Box Office: Strážci Galaxie znovu první, Král Artuš propadl

Vydáno: 14.05.2017 19:28 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Marvelovští Strážci Galaxie Vol. 2 ovládli podruhé v řadě vrchol žebříčku Box Office, zatímco Král Artuš Guye Ritchieho je prvním letošním velkým letním propadákem.
Chris Pratt, Dave Bautista ve filmu Strážci Galaxie Vol. 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2Strážci Galaxie Vol. 2 neměli konkurenci, a tak jim znovu patří první místo žebříčku top 10 s 63 miliony. Za dva týdny tak doma utržili skoro 250 milionů. Celosvětově pak tato marvelovka utržila 630 milionů a je tak třetím nejúspěšnějším filmem tohoto roku. Na dvojku se dostala první novinka, komedie Dámská jízda, která otevřela za 17,5 milionu. Její rozpočet byl relativně malý (42 mil.). 

Bohužel to se nedá říct o velkofilmu Král Artuš: Legenda o meči, který stál 175 milionů, ale otevřel jen za velmi slabých 14,7 mil. Král Artuš je tak prvním letošním velkým letním propadákem. A nezachrání ho zřejmě ani tržby ze zámoří, které obvykle snímky, které si doma vedou špatně, pak tyto snímky zachraňují. Král Artuš totiž za mořem utržil jen 29 milionů. 

Charlie Hunnam ve filmu Král Artuš: Legenda o meči / King Arthur: Legend of the SwordNa čtyřku pokleslo Rychle a zběsile 8, které po pěti týdnech utržilo doma 215 milionů a celosvětově pak už skoro 1,2 miliardy. Pátý Mimi šéf se taky řadí k úspěšným snímkům s celkovými tržbami 162 milionů. Šestá Kráska a zvíře zatím stále drží primát nejúspěšnějšího filmu roku jak s domácími, tak i celosvětovými tržbami. Americké tržby této Disneyovky se už blíží hranici půl miliardy. 

Sedmá je How to be a Latin Lover a na osmičku se dostala další novinka, drama Lowriders, které se do top 10 dostalo i přes to, že mělo premiéru jen v necelých 300 kinech. V tomto filmu hrají Demián Bichir a Eva Longoria

Příští víkend mají premiéru tři novinky, ale hlavní pozornost se upírá k jedné z nich, a tou je Vetřelec: Covenant

BOX OFFICE: VÍKEND OD 12. KVĚTNA 2017

 1. Strážci Galaxie Vol. 2 63 mil.
 2. Dámská jízda 17,5 mil. (novinka)
 3. Král Artuš: Legenda o meči 14,7 mil. (novinka)
 4. Rychle a zběsile 8 5,3 mil.
 5. Mimi šéf 4,6 mil.
 6. Kráska a zvíře 3,8 mil.
 7.  How to be a Latin Lover 3,7 mil.
 8. Lowriders 2,4 mil.  (novinka)
 9. The Circle 1,7 mil.
10. Baahubali 2 1,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY