Fantasy Zaklínač ožívá pod dohledem Netflixu jako seriál

Vydáno: 19.05.2017 09:51 - | foto: facebook tvůrce

Oblíbená videohra Zaklínač založená na osmidílné knižní sérii se konečně dočká své adaptace. Stará se o ni Netflix, který látku plánuje proměnit v seriál.
I mnohé fanoušky překvapí, že příběh úspěšné videohry Zaklínač započal již před více jak 30 lety. V druhé polovině 80. let začala tato propracovaná fantasy oktologie vznikat z pera polského spisovatele Andrzeje Sapkowského a převážně v 90. letech začala vycházet. Větší popularity se ale Zaklínači dostalo až poté, co byla tato látka přetavena do počítačové RPG hry s hlavním hrdinou Geraltem, jehož úkolem je boj s temnými netvory.

O přesunu těchto dobrodružství na obrazovky se dle nového rozhodnutí bude starat internetová televize Netflix, která však dle prohlášení samotného Sapkowského bude pracovat hlavně s originálními knihami. Příběh ve hře totiž vykazuje určité odlišnosti, ale nový seriál by měl vznikat za dozoru samotného spisovatele, který na něm již nyní začíná pracovat po boku Seana Daniela a Jasona Browna, producentského týmu seriálu The Expanse.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY