilight, což už není tak dobré, protože podobně jako tato sága se i on uchyluje k prvoplánovým dialogům a až směšným situacím a cílí hlavně na ženské publikum. To vlastně dokazuje i obsazení hlavní role, kterou ztvárnil model Matvey Lykov. Vzhledem k relativně snesitelné stopáži a některým zajímavým záběrům i technickému řešení ovšem výsledek není vůbec špatný, jen by mu prospěla větší osobitost a odvaha.

Zajímavost: Snímek se mimo jiné natáčel v Černém moři, kde bylo hodně hnědých řas, jeho modrá barva se tak kompletně vytvořila v počítači.

Originální trailer filmu Dračí princ / On - drakon
Následuj svůj sen (Will) (úterý 15. 8., Prima Max, 20.00 - 22.15 / středa 16. 8., 16.00 - 18.15)

Plakát filmu Následuj svůj sen / WillV tuzemsku neznámé britské sportovní rodinné drama patří k těm žánrovkám, které si na nic nehrají a bohužel se jich už ani tolik netočí. Debutující režisérka a scenáristka Ellen Perry v něm opravdu spoléhá jen a pouze na prvoplánovou až pohádkovou podívanou, v níž nehledejte žádný přesah. Od začátku tvoří typicky posmutnělou atmosféru a rozehrává jednoduchý, předvídatelný a dost naivní, ale lidsky hřejivý příběh o chlapci, který fandí fotbalu a chce si splnit svůj sen účastí na finále Ligy mistrů. Spolehnout se v něm může na již zmíněnou atmosféru a solidní obsazení, jemuž dominují Perry EggletonDamian LewisBob HoskinsRebekah Staton, fotbaloví příznivci budou mít navíc radost z přítomnosti legend FC Liverpool, které si tu zahrály samy sebe. Možná je škoda, že s přibývajícím časem tlačí autorka až příliš na pilu a je lacině dojemná a zcela rezignuje na humor, naštěstí to celkový dojem tolik nezkazí. Typicky rodinná záležitost.

Zajímavost: Pro Perry jde zatím o poslední režijní počin.

Originální trailer filmu Následuj svůj sen / Will
Jáma (úterý 15. 8., ČT art, 21.05 - 22.30)

Plakát filmu  / JámaTři roky starý tuzemský dokument nenásilně, přitom dost úderně na osudu jedné rodiny odhaluje, jaká je v současné době situace na Ukrajině. Debutující režisér, scenárista a kameraman v jedné osobě Jiří Stejskal v něm prokázal obrovský cit pro volbu tématu, protože to zvolil atraktivní a zdánlivě složité, zároveň se mu ale podařilo vybrat i hlavní aktéry, kteří jsou dost svérázní a rozhodně ne nudní. Vyhnul se také typickému nešvaru žánru, to jest mluvícím hlavám, protože všichni zúčastnění jsou natolik osobití, že vždy přinesou trochu jiný pohled a neveselé téma oživí vtipnou situací nebo alespoň bonmotem. Potěší i celkový nadhled a výborná hudba, která jen dokresluje překvapivě pohodovou atmosféru. Nevážný dokument na závažné téma.

Zajímavost: Autor ve filmu rozvádí téma, které započal už ve stejnojmenném krátkometrážním filmu z roku 2010.

Originální trailer projektu Česká radost v českých kinech
Konfident (úterý 15. 8., ČT2, 21.50 - 23.35)

Český plakát filmu  / KonfidentSlovensko-česko-polské drama mělo vysoké ambice, ty ale nedokázalo plně zužitkovat. Režírující Juraj Nvota sice zaujme syrovou a neveselou atmosférou doby normalizace, jenže dostal k dispozici příběh, který je možná reálný, nicméně je tak povrchní a postavy v něm tak černobílé, že to veškerou snahu bohužel dost sráží. S tím také souvisí zkratkovité a nejasné vyprávění, které působí zmateně a některými věcmi se zabývá úplně zbytečně, jinými naopak vůbec. Příliš se nedaří pracovat se silnými momenty, kterých by tu mohlo být plno, většina ale tak nějak vyšumí. Nad vodou tak snímek mimo důležitého tématu drží obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil v tomto případě poněkud unylý Jiří Mádl, mnohem lepší je to třeba s Michaelou Majerníkovou, Janem Budařem, Ondřejem Vetchým nebo Arnoštem Goldflamem.  Více se dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Konfident je ve skutečnosti spolupracovník tajné policie, zatímco hlavní hrdina je přímo jejím zaměstnancem. Název filmu tedy rozhodně nereflektuje jeho děj.

Český trailer filmu Konfident
Vězeňský rock (Jailhouse Rock) (středa 16. 8., ČT art, 21.20 - 22.55 / pátek 18. 8., 00.05 - 01.35)

Plakát filmu Vězeňský rock / Jailhouse RockMuzikál z konce padesátých let u nás patří k těm opomíjeným, zatímco v zámoří se těší statusu jakési klasiky. Režírující Richard Thorpe v něm spoléhá hlavně na zromantizovanou atmosféru, která i z vězení udělá místo, kde by chtěl člověk bydlet, roztomilou naivitu a také na rockenrollovou muziku, která má náboj a přesně vystihuje svou dobu. Z dnešního pohledu je film samozřejmě výjimečný tím, že hlavní roli v něm ztvárnil a zazpíval Elvis Presley, který byl tehdy na vrcholu popularity a zaznělo v něm hned několik jeho nestárnoucích hitů v čele s tím titulním. Snímek si pochopitelně krade pro sebe, což tak bylo i zamýšleno a ve vedlejších úlohách se objeví modernímu divákovi už ne tak povědomé tváře Judy Tyler, Mickeyho Shaughnessyho, Vaughna Taylora nebo Deana Jonese. Typicky prostý a nenáročný muzikál.

Zajímavost: V průběhu natáčení spolkl Presley zubní korunku a musel být na jeden den hospitalizován v nemocnici.

Originální trailer filmu Vězeňský rock / Jailhouse Rock

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu