TOP 20 ČR: Mimi šéf si podal filmovou konkurenci

Vydáno: 25.04.2017 17:36 - | foto: facebook tvůrce

Rychle a zběsile 8 se ve vítězné pozici příliš dlouho neudrželo, porazil jej příchod animovaného Mimi šéfa v plné parádě. Bronzové místo si odnesla česká komedie Špunti na vodě.
Dwayne Johnson, Jason Statham ve filmu Rychle a zběsile 8 / The Fate of the FuriousZ předpremiérového pátého místa poskočil animovaný Mimi šéf z dílny Dreamworks k vítězství s řádným otvírákem za 11,4 milionu během posledního víkendu. Příběh o korporaci řízené miminky poměrně snadno porazil 7 milionů pro akční nálož automobilů v Rychle a zběsile 8 sledujícím zradu jednoho z členů skupiny. Na třetí příčku klesla vodácká komedie o Špuntech na vodě, které otcové Pavel Liška a spol. vytáhnou na dobrodružství života s tržbami za 6 milionů. Pod stupně vítězů tak bylo sraženo animované pokračování Šmoulů: Zapomenutá vesnice, to si tentokrát již přišlo jen na 4,8 milionu, což na top trojku nestačilo.

Na páté místo klesl Disney a jeho pohádka Kráska a zvíře s Emmou Watson a Danem Stevensem v titulních rolích, za ní se podařilo v celku solidně otevřít dalším dvěma novinkám. Šlo o remake komedie Loupež ve velkém stylu a o slibný historický snímek Ztracené město Z, které oba překonaly hranici jednoho milionu. Pád tak potkal životopisný snímek rekordně bodující na Českých lvech, Masaryk, po boku s dobrodružnými Power Rangers: Strážci vesmíru, desáté místo si odnesl manga remake Ghost in the Shell.

Hugh Jackman ve filmu Logan: Wolverine / LoganSvou pozici za polovinou žebříčku si od minula udrželo x-menovské rozloučení Logana: Wolverine v závěsu s italskou dramedií
od režiséra Paola GenovesehoNaprostí cizinciv předpremiéře. Další novinkou pak byli "ruští Avengers" nazvaní Ochránci, kteří otevřeli za 244 tisíc a za ně se zařadilo sci-fi Život od dánského Daniela Espinosy. Na patnáctou příčku dopadla německá romantická komedie Rande naslepo, za níž již týden před premiérou vystoupal první díl české trilogie Zahradnictví: Rodinný přítel. Sedmnáctý skončil spin-off LEGO® Batman film, který překonal i slabý otevírák Agnieszky Holland v Přes kosti mrtvých. Poslední dvě místa zbyla na Konga: Ostrov lebek a Balerínu.


1. Mimi šéf - 11,4 mil. (premiéra)
2. Rychle a zběsile 8 - 7,2 mil.
3. Špunti na vodě - 6,1 mil.
4. Šmoulové: Zapomenutá vesnice - 4,9 mil.
5. Kráska a zvíře - 2,2 mil.
6. Loupež ve velkém stylu - 1,4 mil. (premiéra)
7. Ztracené město Z - 1,2 mil. (premiéra)
8. Masaryk - 1,1 mil.
9. Power Rangers: Strážci vesmíru - 500 tis.
10. Ghost in the Shell - 441 tis.

11. Logan: Wolverine - 306 tis.
12. Naprostí cizinci - 276 tis. (předpremiéra)
13. Ochránci - 244 tis. (premiéra)
14. Život - 233 tis.
15. Rande naslepo - 161 tis.
16. Zahradnictví: Rodinný přítel - 155 tis. (předpremiéra)
17. LEGO® Batman film - 130 tis.
18. Přes kosti mrtvých - 110 tis. (premiéra)
19. Kong: Ostrov lebek - 108 tis.
20. Balerína - 80 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY