Han Solo: kdo převezme režijní otěže?

Vydáno: 22.06.2017 12:37 - Václav Limberk | foto: LucasFilm

UPDATE: Včera jsme informovali o tom, že film o mladém Hanu Solovi ztratil své režiséry Phila Lorda a Christophera Millera. Studio za ně už našlo náhradu. Koho si nakonec ze dvou kandidátů vybralo?
Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Harrison Ford ve filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder / Star Wars: Episode V - The Empire Strikes BackVčera jsme se dozvěděli, že právě natáčený spin-off Star Wars Untitled Han Solo Star Wars Anthology Film opustili jeho režiséři Phil Lord a Christopher Miller kvůli "kreativním rozdílům" s hlavou Lucasfilm Kathleen Kennedy. Server The Hollywood Reporter nyní přinesl zprávu, že za kreativními rozdíly se skrývalo různé pojetí tvůrčího přístupu k natáčení mezi dvojicí Lord a Miller a scenáristou Hana Sola Lawrencem Kasdanem. Kasdan je veterán ve filmové branži, který pomáhal zformovat charakter Hana Sola v Epizodě V - Impérium vrací úder a následující Epizodě VI - Návrat Jediho a na rozdíl od dvojice režisérů upřednostňoval pevné dodržování napsaného scénáře, zatímco Lord a Miller tíhnou spíše k improvizaci.

Stejně se rozcházeli i v pojetí Solova charakteru. Lord a Miller z něj chtěli mít komediální postavu, zatímco Kasdan se držel tradičního pojetí Sola jako bytostného egoisty se sarkastickými hláškami. Kennedy se rozhodla podpořit právě svého dlouholetého kolegu Kasdana. Lucasfilm a Disney musí nyní najít velmi rychle náhradu za Millera s Lordem. První dvě jména, co se v této souvislosti objevila, jsou Ron Howard a Joe Johnston. Teoreticky by mohl režijní otěžě převzít i sám Kasdan kvůli tomu, že ví, co je potřeba spravit. Z toho je patrné, že nyní studio vsadí především na zkušenost, které dá přednost před "mladickým nadšením" Lorda s Millerem.

UPDATE: Studio si pro režii filmu o Hanu Solovi vybralo Rona Howarda.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Mladého Hana Sola povede režisér Rivalů a Šif... (Anonym, 23.06.2017 10:11) Reagovat

    Mladého Hana Sola povede režisér Rivalů a Šifry mistra Leonarda

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY