TOP 20 ČR: Piráti z Karibiku předjeli Vetřelce plnou parou

Vydáno: 31.05.2017 14:00 - | foto: Walt Disney Studios

Dlouho očekávaný návrat Pirátů z Karibiku znamenal v Česku jeden z doposud nejúspěšnějších otvíráků tohoto roku, po týdnu tak snadno byl sesazen Vetřelec: Covenant a padli i noví Strážci Galaxie.
Katherine Waterston ve filmu Vetřelec: Covenant / Vetrelec: CovenantZa 24 milionů si o víkendu odbyli premiéru noví Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, kteří po šesti letech navrátili do kin milovanou postavu kapitána Jacka Sparrowa v podání Johnnyho Deppa. Očekáváná novinka v hlavní roli s Katherine Waterston velmi snadno skoncovala se Scottovým Vetřelcem: Covenant, jenž se druhý týden od uvedení zmohl na pouhopouhé 2 miliony. Pozici na stupních vítězů si pak ještě jen tak tak vybalancovali marvelovští Strážci Galaxie Vol. 2 nad Králem Artušem: Legenda o meči, který na rozdíl od nich nezvládl přesáhnout ani milionovou hranici.

Méně prestižní pozice v top desítce si pak odnesly již déle promítané tituly cílené na dětské publikum, a to Mimi šéf, tuzemští Špunti na voděPříšerky pod hladinou a rebootovaní Šmoulové: Zapomenutá vesnice. O pozici níže se sesunul i filmařský tandem Hřebejk + Jarchovský se začátkem trilogie Zahradnictví: Rodinný přítel, ovšem na desáté místo se vyhouplo z minulé patnáctky italské drama Naprostí cizinci.

Emma Watson ve filmu The Circle / The CircleFilmy s Emmou Watson, drama The Circle a nová adaptace Krásky a zvířete, se pak za sebe hezky zařadily na začátku druhé poloviny v závěsu s Uteč a slovenskou komedií Cuky Luky Film. O dvě místa si polepšil Masaryk a stagnující pozice zůstala Loupeži ve velkém stylu, propad ovšem potkal Rychle a zběsile 8. Za ním se pak vynořila druhá novinka tohoto týdne, a to francouzská tanečnice Polina. Poslední dvě místa zbyla na Ztracené město Z a Poslední rodinu.

1. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta - 24,3 mil. (premiéra)
2. Vetřelec: Covenant - 2,2 mil.
3. Strážci Galaxie Vol. 2 - 1,4 mil.
4. Král Artuš: Legenda o meči - 928 tis.
5. Mimi šéf - 650 tis.
6. Špunti na vodě - 432 tis.
7. Příšerky pod hladinou - 366 tis.
8. Zahradnictví: Rodinný přítel - 229 tis.
10. Naprostí cizinci - 121 tis.

11. The Circle - 109 tis.
12. Kráska a zvíře - 107 tis.
13. Uteč - 72 tis.
14. Cuky Luky Film - 67 tis.
15. Masaryk - 58 tis.
16. Loupež ve velkém stylu - 56 tis.
17. Rychle a zběsile 8 - 35 tis.
18. Polina - 30 tis. (premiéra)
19. Ztracené město Z - 22 tis.
20. Poslední rodina - 21 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY