Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 28. 7. 2017 - 3. 8. 2017

TV tipy: Velká šestka útočí na Bílý dům, hledá pyramidu hrůzy a zajišťuje si vražedné alibi

Vydáno: 28.07.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny se přechylují do své druhé poloviny a televize jsou pořád stejně líné. Lákají tudíž na prověřené reprízy a nic moc nového nenabízejí. Výjimkou je snad jen oscarový animák Velká šestka, potěší i mladý Sherlock Holmes.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Turner a Hooch (Turner & Hooch) (sobota 29. 7., Nova, 08.55 - 10.50 / pondělí 31. 7., Nova Cinema, 12.05 - 13.55 / úterý 1. 8., 06.10 - 07.55)

Plakát filmu Turner a Hooch / Turner & HoochRodinná krimikomedie z konce osmdesátých let je absolutně nenáročnou a trochu opomíjenou podívanou, což je způsobeno především tím, že vlastně není ničím výjimečná. Režírující Roger Spottiswoode v ní spoléhal zejména na odlehčenou a pohodovou atmosféru, několik vydařených vtípků a hlášek a také na to, že v jedné z hlavních rolí se objeví pes, což povětšinou funguje. Neopomněl ani svižné tempo a příjemný hudební doprovod, díky němuž film vlastně uteče, ačkoli nedisponuje žádnou zapamatovatelnou scénou, ačkoli samotný závěr je trochu nečekaný. Ústřední lidskou roli ztvárnil Tom Hanks, který prokázal velký komediální talent, a jehož doplňují ještě třeba Mare Winningham nebo Craig T. Nelson. Ideální oddechovka při víkendovém probouzení.

Zajímavost: Bordeauxská doga Beasley, která si zahrála titulního psa, se dožila úctyhodných třinácti let.

Originální trailer filmu Turner a Hooch / Turner & Hooch
Velká šestka (Big Hero 6) (sobota 29. 7., Nova, 17.25 - 19.30 / pondělí 31. 7., Nova Cinema, 16.05 - 17.55 / středa 2. 8., 12.35 - 14.25)

Český plakát filmu Velká šestka / Big Hero 6Animovaná akční komedie, která ve své kategorii získala Oscara za nejlepší film, je pro někoho trochu přeceňovaná, na druhou stranu ale jde o velmi dobrou záležitost, která ovšem možná přece jen až moc spoléhá na jistotu. Režírující duo Don Hall a Chris Williams v ní spojuje všechna myslitelná rodinná a superhrdinská klišé a snaží se vézt na vlně populárních komiksovek, což se mu docela daří. Opřít se mohlo i o svižné tempo a zdařilou hudbu Henryho Jackmana. Příběh není nikterak originální, ale rozhodně pobaví a spoléhá se na sympatické postavy v čele s robotem Baymaxem a samozřejmě i takřka dokonalou animaci, která je propracovaná do nejmenšího detailu. Škoda jen, že snímek více funguje v první polovině, kdy je roztomile dojemný a citlivý, v té druhé ale přechází do akce, trochu drhne a selhává i v závěrečném poselství. Více se o jednom z tipů týdne dozvíte z naší recenze. Další podívaná pro celou rodinu.

Zajímavost: Film je založen na komiksech od Marvelu, ale nespadá do jeho MCU a není ani označen jako vlastnictví Marvelu.

Český trailer filmu Velká šestka / Big Hero 6
Útok na Bílý dům (White House Down) (sobota 29. 7., Prima Max, 20.00 - 22.50)

Plakát filmu Útok na Bílý dům / White House DownČtyři roky starý akční thriller působí jako návrat do devadesátých let a není se ani čemu divit, protože jeho režisérem je jeden z tehdejších akčních králů Roland Emmerich. Ten spoléhá na své osvědčené trademarky, čili černobílé postavy a s nimi související absenci napětí, protože od počátku je jasné, kdo může zemřít, slušnou, i když rutinní akci a samozřejmě striktně dodržuje žánrovou šablonu, do níž spadají i zábavní záporáci. Poměrně bizarní je i obsazení, v němž se objeví Jamie Foxx, Channing Tatum, Maggie Gyllenhaal nebo James Woods. Zásadně pak vadí to, že snímek se bere moc vážně a hlášky a humor tu příliš nefungují a neprospívá mu ani přepálená stopáž a několik konců. Detaily se dočtete v naší recenzi. Typická víkendová oddechovka.

Zajímavost: Tatum se ve většině scén nenechal zastoupit kaskadérem.

Český trailer filmu Útok na Bílý dům / White House Down
Vražedné alibi (Just Cause) (sobota 29. 7., Nova Cinema, 22.10 - 00.05 / pondělí 31. 7., 00.00 - 01.45)

Plakát filmu Vražedné alibi / Just CauseThriller z poloviny devadesátých let dnes patří k těm zapomenutým a asi se není co divit, protože svůj potenciál poněkud promarnil. Režírující Arne Glimcher v něm baví zejména v první polovině, kdy velmi dobře pracuje s napětím a celkovým příběhem, který je adaptací knihy Johna Katzenbacha a vytváří docela hutnou atmosféru, která navnadí k dalšímu sledování. Navíc měl k dispozici vynikající obsazení, jemuž dominovali Sean Connery a Laurence Fishburne, které ještě výborně doplnili třeba Ed Harris, Kate Capshaw nebo tehdy mladičká a začínající Scarlett Johansson. O to větší je škoda, že s přibývajícím časem se tvůrce snaží zaujmout zbytečnou a lacinou akcí a sklouzává do těžce béčkových vod a samotný závěr je nechtěně směšný. Příjemná, i když nedotažená žánrovka.

Zajímavost: Glimcher je blízkým přítelem Conneryho, který ho přemluvil, aby film režíroval, ačkoli se mu zpočátku nechtělo.

Oficiální trailer filmu Vražedné alibi / Just Cause
Ledová ňadra (Les seins de glace) (neděle 30. 7., ČT2, 21.30 - 23.15)

Plakát filmu Ledová ňadra / Les seins de glaceNejen u nás prakticky neznámý francouzsko-italský thriller zůstává ve stínu slavnějších žánrovek, a to hlavně z toho důvodu, že se snaží být chytrý, ale úplně se mu to nedaří. Režisér a scenárista Georges Lautner se v něm spoléhá na opravdu hutnou atmosféru a napětí, nedokáže ale udržet svižné tempo, a tak někdy zbytečně zpomalí nebo zařadí scénu, která není úplně povedená. Podobně nevyrovnaný je vlastně celý film, protože někdy je vše zvládnuto s bravurou, jindy to ale vypadá, jako by to nikoho moc nezajímalo. Slavné to není ani s příběhem, v němž se objevuje nepříjemně dost nelogičností a postavy se nechovají moc racionálně. Negativa ale do značné míry kompenzuje obsazení, v němž se objeví spolehliví Alain Delon, Mireille Darc a Claude Brasseur. Něco pro milovníky poctivé evropské filmařiny.

Zajímavost: Film je adaptací románu Richarda Mathesona.

Ukázka z filmu Ledová ňadra / Les seins de glace
Obřad (The Rite) (neděle 30. 7., Nova Cinema, 21.50 - 00.00 / úterý 1. 8., 00.05 - 04.45)

<b>Obřad</b>Koprodukční hororový thriller je až příliš viditelnou variací na podobné "vymítací" snímky, což mu také nejvíc škodí. Režírující Mikael Håfström se sympaticky snaží o oldscholoové řemeslo a minimálně v začátku se mu daří zaujmout houstnoucí atmosférou, napětím z neznámého a pomalým tempem, v němž vše vynikne. Potěší i decentní filozofování nad smyslem víry v současném světě a pochopitelně i stále atraktivní zápletka. Absolutním vrcholem je však samotný závěr, který má překvapivý spád a režijní invenci a vytrhává snímek z letargie. Do ní upadne někdy v polovině, kdy začne drhnout a vrší se jedna nevýrazná scéna za druhou, které pouze naplňují žánrovou šablonu a drží se všech klišé. Solidní je nicméně obsazení, v němž tedy hlavní roli ztvárnil unylý Colin O'Donoghue, úplně jiná liga jsou ale Toby JonesCiarán HindsRutger Hauer, a především výtečný Anthony Hopkins, který exceluje v již zmíněném závěru. Trochu děsu na konec týdne.

Zajímavost: Kvůli přípravě na natáčení se režisér účastnil vymítání ďábla, stál ale pouze za dveřmi.

Oficiální český trailer filmu Obřad / The Rite
Útěk z Absolomu (No Escape) (neděle 30. 7., Nova, 23.30 - 01.50 / pondělí 31. 7., Nova Cinema, 01.45 - 03.30)

Plakát filmu Útěk z Absolomu / No EscapeDnes pozapomenutý akční sci-fi film z poloviny devadesátých let patří do tehdy poměrně populárního subžánru vězeňských snímků z blízké budoucnosti. Režírující Martin Campbell se v něm nijak netají s béčkovým laděním, z něhož těží prakticky maximum a potěší svižným tempem, našlapanou akcí, které tedy překvapivě není tolik a dobrou postapokalyptickou atmosférou. Počítat se ovšem musí s banálním a trochu hloupým příběhem, nižším rozpočtem, který je místy hodně vidět, minimální tvůrčí invencí a místy i nudností. Zajímavé je nicméně obsazení, v němž se objeví nevýrazný Ray Liotta, kterého zastiňují mimo jiné Lance Henriksen, Stuart Wilson, Kevin Dillon nebo Jack Shepherd. Absolutně nenáročná podívaná.

Zajímavost: Ve filmu se neobjeví jediná ženská postava.

Originální trailer filmu Útěk z Absolomu / No Escape
Pyramida hrůzy (Young Sherlock Holmes) (úterý 1. 8., Prima Max, 20.00 - 22.20 / středa 2. 8., 15.45 - 18.10)

Český plakát filmu Pyramida hrůzy / Young Sherlock HolmesPod zavádějícím tuzemským názvem se skrývá dobrodružný snímek o mladém Sherlocku Holmesovi, který z dnešního pohledu nejvíce zaujme plejádou tvůrců, kteří se na něm podíleli. Režii obstaral Barry Levinson, který dostal k ruce scénář Chrise Columbuse, celé to produkoval Steven Spielberg a supervizorem speciálních efektů byl Stephen Norrington. Snímek je pojatý jako pocta Arthuru Conanu Doyleovi a nejvíce z něj čiší roztomilá dětská naivita, láska k dobrodružství všeho druhu a sympatický nadhled. Tvůrci uchvátí také svižným tempem, v němž se pořád něco děje, odlehčenou atmosférou, skvělými efekty a vynikající hudbou Bruce Broughtona. Titulní role si zahráli Nicholas Rowe a Alan Cox, které doplňují kupříkladu Sophie Ward, Anthony Higgins nebo Susan Fleetwood. Zdařilá žánrovka, k níž je potřeba přistupovat s trošku dětským náhledem na svět.

Zajímavost: Skleněného rytíře, který se stal první kompletní digitálně vytvořenou postavou ve filmu, vytvořil John Lasseter, zakladatel Pixaru.

Originální trailer filmu Pyramida hrůzy / Young Sherlock holmes
Girl Power (úterý 1. 8., ČT art, 21.05 - 22.40)

Plakát filmu  / Girl PowerLoňský tuzemský dokumentární snímek je určen úzké skupině writerů a fanouškům graffiti. Režírující dvojice Sany* a Jan Zajíček se v něm zaměřuje na ženy, které do tohoto ryze mužského "řemesla" pronikly a snaží se odhalit, co je na této subkultuře tak fascinujícího. Nejvíc ale tvůrci potěší svou naprostou otevřeností, tudíž se nebojí věnovat ani odvrácené straně tohoto koníčku a glosují i to, jakou zhoubou může pro své tvůrce graffiti být. Po filmařské stránce nepředvádí nic zásadního a jen nechávají mluvit hlavní aktérky a vše prolínají s třemi příběhovými liniemi, které se v závěru snaží propojit. Vzhledem k tomu, že sama aktérka je hodně kontroverzní, není sledování úplně pro každého, protože její projev je dost specifický a pro někoho až nesnesitelný. Možná je také trochu škoda, že počin není o něco kratší a kompaktnější. Hodně zajímavý dokument o komunitě, která zůstává tajemstvím.

Zajímavost: Na festivalu UNERHÖRT! v Hamburku získal film hlavní cenu.

Originální trailer filmu Girl Power
Charlieho malá tajemství (The Perks of Being a Wallflower) (středa 2. 8., ČT art, 21.35 - 23.20 / pátek 3. 8., 00.15 - 01.55)

Plakát filmu Charlieho malá tajemství / The Perks of Being a WallflowerPod názvem Ten, kdo stojí v koutě najdete v programu chválené romantické drama pro teenagery. Ačkoli tento subžánr povětšinou znamená přihlouplý film, v tomto případě je opak pravdou, protože režisér a scenárista Stephen Chbosky, který zadaptoval svou vlastní knihu, zachycuje svět dospívajících citlivě a bez zbytečně vulgárních hlášek a scén, což vždy potěší. Od začátku zaujme atmosférou, v níž se střídá veselí a smutek, melancholie a nostalgie, ale také typické pocity, které zažívali snad všichni. Naprosto fantastická je práce s postavami, které jsou životné, nepostrádají motivaci a hlavně s nimi divák může soucítit, což se zase tak často nestává. Překvapí i soundtrack, který není tvořen osvědčenými hity, potěší také výborná práce s emocemi, které jsou dávkovány postupně, o to víc pak působí. V titulní roli se objeví výtečný Logan Lerman, jemuž dělají společnost mimo jiné Emma Watson, Ezra Miller nebo Kate Walsh. Škoda zakolísání v závěru, kdy snímek zbytečně potemní a pokouší se o šokující pointu, která tak úplně nevyšla. Víc se o tomto opěvovaném snímku dočtete v naší rubrice Za horizontem.

Zajímavost: Režisér později prozradil, že konkurz na roli Ezry Millera proběhl přes skype.

Oficiální trailer filmu Charlieho malá tajemství / The Perks of Being a Wallflower

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu