Režisér oscarového filmu Moonlight má nový projekt

Vydáno: 11.07.2017 13:54 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Režisér oscarového dramatu Moonlight Barry Jenkins našel svůj příští projekt, kterým bude adaptace knihy Jamese Baldwina If Beale Street Could Talk.
Barry Jenkins, James Laxton při natáčení filmu Moonlight / MoonlightBarry Jenkins získal minulý rok Oscara za nejlepší adaptovaný scénář pro oscarového vítěze, nejlepší film roku Moonlight. Kromě toho byl on sám ještě nominován za režii. Nepřekvapí proto, že studio Annapurna stojící za filmem Moonlight bude Jenkinse jistit i v jeho novém projektu, kterým bude adaptace knihy If Beale Street Could Talk (Beale Street Blues), kterou v roce 1974 napsal James Baldwin. Příběh je o mladé černošské dvojici jménem Tish a Fonny. Tish má s Fonnym dítě a chtějí se vzít. Jenže Fonny je nespravedlivě odsouzen za zločin a uvězněn. Dvojice pak musí s pomocí svých rodin bojovat za svoje štěstí i spravedlnost.

Jenkins začne nový film natáčet tento rok v říjnu, takže jeho premiéra bude až příští rok. Podle jiného Baldwinova rukopisu byl loni natočen i dokument I Am Not Your Negro, který se dočkal oscarové nominace za nejlepší dokument.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY