Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 23. 6. 2017 - 29. 6. 2017

TV tipy: Terminátor má skrytou vadu a dělá interview s kráskou, zvířetem a tučňáky z Madagaskaru

Vydáno: 23.06.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Těsně před prázdninami se televize trochu vzchopily a nabízejí docela dost zajímavých premiér, jejichž přijetí ale nebylo jednoznačné. Vybírat tak můžete třeba z komediálního noiru Skrytá vada nebo kontroverzního Interview.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bez svatozáře (pátek 23. 6., ČT art, 21.50 - 23.30)

Plakát filmu  / Bez svatozářeČeskoslovenské drama z počátku šedesátých let může svou "továrnickou" tematikou mnohé odradit, svým způsobem by to ale byla škoda. Jeho režisérem je totiž Ladislav Helge, tudíž se nedá očekávat nějaká velká poplatnost době, ale v rámci možností realistické vylíčení tehdejšího života, který nebyl úplně veselý. Tvůrce sbírá body ponurou atmosférou, zajímavou vizuální stránkou a netradičními kamerovými kouzly. Hlavním trumfem nicméně zůstává obsazení, které tvoří tehdejší herecká elita, takže se v něm objeví Zdeněk Štěpánek, Ladislav Pešek, Otomar Krejča, Karel Höger, Martin Růžek, Bohuš Záhorský nebo Václav Lohniský, o nichž beze zbytku platí, že jsou naprosto famózní. Škoda, že příběh úplně nefunguje a chvílemi působí hodně strojeně a nuceně. Zapomenutý československý klenot.

Zajímavost: Natáčení probíhalo ve Vysokém Chlumci u Sedlčan.

Ukázka z filmu není dostupná.

Bohem zapomenuté děti (Children of a Lesser God) (sobota 24. 6., ČT2, 14.10 - 16.05 / úterý 27. 6., 12.15 - 14.10)

Plakát filmu Bohem zapomenuté děti / Children of a Lesser GodPřes třicet let staré drama je dodnes velmi originální ve svém pojetí. Režírující Randa Haines v něm totiž širokému publiku představila svět neslyšících, takže musela "překládat" to, co některé postavy říkají, což se jí povedlo vesměs výborně. Neselhala ani v emocích, které dávkuje velmi úměrně a stěžejní milostný vztah je podán citlivě a hluboce lidsky. Ve druhém plánu navíc nenásilně přidává poselství o boření mezilidských barikád a o tom, že jakékoli postižení nemusí znamenat konec společenského života. Hlavní devízou snímku je ovšem obsazení, jemuž dominuje skutečně hluchoněmá a Oscarem oceněná Marlee Matlin, vedle které se neztratí ani na Oscara nominovaní William Hurt a Piper Laurie. Zamrzí jen trochu přetažená stopáž a také to, že autorka se nevyhla přílišné sentimentalitě a někdy lacinému hraní na city. Ne tak často vysílaná záležitost.

Zajímavost: Jde o vůbec první film natočený ženskou režisérkou, který byl nominován na Oscara za film roku.

Originální trailer filmu Bohem zapomenuté děti / Children of a Lesser God
Tučňáci z Madagaskaru (Penguins of Madagascar) (sobota 24. 6., Prima Cool, 20.00 - 22.05 / neděle 25. 6., 15.55 - 17.55)

Český plakát filmu Tučňáci z Madagaskaru / Penguins of MadagascarCelovečerní animované dobrodružství asi nejoblíbenějších postaviček ze série Madagaskar je určeno především dětským divákům, ale ani dospělí nepřijdou (alespoň částečně) zkrátka. Režírující dvojice Eric Darnell a Simon J. Smith se tedy nejvíc potýká s tím, že jednotlivé gagy jen stěží utáhnou celovečerní stopáž, tudíž je nucena je propojit chatrným a pochopitelně i notně bláznivým příběhem, který je epizodický a nesoudržný. Jinak je tu ale vše, jak má být, což znamená, že se pořád něco děje, vše je dost barevné, vtipy potřebně úderné, mnohdy ale infantilní. Odrostlé publikum určitě ocení několik odkazů na starší bondovky a jiné špionážní filmy a několik humorných slovních přestřelek. Víc informací najdete v naší recenzi. Naprosto ideální zábava pro celou rodinu na víkendový večer.

Zajímavost: Benedict Cumberbatch, který v originále namluvil vlka, musel tvůrce ujistit, že dovede správně vyslovit slovo tučňák, protože v jednom dokumentu ho opakovaně vyslovoval špatně.

Český teaser trailer filmu Tučňáci z Madagaskaru / Penguins of Madagascar
Šaty pro královnu (The Dressmaker) (sobota 24. 6., Prima Max, 20.15 - 22.40 / neděle 25. 6., 15.05 - 17.40)

Plakát filmu Šaty pro královnu / The DressmakerDva roky starý australský snímek sráží to, že celou dobu neví, v jakém žánru chce vlastně být. Režisérka a spoluscenáristka Jocelyn Moorhouse totiž až nepříjemně často žánry střídá a zatímco v jedné scéně divák sleduje klasické vztahové drama, během pár vteřin se atmosféra snímku radikálně promění a najednou přebírá vládu bláznivá komedie, což moc nefunguje. Ani celkový nadhled, o nějž se autorka celou dobu snaží, není u seriózně míněných momentů tím nejšťastnějším rozhodnutím. Naštěstí ale dojem vyvažuje technická stránka, které dominují nádherná kamera, která se nebojí netradičních úhlů a v podobném filmu důležitá výprava, která je skutečně opulentní a zejména dámská část publika ocení velké množství různých kostýmů. V hlavní roli se objeví solidní Kate Winslet, kterou značně limituje celkové pojetí a nedotažený příběh, dále pak nechybí ani Liam Hemsworth, Hugo Weaving nebo Judy Davis. Pro někoho možná atraktivní tip.   

Zajímavost: Kvůli těhotenství Winslet bylo natáčení odloženo o celý rok.

Oficiální trailer filmu Šaty pro královnu / The Dressmaker
Skrytá vada (Inherent Vice) (sobota 24. 6., Nova Cinema, 21.30 - 00.25 / pondělí 26. 6., 00.30 - 03.05 / úterý 27. 6., 01.50 - 05.25)

Plakát filmu Skrytá vada / Inherent ViceMysteriózní kriminální komedie vyvolává rozporuplné reakce, čemuž se vlastně nelze divit. Režisér a scenárista Paul Thomas Anderson v ní ve své typické divnosti došel asi nejdál a zcela se odcizil od běžného diváka. Začátek je hodně solidní a zajímavě si pohrává s dobovým noirem a rozehrává atraktivní příběh o zmizení jednoho magnáta. Potěší také autentickou atmosférou sedmdesátých let, výbornou hudbou a slovním i obrazovým humorem, který vše odlehčuje. Samozřejmostí je i výtečné obsazení, v němž hrají prim Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Benicio del Toro a skvěle proti typu obsazená Reese Witherspoon. Postupem času se ale vše začne zamotávat, objevuje se čím dál víc postav a divák je záměrně maten, navíc je nutné mít na paměti, že vše je vyprávěno z pohledu hrdiny, který je neustále pod vlivem a těžko rozlišuje realitu a vize. Tím pádem nepotěší ani pro tvůrce typická dlouhá stopáž, která je tentokráte na škodu a takřka smrtící, protože ani tempo není nijak strhující. Snímek tak zbytečně působí zahleděně do sebe sama. Asi "nejdivnější" tip týdne.

Zajímavost: Witherspoon svou roli natáčela pouhé čtyři dny.

Oficiální trailer filmu Skrytá vada / Inherent Vice
Terminátor Genisys (Terminator Genisys) (neděle 25. 6., Prima Cool, 20.00 - 22.40 / středa 28. 6., Prima Max, 14.55 - 17.35)

Český plakát filmu Terminátor Genisys / Terminator GenisysDobrodružné akční sci-fi nejvíc doplácí na fakt, že jde o pátý díl slavné série, takže její hodnocení jsou mnohem přísnější, než kdyby šlo o běžnou žánrovku. Chybou se ukázalo být angažování režiséra Alana Taylora, který nepřekročil svůj televizní stín a natěšeným divákům naservíroval slušné triky, ale nevýraznou akci a až příliš se spoléhal na značku samotnou a digitální efekty. Moc mu ale nepomohli ani scenáristé, kteří vymysleli nudnou a překombinovanou zápletku, která na legendární značku navazuje snad jen prvních dvacet minut. Přes veškerou kritiku se sníměk těší slušnému hodnocení, což může být dáno jednak hodně solidní atmosférou, již zmiňovaným vizuálem a také přítomností Arnolda Schwarzeneggera, na němž je vidět zápal pro jeho životní roli a celkové nadšení. V dalších rolích se pak představí nenápadní Emilia Clarke, Jason Clarke nebo Jai Courtney, zdaleka pak vyčnívá výborný J. K. Simmons. Ani naše recenze není úplně nadšená. Kontroverzní tip.

Zajímavost: Natáčení trvalo devadesát dní.

Oficiální trailer filmu Terminátor Genisys / Terminator Genisys
Kráska a zvíře (La Belle et la bête) (pondělí 26. 6., Prima, 20.15 - 22.40 / čtvrtek 29. 6., Prima Max, 15.05 - 17.35)

Český plakát filmu Kráska a zvíře / La belle et la bêteFrancouzsko-německá verze pohádkové klasiky zaujme především technickou stránkou. Režisér a spoluscenárista Christophe Gans v ní spoléhá na potemnělou a tajemnou atmosféru a celou ji stylizuje komiksově a surreálně. Zámek titulního Zvířete navíc snímá jakožto samostatný "organismus" fungující dle vlastních pravidel a předvídatelný a notoricky známý děj oživuje flashbacky do princovy minulosti. V titulních rolích se představí panensky půvabná Léa Seydoux, která ale doplácí na nejasnou motivaci své postavy a Vincent Cassel, který zase nemá moc co hrát, protože je celou dobu pod maskou, která ale není úplně povedená a je stejně jako většina triků viditelně digitální. Příliš nefunguje ani romantická linie, která nepůsobí moc důvěryhodně. Dojem sráží i tuctový konec, který je jen přehlídkou efektů bez většího nápadu. Více prozradí naše recenze. Solidní žánrovka.

Zajímavost: Film je údajně inspirován prací slavného animátora Hayaa Miyazakiho.

Český trailer filmu Kráska a zvíře / La Belle et la bête
Dům s věžičkou (Dom s bashenkoy) (úterý 27. 6., ČT art, 21.05 - 22.25)

Plakát filmu Dům s věžičkou / Dom s bashenkoyJen minimálně známé ukrajinské drama je určeno festivalovým divákům, kteří hledají pomalu plynoucí a hodně náročné filmy, o nichž mohou debatovat. Režírující Eva Neymann v něm vskutku nikam nespěchá a soustředí se na vyprávění černobílým obrazem, které je vzhledem k tíživosti tématu dost působivé. Pozoruhodná je i její práce se zvukem, kdy v pravidelných intervalech střídá vysloveně tiché pasáže s těmi, pod nimiž zní přesně padnoucí jemná hudba, která jen dotváří velmi specifickou a trochu stísněnou atmosféru. Nikoho asi nepřekvapí, že v obsazení se neobjeví nikdo známý, tudíž snímek působí autenticky. Jen je trochu škoda, že při vší "artovosti" autorka zanedbala příběh, který měl velký potenciál, ale ve výsledku mu chybí emoce a zapamatovatelnější moment. Tip pro specifické publikum.

Zajímavost: Snímek je adaptací autobiografického románu Fridricha Gorenštejna.

Mezinárodní trailer filmu Dům s věžičkou / Dom s bashenkoy
Kniha života (The Book of Life) (středa 28. 6., Prima Max, 20.15 - 22.15)

Plakát filmu Kniha života / The Book of LifeTři roky starý animák doplácí na určitou rozpolcenost a nevyužitý potenciál. Debutující režisér a spoluscenárista Jorge R. Gutierrez na jedné straně pracuje s příběhem inspirovaným mexickým svátkem mrtvých a na té druhé potřebuje uspokojit hlavně dětské publikum. Výsledek je tedy podivné nedochůdče, které potěší originální animací, která je jasně rozpoznatelná a nelze si ji splést s jiným filmem, zpočátku trochu temnější atmosférou, padnoucí hudbou a velkým množstvím barev. Pro dospělého diváka toho ale ke vší škodě moc nenabízí a na nějaké pomrkávání nebo odkazy na slavné filmy zcela rezignuje. Příběh je tedy až moc jednoduchý a absolutně nenáročný, což je velká škoda, protože dnešní děti snesou i něco trochu složitějšího. Díky svěžímu tempu, několika dobrým fórkům i veskrze sympatickým postavám se ale snímek drží na lehkém nadprůměru, takže čas ukrátí docela příjemně. Další tip pro celou rodinu, i když tady s trochou tolerance dospělých.

Zajímavost: Svátek mrtvých se v Mexiku slaví od 31. října do 2. listopadu.

Oficiální český trailer filmu Kniha života / The Book of Life
Interview (The Interview) (čtvrtek 29. 6., Prima Max, 22.10 - 00.35)

Plakát filmu Interview / The InterviewPřed třemi roky hojně propíraná kontroverzní komedie nastartovala slavnou "hackerskou" aféru a dočkala se zákazu vysílání v mnoha zemích světa. I proto byla očekávání diváků docela vysoká, nakonec se ale ukázalo, že se zas tak moc nedělo. Režírující i scenáristická dvojice Seth RogenEvan Goldberg láká na atraktivní téma politické satiry, která si dělá legraci hlavně ze Severní Koreje a tamního vůdce, ve výsledku ale vlastně ničím nevyniká. Humor je poměrně chytře vymyšlený, a i když je někdy fekální a vulgární, tvůrci ho dokáží prodat tak, že nepůsobí lacině a prvoplánově, vtipných je i několik hlášek. Hlavní role si vysloveně užívají Seth Rogen a James Franco, kteří ale svou "šíleností" a viditelnou častou improvizací filmu zároveň škodí, protože strhávají všechnu pozornost na sebe a mnoho věcí tak tzv. vyšumí. Jejich postavy nejsou navíc ani moc sympatické, čímž to divákovi vše trochu ztěžují. Pro tento film tak platí ono otřepané mnoho povyku pro nic. Detaily ostatně najdete v naší rubrice Za horizontem.

Zajímavost: Randall Park, který hraje diktátora Kim Čong-una, musel přibrat sedm kilogramů.

Oficiální trailer filmu Interview / The Interview

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu