Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 19. 5. 2017 - 25. 5. 2017

TV tipy: Maršál, Robinsonovi, Austin Powers a myšák Stuart Little jsou kamarádi do deště

Vydáno: 19.05.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Čas od času se stane, že televize diváky pěkně "vypečou" a program sestaví jen z repríz a na atraktivní počiny rezignují. Přesně k tomu došlo v tomto týdnu, takže v našem seznamu najdete filmy, které byste tam rozhodně nečekali.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Robinsonovi (Meet the Robinsons) (sobota 20. 5., Nova Cinema, 20.00 - 21.55 / neděle 21. 5., 14.05 - 15.50 / pondělí 22. 5., 09.40 - 11.25)

Plakát filmu Robinsonovi / Meet the RobinsonsDeset let stará animovaná dobrodružná komedie je na zahraničních databázích hodnocena mnohem lépe než na těch našich a těžko říct, čím to může být. Režírující Stephen J. Anderson v ní každopádně cílí především na ty nejmenší diváky, které ohromí barevná, i když ne úplně dokonalá animace, několik hodně infantilních vtípků a extrémně komplikovaný a přehnaný příběh, kterému snad opravdu mohou rozumět jen oni. Odrostlejší publikum se oproti tomu nemá moc čeho chytit, protože postavy nejsou úplně sympatické a smysl celého filmu se hledá jen velmi těžko. Na druhou stranu tu nechybí extrémně zajímavé a nápadité pasáže, kterých je ale ke vší škodě málo. Pro děti ideální tip, dospělí by asi měli zvolit něco jiného.

Zajímavost: Film vznikal v době, kdy se šéfem animace u Disneyho stal John Lasseter, na jehož popud musel tvůrce změnit téměř polovinu filmu.

Originální trailer filmu Robinsonovi / Meet the Robinsons
Myšák Stuart Little (Stuart Little) (neděle 21. 5., Nova, 12.35 - 14.15 / pondělí 22. 5., Nova Cinema, 08.10 - 09.40 / čtvrtek 25. 5., 07.00 - 08.35)

Plakát filmu Myšák Stuart Little / Stuart LittleV našich končinách poměrně oblíbená rodinná dobrodružná komedie je i o něco lépe hodnocená než v zahraničí. Dáno to může být tím, že režírující Rob Minkoff, jemuž napsal scénář M. Night Shyamalan (!), se nesoustředí jen na dětské publikum, ale nabídne mnoho zábavy i několik životních mouder i jejich rodičům, což nikdy není na škodu. Pozitivem je též na svou dobu vynikající vizuální stránka, která se dokonce dočkala i oscarové nominace a potěší i roztomilý hlavní hrdina a vykreslení vztahů mezi členy jedné rodiny. V hlavních lidských rolích se představí velmi dobří Geena Davis, Hugh Laurie a Jonathan Lipnicki. Potěší i krátká stopáž, během níž není moc prostoru na nudu. Samozřejmě, že efekty už zastaraly a počítačový původ titulního myšáka je dost znát a v příběhu nemá smysl hledat logiku a racionálně se chovající hrdiny a také tempo mohlo být svižnější, jakožto víkendová odpolední podívaná pro celou rodinu ale film nezklame.

Zajímavost: E. B. White, který napsal knižní předlohu filmu, dostal nápad na myšáka, který je členem lidské rodiny, během spánku při cestě vlakem

Originální trailer filmu Myšák Stuart Little / Stuart Little
Maršál (True Grit) (neděle 21. 5., ČT2, 20.00 - 22.10 / úterý 23. 5., 00.20 - 02.25)

Plakát filmu Maršál / True GritWestern z konce šedesátých let nepatří u nás k těm nejznámějším a nejvysílanějším a zůstává ve stínu mnohem slavnějších a povedenějších žánrovek. Režírující Henry Hathaway v něm hodně vsadil na nostalgickou atmosféru, pomalé tempo a velmi dobře napsané postavy. Příběh tedy není tak výrazný a místy pokulhává a vzhledem ke zbytečně dlouhé stopáži obsahuje mnoho dialogů, které nemají valný význam, docela dost toho ale zachraňuje samotný závěr, který je rázem svižný a překvapivě nekompromisní. V hlavní roli upoutá Oscarem oceněný John Wayne, vedle kterého i přes zajímavé obsazení, které ovšem nabízí nevýrazné úlohy, asi stojí za pozornost už jen minirole Roberta Duvalla. Snímek, který už dost zastaral, tak dnes výrazně potěší pouze fanoušky westernu. Nostalgický tip.

Zajímavost: Obsazení Kim Darby do hlavní ženské role se nelíbilo ani Wayneovi, který s ní mimo natáčení nepromluvil ani slovo a překvapivě ani režisérovi, který ji neměl rád.

Originální trailer filmu Maršál / True Grit
Dva v tom (Nine Months) (pondělí 22. 5., Prima Max, 20.15 - 22.25 / úterý 23. 5., 15.25 - 17.35)

Plakát filmu Dva v tom / Nine MonthsNevýrazná romantická komedie z poloviny devadesátých let nikoho neurazí a splní svůj účel. Režijně a scenáristicky za ní stojí mistr rodinné zábavy Chris Columbus, který se spoléhá na tzv. první signální a servíruje jednoduchý příběh, v němž se spoléhá na odlehčený, nikoli ale prvoplánový a laciný humor, situační komiku a svěží tempo. Pomáhá si také hudbou Hanse Zimmera a využitím několika slavných hitů. Lehce nad průměrem pak film udržuje i obsazení, v němž se objeví třeba Hugh Grant, Julianne Moore, Jeff Goldblum, Robin Williams nebo Joan Cusack. Jen toho sentimentu je tu někdy až zbytečně moc a ke konci už je vysloveně otravný. Nenáročná zábava na začátek týdne.

Zajímavost: Zimmerův Soundtrack je údajně inspirován tehdejším narozením jeho dcery.

Originální trailer filmu Dva v tom / Nine Months
Lore (Lore) (úterý 23. 5., ČT art, 21.10 - 22.55 / čtvrtek 25. 5., 00.45 - 02.30)

Český plakát filmu Lore / LoreVýhodou německo-australsko-britského válečného dramatu je to, že se odehrává v těsně poválečném období a na celou problematiku je v něm nahlíženo z trochu jiného úhlu. Režisérka a spoluscenáristka Cate Shortland zaujme tím, že příběh vypráví z pohledu malého děvčátka, což z už tak neveselých událostí dělá ještě tragičtější a spoléhá se při tom na opravdu depresivní a temnou atmosféru, která není lehká na sledování. Mnohé možná překvapí, že takhle těžké téma má precizní vizuální stránku, s níž si autorka hodně vyhrála, méně pak to, že disponuje i nádhernou kamerou, která se nebrání ani úchvatným lyrickým momentům. Nechybí ani několik silných scén, které z hlav jen tak nevymizí. Z neznámého obsazení jednoznačně vyniká excelentní Saskia Rosendahl. Jen je paradoxně škoda, že se tu hodně šetří emocemi, které pak dost chybí v samotném závěru. Trochu náročnější tip, s jehož výběrem může pomoci i naše recenze.

Zajímavost: Předlohou filmu se stala novela The Dark Room od Rachel Seiffert.

Originální trailer filmu Lore / Lore
Muž bez stínu (Hollow Man) (úterý 23. 5., Nova Cinema, 22.00 - 00.05 / čtvrtek 25. 5., 01.40 - 04.05 / pátek 26. 5., 01.35 - 05.00)

Plakát filmu Muž bez stínu / Hollow ManZatím poslední hollywoodský počin nizozemského režiséra Paula Verhoevena je problematickým projektem, který neuspokojí úplně každého a dost doplácí na snahu se všem zalíbit. Slavný tvůrce v něm musel popřít sebe sama a částečně rezignovat na svou oblíbenou krvavou akci a lechtivou erotiku, nějaký náznak satiry nebo jiného přesahu tu nenajdete už vůbec. Snímek naopak vyniká precizní až dokonalou vizuální a trikovou stránkou, která moc nezestárla a nabízí fascinující přeměny titulního charakteru. Zpočátku pak potěší příjemně klaustrofobní atmosféra a práce s postavami a příběhem. V hlavní roli se představí Kevin Bacon, jehož doplňují třeba Elisabeth Shue nebo Josh Brolin. Celkový dojem zásadně pokazí závěr, který se mění v jedno velké klišé a je bohužel nechtěně směšný, strašlivě přepálený a nelogický. Jednohubka, která měla dopadnout mnohem lépe.

Zajímavost: Shue si při natáčení poranila Achillovu šlachu, kvůli čemuž bylo na chvíli přerušeno.

Originální trailer filmu Muž bez stínu / Hollow Man
Z lásky nebo pro peníze (For Love or Money) (středa 24. 5., Nova Cinema, 20.00 - 21.50 / čtvrtek 25. 5., 14.15 - 16.05)

Plakát filmu Z lásky nebo pro peníze / For Love or MoneyRomantická komedie z počátku devadesátých let je tím nejméně známým režijním počinem Barryho Sonnenfelda a v kontextu jeho filmografie zůstává těžce přehlížena. Může to být díky tomu, že vlastně není ničím výjimečná, neboť příběh je předvídatelný a plný klišé, prakticky tu chybí autorův velmi oblíbený černý humor, není tu žádná zapamatovatelná scéna a obě ústřední postavy nejsou úplně sympatické a někomu mohou být vysloveně protivné. Výsledek ale rozhodně není špatný, neboť dialogy a vtipy jsou vypointované, není v něm žádný laciný fórek a všechno odsýpá, jak má. V titulních rolích dostali důvěru velmi dobří Michael J. Fox a Gabrielle Anwar, jimž dělají společnost mimo jiné Anthony Higgins, Michael Tucker nebo Bob Balaban. Nenáročná a oddechová podívaná na středeční večer.

Zajímavost: Autor hudby Bruce Broughton složil soundtrack k filmu z laskavosti, neboť je režisérovým sousedem a nejlepším přítelem.

Originální trailer filmu Z lásky nebo pro peníze / For Love or Money
Austin Powers: Špión, který mě vojel (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me) (středa 24. 5., Nova Cinema, 21.50 - 23.35 / pátek 26. 5., 00.00 - 01.35)

Plakát filmu Austin Powers: Špión, který mě vojel / Austin Powers: The Spy Who Shagged MeProstřední díl z komediální trilogie bondovských parodií s Austinem Powersem je hodnocen zcela rozdílně u nás a na zahraničních databázích. Zatímco v našich končinách sahá sotva na průměr, v zahraničí atakuje velmi solidní sedmičku z deseti, je to ale logické. Režírující Jay Roach totiž natočil snímek, který není pro každého, zoufale trpí nevyrovnanou úrovní humoru a nevyhýbá se ani tomu vysloveně stydně trapnému, jenže stejně tak je schopen trefit do černého a předvést naprosto geniální vtip. O příběh, který je dlouhým sledem několika epizod, tak vůbec nejde, ale celé je to právě o uvolněné atmosféře a kontroverzním humoru. V hlavní roli pochopitelně nesmí chybět Mike Myers, vedle kterého se nedají přehlédnout okouzlující Heather Graham a Elizabeth Hurley, dále se pak objeví třeba Michael York. Nejednoznačný tip.

Zajímavost: Do obleku Tlustého bastarda se Myers dostával sedm hodin.

Originální trailer filmu Austin Powers: Špion, který mě vojel / Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
Babylon 5: Hlasy v temnotě (Babylon 5: The Lost Tales) (čtvrtek 25. 5., Nova Cinema, 12.35 - 14.00)

Plakát filmu Babylon 5: Hlasy v temnotě / Babylon 5: The Lost TalesDeset let staré sci-fi drama má význam pouze pro milovníky oblíbeného seriálu. Režírující duo J. Michael Straczynski a Sara Barnes totiž natočilo dvě krátké epizody, které se spojily do jednoho filmu a rozvíjí celou nastolenou seriálovou mytologii. Výsledek bohužel trpí nevyrovnaností epizod, protože zatímco první se snaží být filozoficko-náboženským zamyšlením, které úplně nefunguje, druhá je čistě morálním dramatem, kterému něco chybí, a jelikož stopáž je hodně krátká, spoustu motivů a věcí je tu neodřešených, což také na pozitivních dojmech nepřidá. Vysloveně ale potěší triková stránka, která je podle ohlasů nejlepší v celé sérii a vypadá důstojně žánru. V hlavních rolích se objeví fanouškům dobře známí Bruce Boxleitner, Tracy Scoggins a Peter Woodward. Ryze fanouškovský tip.

Zajímavost: Film se odehrává v roce 2271.

Originální trailer filmu Babylon 5: Hlasy v temnotě / Babylon 5: The Lost Tales
Kamarád do deště (čtvrtek 25. 5., Prima Max, 20.15 - 22.00)

Plakát filmu  / Kamarád do deštěČeskoslovenská kriminální komedie z konce osmdesátých let je hrozně kýčovitá, dnes už nikoho nepřekvapí a potěší jen ty dříve narozené, přesto je asi posledním snesitelným počinem režírujícího Jaroslava Soukupa. Ten v něm na svou dobu výtečně zachytil dobovou atmosféru noční Prahy, přidal jemný závan jakési rebélie proti končící totalitě, zajímavý soundtrack plný dnes už legendárních hitů a taktéž atraktivní zápletku. Spolehnout se mohl i na ryzí chlapskou chemii, která zafungovala mezi Sagvanem Tofim a Lukášem Vaculíkem, kteří ztvárnili titulní role a vystihli opravdové přátelství, které je svým způsobem unikátní. Navíc snímku vyměřil hodně střídnou stopáž, takže nezačne nikterak nudit. To, že je to celé zoufale naivní, snad v tomto případě tolik nevadí. Nostalgický tip.

Zajímavost: Snímek se měl točit už v roce 1985, Vaculík byl ale tehdy na vojně, a jelikož měl o roli velký zájem, tvůrci se rozhodli, že na něj počkají.

Klip k filmu Kamarád do deště
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Strážci (28.02.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: The Toxic Avenger (30.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks (30.09.2023 15:30 v Recenze | Stroj času)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Timothée Chalamet je Wonka (12.07.2023 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu