Box Office: Auta 3 si dojela pro první místo

Vydáno: 19.06.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Nová pixarovka Auta 3 si s víkendovým otvírákem nad 50 milionů zajistila první místo žebříčku Box Office, zatímco Wonder Woman pokořila celosvětově hranici 570 milionů dolarů.
Fotografie z filmu Auta 3 / Cars 3Nejnovější pixarovka Auta 3 otevřela za necelých 54 milionů, což bez problému stačilo na první místo. Přesto jde ve srovnání s předchozími díly o zatím nejmenší výkon. První Auta otevřela za 60, zatímco Auta 2 za 66 milionů. Dá se tedy vysledovat pokles zájmu o tuto pixarovskou sérii. 

Auta 3 tak odsunula na druhou pozici Wonder Woman, která kralovala předchozí dva víkendy. Za tři víkendy už Wonder Woman doma utržila skoro 275 milionů, což je letošní třetí nejlepší výsledek (za Strážci Galaxie Vol. 2 a Kráskou a zvířetem). S tržbami ze světa pak WW utržila už přes 570 milionů.

Demetrius Shipp Jr. ve filmu  / All Eyez on MeNa trojce se umístila druhá novinka, životopisný snímek o zesnulém rapperovi Tupacu Shakurovi All Eyez on Me, který předčil očekávání s otvírákem za 27 milionů. Na čtyřku poklesla z minule druhého místa Mumie s tržbami 56 mil. za dva víkendy. Zatímco doma Mumie nevydělává, ve světě už utržila skoro 240 milionů, což je zřejmě jediný důvod, proč ji nelze označit za propadák (náklady činily 125 mil.).

Na pětce je třetí novinka, thriller se žraloky 47 Meters Down, která otevřela za 11,5 milionu, což bylo lehce nad desetimilionová očekávání. Šestí jsou Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, kteří za čtyři víkendy zaokrouhlili své domácí tržby na 150 mil. Ve světě je to už pak rovná půlmiliarda.

Nejhůře z novinek se umístila eRková komedie Holky na tahu, od níž se očekávalo umístění v první pětce. Otevřela ale jen za 8 milionů. 

Příští víkend pak bude jednoznačně v režii Michaela Baye a jeho filmu Transformers: Poslední rytíř.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 16. ČERVNA 2017

 1. Auta 3 53, 5 mil. (novinka)
 2. Wonder Woman 40, 7 mil.
 3. All Eyez on Me 27 mil. (novinka)
 4. Mumie 13,9 mil.
 5. 47 Meters Down 11,5 mil. (novinka)
 6. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta 8,4 mil.
 7. Holky na tahu 8 mil. (novinka)
 8. Captain Underpants 7,3 mil.
 9. Strážci Galaxie Vol. 2 4,9 mil.
10.  It Comes at Night 2,6 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY