Daniel Day-Lewis končí s herectvím

Vydáno: 21.06.2017 09:12 - Václav Limberk | foto: Paramount HE

Držitel tří Oscarů Daniel Day-Lewis oznámil, že končí s herectvím. Důvod neuvedl. Day-Lewis získal jako jediný herec v historii tři hlavní Oscary. Jeho poslední snímek Phantom Thread se dočká premiéry příští rok.
vyberteServer Variety uvádí, že Daniel Day-Lewis oznámil, že končí s herectvím, profesí v níž se pohybuje už více jak čtyři dekády. Herec neudal žádný důvod. V oficiálním prohlášení jeho mluvčí Leslee Dart zprávu potvrdila a uvedla: "Daniel Day-Lewis už dále nebude pracovat jako herec. Je nesmírně vděčný svému publiku i svým spolupracovníkům. Jde o soukromé rozhodnutí a ani on, ani jeho zástupci se k této věci nebudou dále vyjadřovat."

Day-Lewis je jediným hercem v historii, který získal tři hlavní herecké Oscary. Bylo to za filmy Moje levá nohaAž na krev a Lincoln. Dvě další nominace v hlavní herecké kategorii měl ještě za filmy Ve jménu otce (na snímku) a Gangy New Yorku. Jeho posledním filmem bude drama Phantom Thread, které s ním natočil režisér filmu Až na krev Paul Thomas Anderson. Drama ze světa módy zasazené do Londýna 50. let minulého století bude mít v kinech premiéru 1. února 2018. Získá za něj Day-Lewis, tou dobou už neaktivní herec, svého čtvrtého Oscara?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY