Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 22. týden

Kinopremiéry: Wonder Woman putuje z Paříže do Paříže a hledá zabijáky z maloměsta

Vydáno: 31.05.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na den dětí odstartují v kinech čtyři novinky, z nichž ta nejvýraznější je opět komiksovka, tentokrát Wonder Woman, která by ráda představila silnou ženskou hrdinku. A pole působnosti má volné, neboť srovnatelnou konkurenci nemá.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Wonder Woman (Wonder Woman) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Wonder Woman / Wonder WomanFilmové DC univerzum se rozšiřuje o další postavu, tentokráte o silnou ženskou hrdinku, jejíž původní komiksy u nás tolik známé nejsou. Uvidíme, jak si se snímkem poradí režisérka Patty Jenkins, která přinese komiksovkám osvěžující ženský pohled, jde ovšem o to, do jaké míry. Primární bude pochopitelně akce, ale nepohrdli bychom ani zajímavým příběhem, který by dával smysl, což u DC není úplně běžné. Hlavní roli ztvárňuje Gal Gadot, jejíž mužský protějšek si zahrál Chris Pine, dále se pak objeví třeba Robin Wright, Connie Nielsen nebo David Thewlis. Prozatímní hodnocení jsou zatím více než dobrá, pořád ale hrozí, že jde o vesměs fanouškovský hype, který vznikl ještě před zhlédnutím, takže zatím je nutno brát je s rezervou. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Princezna Diana (Gal Gadot) vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, než na jeho pobřeží havaroval americký pilot (Chris Pine) a místním vyprávěl o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana tak opouští bezpečí svého domova s přesvědčením, že dokáže hrozbě zabránit. Po boku mužů bojuje ve válce, která má zastavit všechny konflikty a objevuje plný potenciál svých schopností. Stává se z ní totiž Wonder Woman.

Zajímavost: Gadot byla pro roli vybrána i kvůli tomu, že dva roky sloužila v izraelské armádě.

Český trailer filmu Wonder Woman / Wonder Woman
Z Paříže do Paříže (Un sac de billes) (CinemArt)

Český plakát filmu Z Paříže do Paříže / Un sac de billesFrancouzsko-kanadské válečné drama vychází z románu Josepha Joffa a už ze synopse je jasné, že jde o další variaci na silný příběh z druhé světové války, který je vyprávěn dětským pohledem. Těžko soudit, zda podobné téma může ještě něčím překvapit, jeho výhodou ale je, že i přes určitou okoukanost většinou dokáže zapůsobit. Režijně ho zaštítil zkušený Christian Duguay, který se podílel i na scénáři a většinové publikum může vlastně lákat jen a pouze na téma a zápletku. V obsazení se totiž v hlavních rolích neobjeví nikdo známý, v těch vedlejších pak snad jen Christian Clavier. Hodnocení je zatím hodně málo, takže se nemá smysl jimi moc zabývat, i když jsou docela spokojená, to ale asi zájemci stejně moc řešit nebudou. Uvidíme, jak si film povede u zdejších diváků.

Synopse: Bratři Maurice (Batyste Fleurial) a Joseph (Dorian Le Clech) vyrůstají v Paříži, kde mají příležitostí pro své bláznivé klukovské nápady více než dost. Jenže do jejich dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud, protože Francie je okupována německou armádou a maminka jim tak musí na kabáty přišít žlutou hvězdu. Jejich otec zároveň rozhodne, že oba kluci musí pryč, konkrétně do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni setkají. Obě děti tak odcházejí nenápadně z domova a berou si jen minimum peněz a jídla, ačkoli před sebou mají dlouhou cestu vlakem, bezohledné německé hlídky nebo nebezpečný přechod přes demarkační čáru. A to ještě netuší, že válka potrvá další tři roky.

Oficiální český trailer filmu Z Paříže do Paříže / Un sac de billes
Zabijáci z maloměsta (Dræberne fra Nibe) (Film Europe)

Český plakát filmu Zabijáci z maloměsta / Dræberne fra NibePo delší době se premiéry dočká i hojný fanklub severské kinematografie, tentokrát speciálně té dánské. Kriminální komedie vypadá ze synopse poměrně příjemně, i když neoriginálně a podle distributora je dokonce hodně nekorektní, takže by se mohli pobavit i ti, kteří vyhledávají trochu drsnější humor. Režijně a scenáristicky za filmem stojí Ole Bornedal, jehož filmografie je hodně nevyrovnaná, ale "doma" točí vesměs kvalitu. Hlavní role svěřil dvojici Nicolas Bro a Ulrich Thomsen a dále už vlastně není nač lákat. To by ale fanouškům vadit nemělo, protože už jen země původu a atraktivní téma by samy o sobě měla stačit. Možná alternativa hollywoodskému bijáku.

Synopse: Ib (Nicolas Bro) a Edward (Ulrich Thomsen) jsou flákači a hochštapleři, ale každé řemeslo má zlaté dno a jejich úspory na horší časy utěšeně narůstají. Teď se už potřebují zbavit jen neuspokojivého manželského života, jenže rozvod stojí peníze. Iba s Edwardem nechtějí platit víc, než je nutné, a tak je napadne spásná myšlenka. Na internetu totiž najdete úplně všechno, i ruského nájemného zabijáka. Vražda možná vyjde levněji než rozvod, ale manželky neradno podceňovat.

Český trailer filmu Zabijáci z maloměsta / Dræberne fra Nibe
Tehdy spolu (A-Company CZ)

Plakát filmu  / Tehdy spoluBez větší propagace přichází do kin české poetické historické drama z druhé světové války, které svou synopsí nepřekvapí, opět ale platí, že téma je natolik silné, že by mělo zapůsobit. To je ale de facto to jediné, co se o něm dá říct, neboť o režii a částečně i scénář se podělila nepříliš zkušená dvojice Marta Santovjáková Gerlíková a Jiří Novotný a v hlavní roli by se měl objevit František Segrado, jako vypravěčka pak Eliška Balzerová. Ohlasy zatím pochopitelně neexistují a nedá se předpokládat, že by se to před premiérou i po ní nějak zásadně změnilo. Je také jasné, že film nebude útočit na čelní místa návštěvnosti a případný divák si ho bude muset najít ve svém klubovém kině.

Synopse: Mladá Židovka Tereza Zágorová se v období druhé světové války na Valašsku ukrývá před hrozbou deportace. Přijíždí ke své tetě, kde poznává tradiční řemesla, tradice, domácí zvířata a také prožívá první velkou lásku. Musí si ale dávat pozor, aby ji někdo neodhalil, neboť i na klidný venkov začíná dopadat těžká válečná realita.

Oficiální trailer filmu Tehdy spolu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (19.06.2023 14:32 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Recenze: Dungeons & Dragons: Čest zlodějů je pohodovou zábavou pro celou rodinu (30.03.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sestry v sedle hájí čest zlodějů (29.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Nový trailer: Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (24.01.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Novým Gladiátorem bude Paul Mescal (07.01.2023 07:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Když srdce dubu promluvilo, přišla láska (30.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Temné síly hledají cestu zpátky a mají srdce na dlani (25.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Vznikne seriálový prequel hororu To (10.11.2022 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Shawn Levy a Star Wars? (09.11.2022 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Enola Holmesová 2 má nový trailer (12.10.2022 07:15 v Novinky | Trailery)
- Robert Zemeckis natočí Here (28.09.2022 08:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu